BgDaning.com

Как да направите изтичане на сайта

d33c304f-bc55-4e14-A20b-8eaaa5f21fb0.jpg

Прекомерната влажност на почвата често води до преждевременно унищожаване на сградите, както и до забавяне на развитието на храсти и дървета на площадката. Освен това прекомерната вода може да наруши функционирането на местната канализация и дори да я забрани. Можете да предотвратите тези проблеми, ако знаете как да направите правилно дренаж.

Когато е необходима дренажна система

Необходимостта от изграждането на дренажна система се осъществява на много места в почти всички региони на Русия. Причините за изсушаване на почвата могат да бъдат различни:

- мястото е разположено върху глинести почви;

- площадката има високо ниво на подпочвените води;

- мястото се намира в долната част на склона, в резултат на което се излива голямо количество вода по време на топенето на снега или по време на силни дъждове;

- Мястото се намира на равна повърхност, с която водата почти не тече.


Ако къщата е погребала части от сградата (например, сутерен), е необходимо да ги предпазим от наводнения. В този случай няма друг изход, как да се направи дренаж у дома.

Важен елемент в дизайна на обекта е изграждането на достъпен път. Ако водата започне да се натрупва под капака, повърхността на пътя ще бъде повредена, ако на улицата са поставени ниски температури. Ето защо е важно да знаете как да направите пътища за отводняване.

Видове дренажи

При изтичане на парцел може да бъде изградена затворена или отворена система. Понякога е препоръчително да ги комбинирате. Има два начина за изпълнение на дренажа на площадката: дълбоко отводняване и отводняване на повърхността. И двете са предназначени да изливат излишната влага от земята, но имат напълно различни устройства.

дълбоко дрениране

Дълбокото отводняване се състои от канализационни канали, които са подземни и служат за изтичане на подземни води от площадката до дренажни кладенци или канализации. Разграничаване на следните видове дълбоко дрениране: вертикално, хоризонтално и комбинирано.

Вертикални дренажни системи

Основата на вертикалните системи за дълбоко отводняване е каналите, които навлизат в водоноса. Такива съоръжения трябва да бъдат оборудвани с помпени и филтърни станции. Предвид сложността на дизайна и големите инвестиции, те практически не се използват в крайградското строителство.

Хоризонтални дренажни системи

Хоризонталният дълбок дренаж е съвсем прост, но конструкцията му изисква известно разкомплектоване. Подготвените канавки са покрити с речни или гранитни развалини, опаковани в геотекстили (това предотвратява преждевременното насищане на материала). Перфорираните тръби се поставят в слоя от развалини, канали, които източват вода в колектора, където се изхвърлят в клисура или влизат в централизирана буря. При полагането на дренаж е важно да се изчислят правилно и точно да се следват склоновете.

След изкопаване на окопите, в които се планира инсталирането на дренажни тръби, се препоръчва да изчакате дъжд, за да се провери правилността на проекта. Ако планът се изпълни правилно, локви в окопите не трябва да се образуват.

В зависимост от почвата на площадката, дренажните тръби се полагат на дълбочина от 0,6 до 1 метър. Диаметърът на главните тръби трябва да бъде 100 милиметра, спомагателни - 75 милиметра.Комбинирани дренажни системи

Комбинираните дренажни системи са комбинация от хоризонтален и вертикален дренаж на почвата.

повърхностен дренаж

Повърхностният дренаж на площадката помага за бързо отстраняване на дъждовната вода, натрупана в близост до пистите, или оттичане от покривите на сградите. Разграничаване между дъжд и отточна повърхност.

Дренаж на повърхността на бурята

Предимно е необходим дренаж за да се предотврати зачервяване чернозем слой част позициониран под пристрастия повече от три градуса, а за защита на основи на сгради от действието на вода в резултат на проливни дъждове и наводнения. Това е система от вдлъбнати улуци, покрити с подвижни решетки от метал или пластмаса. Улеите са бетонирани и разположени под определен наклон.

Потопете повърхност на точките

Точковото отводняване е от значение за малки, отделно разположени райони на територията. Приемът са установени в определени места, в които има задържане на вода периодично - парцели за улуци, долната част на терасата, природен релеф депресия в зоната на входа на сайта и врата. При проектирането на точков дренаж на повърхността, нейната схема, като правило, не е разработена.

Разработване на проект за дренажна система

Осигурете предварително създаване на отводняване, на етапа на планиране на обекта. Изборът на типа дренажна система зависи до голяма степен от терена.

Преди полагане на дренажната система е важно да планирате правилно, да определите местоположението на кладенеца, да изчислите количеството и цената на необходимите материали. При желание, проектът може да бъде съставен самостоятелно, без да се прибягва до специалисти.

За да се създаде проект, е важно да се проучи внимателно релефа на земята с помощта на лазерна гама намиране и ниво. Ако получите геодезически инструменти не е възможно, трябва да гледате на водния поток по време на проливен дъжд, да скицира схемата за преместване на площадката за отпадъци и дал тази информация, за да се определи места за отводнителни канали.

Грижа за дренажната система

Периодично трябва да погледнете дренажните кладенци и да ги почиствате, ако е необходимо. Можете да го направите сами с помощта на помпа или водна струя. По време на работа дренажните кладенци и изходите трябва да се държат затворени, така че да не попадат в системата никакви отпадъци.

Веднъж на 10 години се препоръчва да се проведе глобално зачервяване на тръбите. За да направите това, те трябва да са достъпни и от двата края. За да се опрости поддържането на отводняването на площадката, можете да инсталирате кладенец в началото, в края и при всеки втори завой на тръбата.


Измиването на тръбите е следното: помпата е свързана с началото и след това водата се изпомпва през дренажната тръба до края на дренажната тръба.

С компетентното инсталиране на дренажни тръби и спазването на поддръжката на дренажната система ще продължи повече от 50 години. За да се намалят разходите, понякога е препоръчително да се съдейства на собствениците на съседни обекти и да се обмисли такава възможност, така че да се направи отводняване около обекта. Изграждането на дренажна система покрай оградите също ще намали нивото на водата от двете страни. Направихме страхотна работа, е време да си починем, да си купим нови пижами в онлайн магазина, да направим силен чай, да се отпуснем в люлеещ се стол и да се възхищаваме на работата ви.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Дренажна потопяема помпаДренажна потопяема помпа
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Отстраняване и други нормативни документи за дренажни системи по въпроси и отговориОтстраняване и други нормативни документи за дренажни системи по въпроси и отговори
Канализация дренаж около къщатаКанализация дренаж около къщата
Отвеждане на отпадни води в градинатаОтвеждане на отпадни води в градината
» » Как да направите изтичане на сайта
© 2022 BgDaning.com