BgDaning.com

Отвеждане на отпадни води в градинатаСобственият градински парцел има много положителни качества, но в същото време има много проблеми. Една руменна плевня, разкъсана основа - всичко това от факта, че няма много място за външни води, а предишните тежки дъждове създадоха проблеми. Ето защо един от основните компоненти на безпроблемния живот в градината е изхвърлянето на вода.
На първо място, е необходимо да се направи отводняване на градината. Отводнителните системи могат да се състоят от многобройни окопи, за да събират вода от обекта. Преди да започнете да работите, трябва да вземете под внимание наклона на терена и да отсечете района от водата, която идва от съседните райони. Освен това се приготвя канавка за отводнителната тръба. Преди водата да влезе в тръбите, тя трябва да бъде филтрирана с помощта на нетъкан текстил. Тя се вписва в дъното на изкопа и се напълва с чакъл, след което тръбата се полага. Важно място в дренажната система се заема от дренажни дюзи. Използването на канали за отводняване е приемливо в случай на голямо открито пространство, тъй като в такива райони можете да организирате дренажна система, без да използвате допълнителни средства. Ако самостоятелно произвеждате дренажна система, няма време или възможност, има готови методи за дренаж.
В момента двата най-популярни начина на дрениране са известни - точкови и линейни. Точката на оттичане се използва за цялата площ на участъка, линейно за оттичане от покрива.
Линейният начин на оттичане е модулна система, в сглобена форма на счупени или четни линии, състояща се от капани за замърсяване и улуци, покрити с декоративни решетки. Канализационните канали са с наклон, прав, отклоняващ се и със завои. Те се свързват вертикално или хоризонтално.
Точката на оттичане е местен прием на вода с събиране на боклука. Водата тече през решетката или от дренажната тръба през дюзата и навлезе в подземната канализационна система. Преди придобиването му е важно да се вземе предвид терена и района на територията, приблизителното количество на валежите в дадена област. Дренажната линия обикновено се намира по най-дългата страна на градината. Полето на облицовки в дворните плочи, например, трябва да има наклон по посока на оттичането. Поради това е по-добре да инсталирате системата заедно с полагането на покритието.

Отводняване в крайградската зона

Как да направите дренаж в крайградския район и близо до селската къща.


... отпадъчни води, но пречистване на отпадни води
... частен парцел със собствени ръцеСподеляне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Как да направите филтър с пясък и чакъл със собствените си ръцеКак да направите филтър с пясък и чакъл със собствените си ръце
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
» » Отвеждане на отпадни води в градината
© 2022 BgDaning.com