BgDaning.com

Видове дренажни системи

Видове дренажни системи

Излишната течност върху земята може да доведе до много загуби и проблеми на наемодателя. Много валежи, близкото положение на подземните води до повърхността на земята, наводнения и пролетен сняг.

Тези фактори в света причиняват щети всяка година на милиарди. Наличието на дренажна система, без да ви се налага да казвате, няма да ви спаси от природно бедствие, но ще защити напълно къщата и парцела от проблемите, свързани с излишната вода.

Последици от излишната течност:

  • Ау - основният враг на ландшафтния дизайн, счупени парчета, пукнатини в стените, различната структура на свиването, нарушения на врати и прозорци отвори.
  • Маршланд - излишната течност в земята води до гниене на кореновата система на растенията, като следствие, тя води до смърт на дървета, овощни градини и градински култури, декоративни растения.
  • Измиването на подпочвените води тече, измива земята, образува недостатъци под настилките, асфалт, което ги кара да се влошат.
  • Подплашване на мазета и изби - особено през пролетта, в момент на топене на снега.

За да се предотвратят тези проблеми, на мястото са инсталирани повърхностни и дълбоки дренажни системи. В зависимост от сложността на задачите се използват различни видове дренажи.

Повърхностно дрениранеСистема за повърхностна дренажна система - нейната функция за отстраняване на излишната течност от повърхността на площадката, пренасочване на утаечната вода. Има два типа - точкови и линейни.

  • За локално оттичане на вода се препоръчва дренаж на точката на оттичане от улуци, пръскачки и др. Дъждът, през водосборите през тръбите, се отвежда до канализационните кладенци.
  • Линейно отводняване - канали, оборудвани с водосбори с подвижни решетки отгоре, тавите са насочени на склон към отводнителния кладенец. Разрешава да събира вода от огромен периметър. Оборудвани са на градински пътеки, тротоари, покриви на сгради, на места.

Дълбоко отводняване

Най-простият метод е мрежа от канавки под наклон. Те излива чакъл или чакъл от 0.2 до 0.5 м., Обвити в геотекстил, че е филтърен елемент, преминаващ вода и задържане на частиците на почвата и фин пясък без позволява дренаж възглавница губят собствена функция.

Вторият метод е най-дълбокото дълбоко отводняване на земята и фондацията, която се извършва преди започване на строителната дейност и поема огромно количество земни работи. Такава система за дренаж предполага присъствието на проект, в който се използват дренажни тръби, и като проверка вода ямки оборудвани подземен резервоар част на място, ако е необходимо.

Отводняването на основата - се извършва преди изграждането, е под основата на сградата. Системата работи така, че при повдигане на подпочвените води, течността навлиза оттичането на водата се пренасочва в специални гнезда, така че не podtaplivaya мазета и без разрушаване на структурата на основата.

Отводняване урегулиран поземлен имот - е необичайна мрежа от дренажни тръби по периметъра, което не позволява на излишната влага да се натрупват в zemle.Dlya отводнителни системи, произвеждани и продавани материали и специални аксесоари: дренажни тръби, инспекция кладенци, цистерни и т.н.

Всички данни за елементите на дренажните системи могат да бъдат взети на адрес https://kirmash.ru/

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Как да направите хидроизолацияКак да направите хидроизолация
Как да се справят с подземните води в крайградската зонаКак да се справят с подземните води в крайградската зона
Как самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцелКак самостоятелно да се произвежда дренажна система около къща или парцел
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
» » Видове дренажни системи
© 2022 BgDaning.com