BgDaning.com

Повърхностно дренажно устройство на площадката

Повърхностно дренажно устройство на площадката

Повърхностно отводняване, или както още го наричат ​​"livnevki" необходима в лятната си вила за събиране и по-късно отвеждане на дъждовна вода или вода по време на активното топене на снега на територията на парцела или в комплект от канализацията. Необходим е повърхностен тип отводняване, така че да се организира дренажът на площадката. Това е особено вярно за онези парцели, където почвата под плодородния горен слой на земята може да бъде смесена с вода.

В допълнение, събирането на дренаж е необходимо в районите, от които дъждовната вода не може да върви сама - гравитацията, докато площадката е напълно плоска. Повърхностният дренаж е необходим и на места, където земята е в повечето случаи пренаситена с влага.

Застоялата вода на мястото не може да бъде толерирана, защото може да стане факт, че районът е затрупан, процесите на осоляване на земята започват.

Структурата на съвременните отводнителни комплекта включва специален отводнителни корита, отводнителни кладенци, корита и канали, пълен каталог може да разгледате https://standartpark-shop.ru/catalog/ сайт. За да се осигури потока на водата, дренажът трябва да се намира в най-ниската точка на обекта. Правилно планираният комплект ще предотврати наводняването на мазета, мазета, локви.

В момента се практикуват два комплекта повърхностни дренажни устройства, това е линеен и точков дренаж.Наборът от точки на отводняване от площадката е най-приемлив за отделни части от района, които трябва да бъдат защитени. Такъв комплект е подходящ в местата, където водата се натрупва в огромни количества. В повечето случаи такива места са територията на улуци за кацане, места за влизане в обекта и други.

От водните приемници водата тече независимо от дренажните канали, а по-късно влиза в канализационната система. За да организирате набор от отклонения от точковата вода, се нуждаете от такива елементи като утаителни резервоари, дренажни системи, клапи и мостове.

За да организираме линеен набор от отклоняване на вода, се нуждаем от корита, през които водата идва от голяма площ, и след това отива в сметище. Канарите трябва да бъдат погребани в земята. Проектите за отводняване на канали, тръби, улуци могат да бъдат изработени от различни материали, отгоре в повечето случаи са защитени от решетки, които, ако е необходимо, могат да бъдат премахнати.

Водата преминава през канали в контейнер (капан за пясък), който е вид филтър, който осигурява защита на цялото население от запушване. След това вече пречистената вода отива в дъждовната вода с помощта на дренажни системи.

Основните елементи на линейното събиране на дренаж са тави, приемници, дренажни решетки, пясъчен капан. Материали за тяхното производство могат да бъдат пластмаси, полимербетон или бетон.

В момента много собственици на парцели от селски къщи или вили предпочитат устройство на линейна и точка-мъдър чешмяна вода наведнъж. Това събитие ще бъде много по-ефективно, особено в тези случаи, в момент, когато е необходимо отводняване на градински пътеки, тераси, други съоръжения и балкони.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Къде се подава водата? Дренажни системи за селска къщаКъде се подава водата? Дренажни системи за селска къща
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
» » Повърхностно дренажно устройство на площадката
© 2022 BgDaning.com