BgDaning.com

Дренажна помпа: защо е необходимо

Пролет, сняг се топи

Парцелът в страната изисква много проблеми. Тези, които са свързани с водата, са от първостепенно значение. От начина, по който установите връзка с нея, вашето допълнително спокойствие ще зависи от вас.

Проводници с вода

Пролетта е не само началото на нов сезон, но и период на активна снежна покривка. Не е изненадващо, че когато нивото на подземните води се покачи, много участъци от средния колан се наводняват. Излишъкът от подпочвените води води до разпадане на корени на растения, наводняване на мазета. Излишната вода, натрупана в близост до къщата, разрушава основата.

Ако "голяма вода" дойде при вас, първото нещо, което трябва да направите, е да организирате дренажна система и едва след това да планирате строителството или засаждането. Отводняването ще предотврати стагнацията на повърхностните води и пресушаването им.

Има два вида дренаж - отворен и затворен. При първоначално разработване на обект отворена система помогнете бързо да се отървете от излишната вода. Придържайки се към мрежата от отворени канали, водата първо се оттича в главния канал и след това попада в водосборния кладенец. След това, с помощта на дренажна помпа, тя се изтегля от обекта.дренаж

Затворен дренаж ще запази идеалния изглед на сайта: каналите ще излязат под земята. Системата се състои от свързани канали (в момента се използва главно перфорирани тръби), предвидени в земята до предварително определена дълбочина. Всичко водата се влива в основните оттича от и се влива в шахтата, помпата се заустват в кюветата по пътя, в близост до водни обекти или дерета.

Проверяваме номерата

Може да е необходима дренажна помпа в различни ситуации, не само при инсталирането на дренажна система. Тя е валидна по време на строителството на къщата: за бързо оттичане на дъждовни наводнени изкопи за основите, е полезно като система за напояване: лесна за изпомпване на вода от кладенец или барела. Във всеки случай, когато избирате изпускателна помпа, трябва внимателно да разгледате характеристиките, посочени в информационния лист.

Една от най-важните фигури - продуктивност (измерено в m³ / h или l / h). За помпи от различни марки със същата мощност на двигателя тази характеристика може да се различава. За да се избере най-мощният и в същото време енергийно ефективен блок, е необходимо да се изчисли обемът на течността, която ще се изпомпва от обекта. Също така е необходимо да се вземе предвид времето, необходимо за извършване на тази работа.

Познавайки обема на водата, можете да изберете правилния модел за почти всяка компания. В арсенала на всеки известен производител има цяла линия модели, предназначени за различна консумация на енергия и производителност.Дренажни помпи

Изсушаването на площадката по време на строителството предполага наличието на голям брой примеси във водата. Те не могат да бъдат предотвратени от влизането в помпата. Ако възнамерявате да използвате дренажна помпа на място, обърнете внимание на диаметъра на изпускателната тръба или на максималния размер на твърдите частици, преминаващи през помпата. Тези характеристики са посочени в паспорта.

Животът на дренажната помпа зависи от материала - най-надеждните са моделите, които са изработени от неръждаема стомана. Телата им нямат заварки, поради което са по-устойчиви на корозия.

Безопасността при работа във водата е гарантирана от херметично запечатаната електрическа част на помпата. Двигателят е разположен във вътрешния корпус, от който излиза само въртящият се вал. По време на работа, водата запълва пространството между вътрешните и външните корпуси, като охлажда двигателя. Съществуват и "сухи" двигатели, в които роторът се върти в специална маслена среда, а ниското му нагряване се обяснява с малкия коефициент на триене.

Модерните производители допълват своите устройства с различни системи за сигурност. Например, когато моторът прегрее, термостатът автоматично изключва мотора.

Известни и дългогодишни компании - Wilo, Grundfos, AL-KO, Karcher, Gardena.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да източим вилата площКак да източим вилата площ
Как да се справят с подземните води в крайградската зонаКак да се справят с подземните води в крайградската зона
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Дренажна потопяема помпаДренажна потопяема помпа
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Устройството за дренажна система в предградията и личния парцелУстройството за дренажна система в предградията и личния парцел
Дренажни системи в странатаДренажни системи в страната
Ремонт на основата на вилатаРемонт на основата на вилата
Отводняване на крайградската зонаОтводняване на крайградската зона
» » Дренажна помпа: защо е необходимо
© 2022 BgDaning.com