BgDaning.com

Отводняване на градината: видове отводняване

Отводняване на градината: видове отводняване

Един от най-необходимите условия за успешно растежа на растенията, и да се облекчат фермери и градинари имат дренаж градина на мястото, на основата на тази структура ефективен дренаж агрегат трябва да се прилага на етапа на планиране и измерване на градината парцела.

Началните точки на това събитие ще бъдат външните условия в района, където сайтът ще бъде прекъснат. Приблизително казано, дренажът е необходим за всяка територия, въпросът ще бъде само за степента на сложност на бъдещия агрегат.

Дренажни работи на площадката са необходими в случаите, когато земята е глинеста, блатна, теренът е сложен, голямо количество топена вода на площадката. Дизайнът на дренажния агрегат предполага необходимите съображения за такива фактори като дълбочина, наклон, разстояние между слоевете отводняване. Също така се нуждаете от устройство за проверка на кладенци.

Приема се да се разграничат два типа дренажи - дълбоки (затворени) и повърхностни (отворени).Затвореният дренаж е подземна комуникационна система и включва изкопаване на специални тръби, които се характеризират с голяма устойчивост и устойчивост на корозия. Този тип дренажни агрегати се използват за изтичане на подземни води, които могат да бъдат близо до повърхността, за изтичане на влажните зони на територията, за отстраняване на излишната влага и вода от територията. В допълнение, той се използва като комплект, който включва отводняване от сградите и сградите, намиращи се на мястото, където са изтеглени.

Откритият дренаж или линева е изграден с тръби и се използва за събиране и източване на вода на определени места. Такъв набор трябва непременно да се изгради, като се вземе предвид терена, да се вземе предвид местоположението на елементи от ландшафта и основните части на обекта, сградите и сградите. Повърхностното събиране на градинския дренаж може да включва двойка канали, като такъв набор се нарича линеен дренаж.

Освен това е възможно да се организира агрегат, който да премахне излишната вода или да я събере на една или няколко точки, като този набор се нарича точково отводняване. Често и двата вида дренажи могат да се използват в схемите за комуникация на дренажните системи.

Структурите на повърхностния дренаж изискват такива елементи на площадката като територия в близост до местата и цветните лехи, градинските пътеки, езерата, мивката, паркингите и разсадките.

Дълбокото отводняване може да се комбинира с дренаж на повърхността, поради което е възможно да се намали значително потокът от средства и да се оптимизира комуникацията в крайградската или градината. За да се комбинират тези два комплекта, се използват специални съединения, така че повърхностните води, както и дълбоките води, да отидат в кладенеца. Комбинацията от единия и втория комплект е най-ефективният метод за изтичане на площадката, което я прави по-благоприятна за растенията и живите растения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцелКак самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцел
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Къде се подава водата? Дренажни системи за селска къщаКъде се подава водата? Дренажни системи за селска къща
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
Развитие на земята: необходимостта от дренажРазвитие на земята: необходимостта от дренаж
» » Отводняване на градината: видове отводняване
© 2022 BgDaning.com