BgDaning.com

Зона за отводняване: откъде да започнем?

дренаж

Ако в района има високи подземни води, можете да забравите за цъфтящата градина. Корените на дърветата ще гниет през цялото време, а моравата ще бъде изпечена. За да се избегне такава съдба, е необходимо дрениране. Какво да търсите преди да започнете строителните работи?

Приемник на вода

Отправната точка при проектирането на дренажната система е местоположението на входа на водата, където ще тече дренажната вода.

Е, ако близо до границата на обекта има естествен упадък: дерета, кухина, спускане до реката. Или селото е оборудвано, съгласно всички правила, с колективна дренажна система.

И ако не? В този случай, вие не можете да направите без дренаж добре, който е разположен в долната част на обекта.

Филтър кладенци (изчислени на изхвърлянето на водата в по-долните слоеве на почвата) в централната част на Русия обикновено не се оправдават, така че разумно решение би било добре устройство за събиране с източване помпа, за отвеждане на водата извън площадката. В малка площ в подобна кладенец често се отклоняват дренажните води и бурите. Ако направите това, ще ви е необходима дренажна помпа с голяма полезност. При силен душ от всеки квадратен метър на покрива и други водоотблъскващи покрития, до 20-30 литра вода на час могат да се вливат в кладенеца. Ако помпата няма време да я изпомпва, водата от преливния кладенец ще тече нагоре по дренажите и ще наводни района. Важно е, че всяка от системите стигна до кладенеца сами по себе си - не може да се vodushy- от канализацията на покрива в изцедени - това ще създаде налягане и се намесва в работата им.Отводнителни тръби

Асортиментът от пластмасови дренажни тръби не е голям. Те могат да бъдат разделени на две основни групи: директен труден и се търкаля в 50-метрова ролка. Срутени, подобно на дълга боа, канализации, се наричат тръби в залива. Опитни специалисти с такъв материал не работят, защото смятат, че са твърде меки. По тяхно мнение "маркучът" е по-трудно да се отклони (и наклонът в дренажа е основен фактор) и под натиск на земята той може да продължи.

Твърдите прави тръби също са разделени на 2 вида: Single Layer и Dual Layer (втори слой - гофриране). Вълновете са по-добре защитени и следователно по-надеждни. Що се отнася до производителите, продуктите на финландските компании се оценяват Uponor, KWH, датски Wavin. От местните производители се открояват Фабрика "Климовски" (фирма Polyplastic) - тези продукти имат добър клас на твърдост.

Има керамичен и тръби от азбестоцимент, в който дупките се правят ръчно (например с помощта на българин).

Говорейки за размера, най-добре е да изберете тръби с диаметър 110 mm.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Дренажна потопяема помпаДренажна потопяема помпа
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
Източване-ровИзточване-ров
» » Зона за отводняване: откъде да започнем?
© 2022 BgDaning.com