BgDaning.com

Как да се изгради дренажна система в крайградската зона

Как да се изгради дренажна система в крайградската зона

Във време, когато домакинската градина, дача или градината се намират в низините или блатистите терени, т.е. нивото на почвата на площадката е ниско, след това поради наводняването на земята в края на зимата, доста често дори леглата са изкривени, почвата изглежда да плава. Елиминирайте такъв проблем чрез изравняване и нова почва с помощта на наклонени легла е възможно само за кратко време, в повечето случаи не повече от година. В края на следващата зима положението ще се повтори

.

Но има ефективен метод за елиминиране на проблемите за дълго време. Това може да бъде постигнато чрез метода за изграждане на отводнителен агрегат на съоръжението. Препоръчва се работата да започне в момент, когато подземните води са ниски в земята, т.е. през лятото.

Конструктивни елементи на дренажния агрегат

Структурно, дренажният агрегат се състои от следните елементи: всмукване на вода, проводяща мрежа, регулираща мрежа и ограждаща мрежа. Притокът на вода от дренажния агрегат може да бъде поток или река, както и всяко евтино място, където водата от дренираното гостоприемство земя. Това е възможно дере, канал или канавка, разположен по протежение на пътя.

Проводимият мрежа е система, съставена от канали отворени и затворени резервоари, предназначени за транспортиране на оттича водата включени в приемната водата. Контрол мрежа е, в действителност, от дренаж мрежа и Обхващащият (канали) се използва, за да се намеси в подпочвените води или повърхностните води пристигащи в частта се изсушава, за да зони, разположени по-горе.

Процесът на изграждане на дренажен агрегат

Изграждането на дренаж започва с дефинирането на водовземане. Както знаем, наклонът има разпределение на земя, а в повечето случаи наклонът отива към най-близките езера (езеро, река, поток). Подземната вода има тенденция към същия резервоар.

Във време, когато в района няма резервоари, то тогава да определите пристрастието, което трябва да проверите и откриете местата, където се отбелязва натрупването на вода. Така че наклона на мястото може да се определи от нивото на водата в кладенеца, степента на наводняване на земята и т.н.

След това те преминават към изграждането на водоснабдителната мрежа за сушене. За да направите това, поставете изкопа под затворения колектор. На този колектор водата ще потече във всмукателната вода от канала. След това направете окопите за отводняване.Ширината на окопите се препоръчва в рамките на 35-40 см, дълбочината е един метър. Позициониране водосточни тръби трябва да са така, че водата е действал от гравитацията от резервоара в отвора за приток на вода и на канализацията в колекторите (т. Е. източване е необходимо да се разбърква по-горе колектора).

След това трябва да започнем да организираме регулаторната мрежа. Наред с това се препоръчва да се помисли за следното: ако част е с площ от 50 дка, диаметърът на колектор изтичане и насочено да изберете от 5 до 7 сантиметра. Минимална капка на всеки 10 метра за канавки представлява 2 см и 3 см за колектора. Свързване колектор канализацията добре и припокриване от тел, чрез осигуряване, заедно с отвора (2 cm) за преминаване на вода на мястото на канализацията и колектор възел.

Разстоянието между каналите трябва да е от 8 до 10 метра.

В края на дренажната конструкция е възможно да се започне изграждането на ограждащата мрежа, която трябва да се състои от канали (от един до един и половина метра дълбочина). В повечето случаи подобна мрежа работи по периметъра на градинско партньорство или няколко сайтове.

При изграждането на дренажна система не трябва да забравяме, че тя не трябва да се размесва по-малко от половин метър от оградата и на един метър от слепи зоната на сградите. При извършване на работа е необходимо да се осигури запазването на плодородния слой, който е по-добре да се отстрани предварително и след като дренажните работи се върнат на мястото си.

Описаният метод за изграждане на дренажен басейн на даден обект е лесен и лесен за самостоятелно изпълнение. За да се регулира влагата на земята, този метод се използва в далечното минало, но по-рано методът не се характеризира с продължителността на работата. Така че, когато се използва четка в изкопа, тя се върти от три до четири години, а когато използваме развалини (или друг вид импровизиран материал), трябва да се прави повторна работа на всеки пет до седем години.

в момента създават за изграждането на дренажни специални дренажни материали, които се препоръчват и се използват. В повечето случаи това са пластмасови дренажни тръби, които са поставени на дъното на окопа и са покрити с десет сантиметров слой от натрошен камък.

Такива дренажни тръби могат да бъдат направени от обикновени пластмасови тръби. За да направите това, те трябва да направят отводнителни отвори и да обвият тръбите с дернит (филтриращ материал). За да се подреждат такива тръби се препоръчва не на дъното на изкопа, а на пет-сантиметров слой от натрошен камък, за да се предотврати заглушаване на дупките.

Препоръчва се да се измива дренажната тръба на дренажната система на всеки две до три години, за която е необходимо да се използва маркуч за вода. Маркучът е свързан с ръба на колектора, който се изпразва във всмукателния отвор, а тръбите се изплакват в продължение на половин час под вода.

В случай, че изградите комплект съгласно схемата, изложена по-горе, и се грижите за него по съответния начин, дренажният агрегат надеждно ще продължи петдесет години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да източим вилата площКак да източим вилата площ
Как да се справят с подземните води в крайградската зонаКак да се справят с подземните води в крайградската зона
Как самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцелКак самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцел
Как да копаем изба на сайтаКак да копаем изба на сайта
Декориране на дренажни системиДекориране на дренажни системи
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
» » Как да се изгради дренажна система в крайградската зона
© 2022 BgDaning.com