BgDaning.com

Видове дренажни системи

Според SNiP 2.06.15-85 "Инженерна защита на територията от наводнения и наводнения" се разграничават хоризонтални, вертикални и комбинирани дренажни системи.

Хоризонтална дренажна система (хоризонтално отводняване) е колекция от отворени канавки, тави или затворени канализации, в които се събира вода от горния почвен слой. Хоризонталните системи намаляват UGW до нивото на долните канали.

Вертикална дренажна система (вертикално отводняване) е набор от сондажи. Водата от ямките обикновено се изпомпва с помпи. Такива дренажни системи се използват за задържане на подземните води и защита на подземните съоръжения в случаите, когато намаляването на GWP е възможно само чрез изпомпване на водата.

Има и вертикални канализации без изпомпване. Тяхната задача е да отклоняват водата под слой водонепроницаема почва, ако този слой е с малка дебелина.Комбиниран дренаж е колекция от вертикални и хоризонтални канализации.

В "Насоките" дренажните системи Moskomproekt са разделени на системи от идеални и несъвършени видове.

Дренажна система от идеален тип (перфектен дренаж) във водата. Водата навлиза в дренажната система отгоре и отстрани. Съответно филтърната обвивка на дренажите също трябва да бъде разположена отгоре и отстрани.

Дренажна система от идеален тип

Дренажна система от несъвършен тип разположен над водонепропускливия слой на почвата, и водата навлиза в дренажната система от всички страни. Съответно, филтриращият прах трябва да обгражда дренажите от всички страни.

Дренажна система от несъвършен тип
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Декориране на дренажни системиДекориране на дренажни системи
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Дренажна потопяема помпаДренажна потопяема помпа
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Помпа за изпомпване на вода. Помпена помпаПомпа за изпомпване на вода. Помпена помпа
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Напоителни и напоителни системи: видове и дизайнНапоителни и напоителни системи: видове и дизайн
» » Видове дренажни системи
© 2022 BgDaning.com