BgDaning.com

Отводняване на почватаМнозина смятат, че дренажната система е необходима само за тези райони, които са в низините и влажните зони, това погрешно мнение е последвано от големи загуби на култури и огромни проблеми.
В допълнение към водата абсолютно всички растения се нуждаят от кислород. При силно навлажнените почви достъпът на кислорода до растенията е много ограничен. На първо място, тревата страда от това, както и дървета с дълбоки корени (като дъбове, кестени, тия и плодови видове). Температурата на такава почва винаги е по-ниска и необходимите хранителни вещества се измиват първо, което от своя страна влияе отрицателно върху растежа и развитието на растенията. Не само растенията, но и пътеките, както и осветяването на даден район, страдат от прекомерна влага. Отводняването на почвата е един от основните методи за регулиране на влажността и защита на почвата от нейното превъзходство. Дренажите са от два вида - повърхностни и дълбоки. Специалист, проверил конкретен обект въз основа на неговите нужди, взема решение за проектиране и инсталиране на подходяща дренажна система. Също така е възможно да се съчетаят и двата вида системи, ако едната от тях не е достатъчна.
Повърхностната дренажна система се използва предимно за оттичане на атмосферни валежи и сняг от мястото. Самата повърхностна система е разделена на линейна и точкова система. Линейно отводняване на почвата се използва за събиране на атмосферни валежи от големи площи, а самата система е свързана с линията от водосборните канали, които са свързани с бурите. Точковият изглед на дренажа се използва за местно събиране на излишната влага. На практика тези два вида често се комбинират успешно.
Дълбокото отводняване защитава района от подземните води, които текат на плитки дълбочини. В този случай подземните води са насочени към правилния път. Системата за дълбоко отводняване се състои от клонове на подземни канали, които се намират в определен ред, като задължително се вземат предвид характеристиките на площадката - нейният наклон, химическият състав на почвата и дълбочината на потока на подпочвените води. Правилно монтираният дълбок дренаж трябва да има специални шахти, така че да можете да проверите функционирането на системата, както и да почистите тръбите.
От всички дренажни канали водата се събира в най-ниската точка на мястото, където се намира входа за вода. Ако е възможно, е по-добре да се премахне излишната влага в езерото или реката.
С течение на времето, направеният дренаж на почвата ще помогне да се избегнат проблеми с културата.

Отводняване на обекта.

Работата по дренирането трябва да се извърши правилно.


отводняване на почвата от собствените си ръце
отводняване на залесени почви
ефективно отводняване на почватаСподеляне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Грижа за тревните площи - как правилно да се оплоди мораватаГрижа за тревните площи - как правилно да се оплоди моравата
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
Как да се развива хидропоникаКак да се развива хидропоника
» » Отводняване на почвата
© 2022 BgDaning.com