BgDaning.com

Как самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцел

Как самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцел

Високата маса на подпочвените води в крайградската зона може да причини големи щети на растенията и жилищните капиталови структури. Поради постоянно високата влажност на почвата или като цяло стоящата вода, повечето от плодовите и зеленчуковите култури скоро ще умрат. Също така, високи подземни води винаги измиват почвата под основата на селска къща, което води до течението на течението и образуването на кухини.

Как да намалите водната маса, като направите дренаж върху вашия парцел, можете да определите, като прочетете тази статия в нейната цялост.

съдържание

 • Как да се излеете в лятна резиденция
 • Ние проектираме бъдещата дренажна популация
 • Подреждане на дренаж със собствени ръце
 • Разположение на резервоара за улов
 • Устройството за дренаж в близост до къщата - видео
 • Дренаж близо до къщата - снимка

Как да се излеете в лятна резиденция

Обстоятелствата на увеличаването на нивото на подземните води:

 • наводняване на огромно количество сезонни валежи през пролетта или есента;
 • първоначално геодезическо местоположение на площадката в низините;
 • промяна в крайбрежната част на бреговата линия на язовирите: изграждане на язовири и язовири по реките, създаване на неестествени езера, зали и езера.

На Съвета. Първоначално е необходимо да се реши какъв тип дренаж, отворен или затворен, е планирано да бъде направено. Ако нивото на водата се покачва в земята на сезона заради обилни валежи, а в други случаи, земята не е предмет на излишък от течност, напълно е възможно да се направи открит дренаж и примитивен livnevki.

На периметъра на крайградската зона, изкопаване под наклон повърхност окопите, които водят до канала. В случай, че наблизо няма водосточни тръби, а след това на разстояние от жилищни сгради, се сглобява резервоар - резервоар, яма от PVD или бетонни пръстени. Всички събрани дъждовни води в такъв резервоар или отиват в долните слоеве на земята, или се използват за напояване на растенията на площадката през сухия сезон.

Дренажно устройство близо до къщата

Ако една и съща площ е първоначално в долината или на ниво на водата в него се дължи на човешкия фактор роза - трансформация представлява близките водоеми, а след това да се отцеди земята трябва да се направи основен вътрешен дренаж тип. В друг случай, растенията от прекомерна влага не могат да растат нормално и дават плод, а самата къща на земята в близко бъдеще ще даде утайка, която ще доведе до появата на пукнатини по стени и изкривени прозорци и врати.

За пълния затворен дренажен агрегат се изискват следните материали:

 • чакъл или трошен камък с фракция от 30-40 mm;
 • но - речен камък или натрошен камък с фракция от 70-120 mm;
 • геотекстилна плат;
 • дренажни тръби;
 • междинни дренажни кладенци;
 • речен пясък;
 • материали за подреждане на водосборния колектор в покрайнините на площадката, ако в района няма улуци.

Ние проектираме бъдещата дренажна популация

На страницата на милиметър чиста хартия нарисувайте местоположението и очертанията на парцела върху него на столицата и жилищните сгради. След това по периметъра до къщата, на разстояние от 2-4 м от столицата, нарисувайте квадрат или правоъгълник, в зависимост от общата схема на къщата. На всеки ъгъл на взетия правоъгълник се маркират точките за поставяне на междинните дренажни кладенци.

След това нарисувайте подобен квадрат или правоъгълник, който се намира по целия периметър на парцела и не достига до оградата или нейните граници 3-4 м. В ъглите на правоъгълника в същата бележка поставянето на междинни ямки, след което малък правоъгълник, свързани с огромен правоъгълника на една или няколко линии, изкопи. Освен това, при изготвянето на проект или на един от ъглите на точката на правоъгълник марка огромен канализация колектор, или да маркирате мястото, където водата от района, за да бъдат показани в канавката, когато това се намира в близост.

Приблизителна конструкция на дренажния агрегат около къщата

Подреждане на дренаж със собствени ръце

Разработване предварително план на хартия, тя се прехвърля в природата, с други думи, върху парцел от земята чук дървени колове, с която някои дръпне силно нишка, отбелязвайки по този начин се поставя на всички междинни кладенци и окопи.

След завършването на разрушаването те започват земни работи, по-специално изкопаване на окопите. Каналите за дренаж са средно изкопани на дълбочина 120-150 см. Ширината на изкопа в долната част трябва да бъде 40 см, а в горната част 80 см.

