BgDaning.com

Устройството за дренажна система в предградията и личния парцел

При изграждането на неопитен строител "от нулата" изглежда, че дренажната система на устройството може да бъде пренебрегната. Това обаче заплашва с редица проблеми, които няма да възникнат на ранен етап от строителството или дизайна, но ще се проявят много по-късно. В близост до повърхността на почвата на мястото на подпочвените води, изобилие и чести валежи, може да увреди всяка озеленяване, унищожи растения, и дори да доведе до унищожаването, на пръв поглед абсолютно здрава сграда. Поради това устройството за добро отводняване на обекта е основната мярка за защита на конструкциите и градината от разрушителното влияние на излишната влага.

Дренажна система и нейните видове

Дренажната система е цялостен комплекс от подземни канали, които осигуряват отстраняване на излишната влага от мястото. В зависимост от функциите си, дренажът е разделен на два основни типа:

дълбок
повърхностна (почва).
Дренажни системи от повърхностен и дълбок тип. Каква е разликата Отводняването на почвата на парцела ще се справи със задачата за отстраняване на повърхностни и подпочвени води. Този тип дренажна система се намира в горните слоеве на почвата и е разделена на точка и линейна.

Спот дренажна система се състои от отделни водосборни структури (заливи), които обикновено се използват за най-оживени места влага, например в рамките на отливните тръби или поливане оборудване. Точковият дренаж се използва за местно събиране на вода в различни райони на градината. Линейната система е подходяща за територия с голяма площ, защото вече не се използва за използване на отделни водни басейни, а цял набор от тави, които обграждат целия периметър.
Системата за дълбоко отводняване е най-добрият изход за блатисти почви или крайградски райони с глинеста почва. В допълнение, такава система осигурява по-съществена защита на основите на структурите. Основната разлика между дълбоката отводняване с това, че е предназначен не само за събиране на дъждовна вода и се стопи вода, но също така и значително понижаване на нивото на подпочвените води, което намалява риска от наводнения мазе домове и заблатяване градина парцел.
Такава дренажна система се състои от система от тръби с отвори, разположени под наклон по отношение на водосборната точка. Чрез дупки излишната влага преминава през тръбите и се показва извън градината парцела, което ви позволява да се поддържа водния баланс на растителността и да се избегне основи за пране.Инсталирането на дренажна система на обекта в помещенията

Често летните жители, които не желаят да се свързват с специалисти, се чудят дали е възможно да се направи дренажна система със собствените им ръце? Може би, но тази задача е доста трудна и изисква определени умения.

Най-икономичното решение за създаване на изтичане от собствени ръце е да се създадат херпес зостер или канавки, които трябва да бъдат запълнени с разбити тухли. Вярно е, че такава система няма да бъде трайна. За да удължите срока на експлоатация, препоръчваме да навиете трошляка със специален материал - геотекстил. Това ще предотврати запушването и заглушаването на самоизработената дренажна система.

За устройството за дълбоко отводняване, например около къщата, е за предпочитане да се използват специални перфорирани тръби, които по-добре да се справят с голям обем вода. За инсталирането на дренаж от този тип е изключително важно да се поддържа стабилен наклон по отношение на мястото на преливане. И, разбира се, е желателно да се произвежда и монтира дренажна система към основните сгради и засаждане.

Не забравяйте, че ако не искате да видите езерото една сутрин в мазето си или забележите как любимото ви хълм "плува" около градината, не трябва да пренебрегвате дренажната система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
Развитие на земята: необходимостта от дренажРазвитие на земята: необходимостта от дренаж
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Отстраняване и други нормативни документи за дренажни системи по въпроси и отговориОтстраняване и други нормативни документи за дренажни системи по въпроси и отговори
» » Устройството за дренажна система в предградията и личния парцел
© 2022 BgDaning.com