BgDaning.com

Системите за повърхностно дрениране запазват основите

Системите за повърхностно дрениране запазват основите ...

Сега той става все по-популярен сред собствениците на крайградски райони. Тази популярност се дължи на факта, че такава система за отклоняване на вода защитава мястото от размразена вода и силни валежи. Системите за отводняване на повърхностни води помагат на основите на селските къщи от действието на водата.

В случай, че на площадката няма изпускане на повърхностни води, водата може да повреди сградите. Например, водата може да стане факт на смяна на стената. Спаси тези растения и дренажна система, която не може да устои на излишната течност и ще бъде в състояние да умре поради тази причина.

Затова е очевидна целесъобразността на системата за отводняване на повърхностните води.

Системите за отводняване на повърхностните води са разделени на отводняване на вода от точкови елементи и линейно оттичане на вода.

Линейната система за отводняване води до наличието на по-дълбоки корита. Такава система за отводняване може да събира вода от площадка, която има доста голяма площ. Улеи за такава система за отводняване на повърхностни води могат да бъдат направени както от пластмаса, така и от различни видове бетон.Точковата система за отклоняване на водите работи за сметка на колекторите за дъждовна вода, които са свързани към бурите. За такава система за повърхностно водоснабдяване е необходимо наличието на пясъчни устройства, които да предпазват канализацията от пясък и отломки. За да може такава повърхностна изтичане на вода да работи нормално, е необходимо да се изчислят и изпълнят всички отклонения.

Най-успешният вариант на системата за отводняване на повърхностни води е комбинацията от точка и линейна система.

За да организираме повърхностно оттичане на водата в обекта, ще се нуждаем от:
лопата
Циментова смес
Улуци
Peskopriomnik
Декоративна решетка, покриваща отводняване на повърхностните води
Как да инсталирате изпускателен отвор за повърхностни води
Първо, струва си да разберете как ще се намира системата за отводняване на вода във вашия район. За да направите това, нарисувайте диаграма на улуците на хартия.
Приложете схемата, изкопайте каналите на сайта. Задълбочаването трябва да се изчисли така, че декоративната решетка на повърхностната дренажна система да бъде разположена на 3-5 мм под повърхността на площадката.
Изсипете бетон в изкопаните канали. Бетонният слой трябва да е с дебелина 10 см. Склоновете трябва да бъдат със същата дебелина.
В долния знак е инсталиран плъзгач на пясък.
Сега е възможно да се постави в бетонните канали на канавката. Повърхностното оттичане на вода изисква повърхностно уплътнение само ако е посочено в описанието на улуците.
Канализацията е свързана с канализационната тръба посредством отводнителна тръба. Сега е възможно да затворите канала с декоративна решетка.

Системата за изтичане на вода е готова за употреба. Не забравяйте да почистите повърхностната дренажна система 2-4 пъти месечно.

р

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
Източване-ровИзточване-ров
» » Системите за повърхностно дрениране запазват основите
© 2022 BgDaning.com