С други думи, стените на окопите трябва да са под стръмен склон. Необходима е допълнителна наклон на стените да се разгледа друг nondedicated наклон всички изкопи с такива изчисления, така че подпочвените води е първият течеше постепенно от една до втората междинна дренаж в малкия правоъгълник, а след това напусна, така че водата в един от кладенците огромен правоъгълник. Средно, наклонът в окопите е настроен на 3-5 см на 1 метра линеен.Дълбочината на дренажния изкоп е 1,2-1,5 метра

След като изкопае цялата мрежа от дренажни канали, точно от половината от избраната почва се изважда от обекта. След това, в дъното на окопите, изпълнявайки заедно с наклона, изсипете и насипни чакъл или натрошен камък с част от 30-40 мм, образувайки слой в 10-15 за изпращане. След това окопите са покрити с геотекстилно платно.

Текстилните геотекстили трябва задължително да покриват и двете стени на изкопа и повърхността на чакъла.

На Съвета. За да се запази геотекстил върху стените на изкопа, той временно се фиксира с железни скоби или подрязана армировка.

След като имаме фиксирани геотекстили на стените на изкопа, на дъното му се образува слой с височина 10-20 см от малък бута или натрошен камък с фракция до 120 мм. На върха на слоя от малка бута се изсипва слой 10 см от натрошен камък с фракция до 40 см, над който се полагат дренажни тръби в центъра на окопите. Съгласно собствения си проект, дренажната тръба е куха тръба, изработена от полиетилен с високо налягане с диаметър 100-120 мм, с отвори с диаметър до 5 мм.

Залепването и фиксирането на дренажни тръби помежду им се извършва чрез специални адаптори с подходящ диаметър.

В края на полагането на дренажните тръби се поставят 10-15 см възглавнички от речен пясък в пунктовете за поставяне на междинните кладенци. Пясъкът се набива и вертикално се монтират водосточни тръби от PVD - въображаеми тръби с диаметър 40-60 см със запечатана тапа в долната част. При инсталирането на дренажна кладенеца се поставят в нея хоризонтално поставени отводнителни тръби, след което в близост до външните стени на кладенеца и речен пясък се излива в земята.

Диаграма на дренажно устройство с геотекстил

По времето, когато всички дренажни тръби ще бъдат свързани към междинното съединение в един набор от гнезда, се излива върху тръбите 10 cm слой от чакъл с размер на частиците до 40 cm, на върха на която един слой е оформен с дебелина 10-15 см от малкия бута. Когато се създава дренажът, целият камък трябва да се положи добре, така че почвата да не потъне по-късно. По времето, когато последния слой от малки чакъл, върху повърхността му ще се напълни до горното ниво партер трябва да остане на разстояние 40-50 см.

На този етап премахнете скобите, които държат геотекстил върху стените на изкопа, и двата подови покрития са увити един към друг, с други думи, да се запъват.

В края на опаковането на ръбовете на геотекстилното платно, за да се избегне зашиването му, се натрупва слой до 10 см от малък чакъл. На следващия етап всички окопи са наводнени от неспециализираното ниво на земята със земята, която остава след разкопките. Малко вероятно е да има консолидация на земята веднага, въз основа на това, малки хълмове се оформят над бившите окопи, които по-късно самите утайки на почвата стават равни.

Подреждане на дренажен агрегат близо до къщата

Разположение на резервоара за улов

В случай че наблизо няма улуци, тогава опциите не са достатъчни:

 1. Като събирателен водосбор, инсталирайте огромен резервоар от LDPE с ребра на твърдост за 5-7 хиляди килограма вода. Това е най-лесният и бърз начин, но и най-скъпият в парите. Направена е поръчка за монтаж и закупуване на събирателен водосборник, в края на който пристига бригадата, за няколко часа багер копае изкоп, където крановете на камиона са монтирани с резервоар.
 2. Направете колектор за събиране на отпадъчни води от бетонни пръстени. По-евтин метод, но повече време. Трябва да купим бетонни пръстени и да се съгласим с благосклонностите на кран.
 3. Създайте проста земна яма в покрайнините на обекта. Най-евтиният метод, но не и най-практичен. Ще бъде необходимо само да се плати за услугите на багера и да се приведе една от дренажните тръби към взетата яма. Неприятността се крие във факта, че стените за изкопаване на ямата, вследствие на което с течение на времето целият дренажен агрегат може да престане да функционира.

Как да се реши проблема конкретно с събирането на подземни води, изтеглени от парцела, разбира се, всеки реши за себе си, въз основа на лични парични възможности.

Устройството за дренаж в близост до къщата - видео

Дренаж близо до къщата - снимка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Как да се справят с подземните води в крайградската зонаКак да се справят с подземните води в крайградската зона
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
Съдът в Новосибирск спря строежа на жилищен комплекс близо до водноелектрическа централаСъдът в Новосибирск спря строежа на жилищен комплекс близо до водноелектрическа централа
Развитие на земята: необходимостта от дренажРазвитие на земята: необходимостта от дренаж
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
» » Как самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцел
© 2022 BgDaning.com