BgDaning.com

Отводняване на крайградската зонаМного от неудобствата и проблемите причиняват затрупаната почва в страната, площадката на дачата, разположена в низината или в блатистата местност. Това води до натрупване на вода и валежи, увеличаване на количеството на подземните води, което от своя страна причинява много неудобства и води до загуба на реколта. Изход - при инсталиране на отводняване на крайградски район.
От правилното дрениране зависи от външния вид на крайградската зона и нейната функционалност. Отводнителна система - е положена в тръбите дренажни тръби, работи по периметъра на целия сайт. Тръбите се поставят върху възглавница от пясък хоризонтално. Влажността, която навлиза в дренажните тръби, се отклонява към канализацията и се слива в кладенеца или входа на водата. Отводняването на крайградската зона се изгражда главно през летния период, когато подземните води се отделят много ниско.
За изграждането на дренаж ще е необходимо да се поеме вода (канал, поток, дере), място, където може да се отклони водата, както и да се проведе мрежа, регулираща мрежата и обхващаща мрежата.
На първо място, трябва да определите приема на вода. Всеки парцел на страната има малък наклон, дори и да не е видим. Ако има река или поток наблизо, наклонът отива към езерото и подземните води са склонни към него. Ако няма наблизо езеро, наклонът се определя от натрупването на вода.
Мрежа за отводняване на вода. Под затворения колектор се полага изкоп, водата по която ще тече от изтичането до входа на водата. След това преминете към окопите за отводняване. Широчината на изкопа трябва да бъде - 40 см, дълбочината около метър. Колекторът е разположен под дренажа, за да може водата да тече по гравитацията.
Регулиране на мрежата или отводняване. В малка площ диаметърът на резервоара и изтичането трябва да бъдат еднакви. Разликата във височината може да бъде в границите от 2 до 10 метра. Изтичанията с колектора се припокриват и здраво се залепват с жица. Разстоянието между каналите трябва да бъде около 10 метра.
Фехтовка мрежа. Състои се от канали и преминава около няколко участъка или около периметъра. Задачата на обхващащата мрежа е да блокира пътя за повърхностните подземни води, които идват от съседни райони.
Отводняването на крайградската зона трябва да се намира на по-малко от половин метър от оградите и на повече от един метър от слепия район на къщата.
При инсталиране на дренажа на крайградската зона е необходимо да се запази плодородният слой почва, така че преди да започнете работа, тя се отстранява и отново заспива на място.

Отводняване на обекта. Съвети и трикове

Работата по дренирането трябва да се извърши правилно. В противен случай, грешки по време на полагане на дренаж може да доведе до обратен ефект и дори да повлияе на унищожаването на основата на къщата ...


Отводняване на крайградската зона
Отводняване на крайградския район със собствените си ръце
Дренажна зонаСподеляне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
Практика на дренаж: повърхностна и дълбока дренажПрактика на дренаж: повърхностна и дълбока дренаж
Подреждане на крайградската зонаПодреждане на крайградската зона
» » Отводняване на крайградската зона
© 2022 BgDaning.com