BgDaning.com

Развитие на земята: необходимостта от дренаж

Развитие на земята: необходимостта от дренаж

Концепцията за дренаж може да се отдаде на строителния термин. То се отнася до принудителното отстраняване на подземни и дъждовни води от парцела или от основата на къщата.

В началото на процеса на строителството е необходимо да се направи гладка и суха земя (ако такава не е налице), с цел да се предотврати нарушаване на стабилността на основата и строеж на къща, като цяло. Всичко за дренаж е необходимо да разполагаме с данни за почвените характеристики, но които съоръжението ще бъде построен, като: състава на земя, терен, знае сумата на валежите, характерни за региона, нивото на подпочвените води и без пот. Всичко това може да бъде определено от резултатите от геодезическите проучвания.

При водно ниво от повече от един метър и глинести почви е необходимо дрениране на площадката. Също така, нуждата от отклоняване на вода от къщата се увеличава, ако има мазето или мазето. Когато земята е наситена с влага, почвата може да се движи поради нестабилността си.

Това движение се отразява в дизайна на къщата, на стените се появяват пукнатини, отворите на вратите и прозорците са изкривени, мазето може да наводнява с вода през извън сезона. Влагата в мазето непременно ще доведе до появата на гъби и мухъл, което е безмилостно за дървесните структури. Почти е невъзможно да се биеш с него, без да елиминираш обстоятелствата на външния му вид.

За да се предотвратят подобни явления, трябва спешно да се направи дренаж за дренаж и разтопен сняг.

Без отводняване на обекта не може да се направи с неизменно мокри от сезонните дъждове земята, която е локви. Излишната вода ще влоши растежа на растенията в градината и дърветата в градината.

Видове дренажи

В момента има четири основни типа дренажни агрегати: точка, линейни, вътрешни и подземни. Всички те се отличават един от друг чрез конструктивни стафиди. За огромната ефективност на отклоняването на водата експертите препоръчват да се използват няколко вида дренажни агрегати в даден момент. За да се максимизира работата на комплекта, е необходимо да се изчислят каналите, завоите и кладенците.

Тази задача се възлага на експертите, за да се избегнат грешни изчисления и да не се наруши работата на дренажния агрегат.

Точката на оттичане е място за вода, която изтича от канала за оттичане с цел предстоящото отклонение до определено разстояние. Той се намира в местата с огромно натрупване на вода: пред къщата, в близост до гаража, в близост до пистите. Местата за приемане на вода са затворени с пластмасови или железни решетки с естетическа цел, заедно с това те трябва да издържат на тежко тегло.Поставянето на точки за отводняване позволява максимална безопасност на обекта от наводняване.

Що се отнася до линейния дренаж, той е изработен от бетон или готови пластмасови или циментови тави. Дори такъв набор се нарича буря канализационна система или лек дъжд душ. Монтажът се извършва на равномерно дъно на изкопа. Най-напред в изкопа е необходимо да полагате геотекстили и да ги напълните с пясък. След това трябва да изравните възглавницата от пясъка и да полагате слой от голям чакъл.

В края на подготвителната работа е възможно да се започнат полагане на тави (канали). Завършеният канал е затворен с барове, така че автомобилите и хората могат да се движат свободно около обекта.

Устройството за вътрешен дренаж се използва само при големи предмети или промишлени предприятия. Тя включва, както и санитарни и хигиенни изисквания.

Подземен дренаж е инсталиран за отстраняване на високи подземни води. Неговият дизайн е по-сложен от последните два елемента, поддръжка и устройство. Също така ще е необходимо да се положат много усилия за изкопаване на окопите за тръби и за инсталиране на оборудване. Но ефективността му е доста голяма.

Заедно с това тя е скрита от очите и практически невидима на територията на обекта.

Най-евтин отводняване с изглед към открит вариант, с други думи това е проста изкоп с определена пристрастност. Но той не беше приличен по-скоро се прекъсне вашия сайт страна, и то е, че може да се превърне в източник на вреда за възрастни хора и деца. Ако не се страхуват да се прекъсне появата на градина, открит канала е най-добре в дълбочина от 60 см, а само на ръба на собствената си градина парцел, където движението на хора е ограничен или практически невъзможно.

В районите с голям наклон се използва открит отводнителен комплект, за да се забави разливането на защитната и подземната вода от ерозията, така че плодородният слой да не се измие.

Независимо какъв тип дренаж избирате, елементите му трябва да се различават по отношение на устойчивостта към химикали, да бъдат силни, лесни за работа и да продължат да ви помагат.

Опитен подход в подреждането на дренаж ще осигури надеждно изграждането на къщата и стопански постройки от разрушаване и мухъл, защита на вашите култури от болести. висококачествен дренаж и озеленяване ще се извършва от експерт на компанията Serpukhov-stroj, сайт http: //serpuhov-build.rf.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се извършват инженерни проучвания за строителство?Как се извършват инженерни проучвания за строителство?
Как самостоятелно да извършват геоложки проучвания на обекта на строителството?Как самостоятелно да извършват геоложки проучвания на обекта на строителството?
Изчисляване на плитка фундаментна база за къща със собствени ръцеИзчисляване на плитка фундаментна база за къща със собствени ръце
Нарежете собствените си ръцеНарежете собствените си ръце
Фондация: изберете опцияФондация: изберете опция
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Геодезия и инженерни проучвания на земятаГеодезия и инженерни проучвания на земята
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Изграждане на къща: значението на геоложката работа на обектаИзграждане на къща: значението на геоложката работа на обекта
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
» » Развитие на земята: необходимостта от дренаж
© 2022 BgDaning.com