BgDaning.com

Методи за източване на частни парцели

Устройството за дренаж е необходима и действителна необходимост за мнозинството собственици на къщи и градини и градини. Възможно е без дренаж да се извършва само в райони, които са разположени достатъчно високо, където нивото на подпочвените води е над 1,5 м. В други случаи дренажното устройство е просто необходимо. Излишната влага в района ще доведе до загуба на живот и увреждане на растения, ерозия на мазето, наводнени мазета, басейни и размазано поява на песни.
Дренажните устройства са от два вида - дълбоко и повърхностен дренаж на площадката.
Необходим е дълбок дренаж в райони, които са разположени на блатисти почви и низини, или ако мястото е близо до природни водни тела. Според инсталираните дренажни тръби, които се намират под земята, излишната вода се отклонява към обекта в специални дренажни колектори или кладенци.
Повърхностно отводняване е в допълнение към дълбочината и служи за разсейване на големи количества вода през периода на положителни дъждове, топенето на снеговете и обилно поливане. Събрани от повърхностния дренаж, водата навлиза в канализационна канализационна система, след което минава през дренажни тръби в специални дренажни кладенци.
Сред основните методи за монтаж на дренажни устройства са изолирани - фасониран дренаж, дървен и керамичен дренаж и затворен дренаж. За повече подробности относно методите за дренажни устройства на лични парцели вижте https://studio-verde.ru/drainage.html
Дренажът Fashinny е най-простият и нескъп метод за инсталиране на дренажна система, често извършвана независимо. Тя се прави с помощта на клони от различни дървета, от които се образуват формите. В предварително подготвената канавка се поставят получените снопове, покрити с мъх. На мястото, където изкокът влиза в ямата, установете източника с камбана, направена от дъски. Тази система има минимален период на използване.

Дървен и керамичен дренаж се прави с помощта на голям натрошен камък. На дъното на изкопа се полагат повече от 30 см смлян камък, дренажът се полага на дълбочина 100 см. След полагането на чакъл се нанася слой от мъх и трева. Монтажът на тръбите започва от източника, необходими са керамични тръби за монтаж на керамичен дренаж. Дълбочината на съня трябва да бъде повече от един метър.
Затвореният дренаж е най-подходящият и надежден метод за дренажна система. Нейната същност се крие във факта, че по цялата дължина на подготвените тръбни тръби се полагат, които имат специални дупки за вода и я водят до специални кладенци.

Отводняване на сайта с вашите ръце
Устройството на дренажна система
Устройството за дренаж
отводняване на площадката
Устройството за отводняване на даден обектСподеляне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Зона за отводняване: откъде да започнем?Зона за отводняване: откъде да започнем?
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
Развитие на земята: необходимостта от дренажРазвитие на земята: необходимостта от дренаж
» » Методи за източване на частни парцели
© 2022 BgDaning.com