BgDaning.com

Отворени и затворени дренажни системи

Отворени и затворени дренажни системи

Във време, когато винаги има много вода и излишна влага на мястото, струва си да се разгледа как да се реши този проблем. От ситуацията има двойка изходни пътища. Първият метод може да бъде засаждането на влаголюбиви растения. Възможно е да се излее почвата на площадката, която ще трябва да се донесе допълнително. В резултат на такива дейности ще бъде възможно значително да се разшири нивото на почвата.

В някои случаи е нереалистично да се направи без използването и инсталирането на дренажни тръби, чиито данни се спазват тук.

Условно, всички дренажни агрегати могат да бъдат разделени на два основни типа - те са затворени и отворени. Най-простият е отворен дренажен агрегат, който е една или две канавки, чиято широчина е около половин метър, а дълбочината - не повече от седемдесет сантиметра. В повечето случаи стените на канавите са направени леко наклонени, ъгълът на наклон в повечето случаи е около тридесет градуса.

Такива дренажни канавки в повечето случаи са разположени около периметъра на площадката, но ако е необходимо, е възможно настаняване и второ.

Благодарение на дренажния комплект от открит тип, възможно е да се изтече по време на силен дъжд или пролетно топене на снега. В случай, че канавите имат определена дълбочина, това ще позволи понижаване на водната маса. Ако обектът е на наклон, с помощта на такава колекция е възможно да се реши проблемът с повърхностния дренаж.Канавки, които ще бъдат разположени в напречно наклонено направление, ще могат да задържат водата и да я изнесат от границата в един надлъжен поток.

Но такъв набор от дренажи и има някои недостатъци, основната от които е известна откритост на агрегата, което може да разваля неспециализираното възприятие на ландшафта на обекта. В резултат на това някои собственици отказват подобен агрегат в полза на затворени дренажни агрегати.

Устройството на затворения дренажен агрегат е устройство от набор от подземни комуникации с различен пълнеж в зависимост от избрания проект на инсталацията. Значително по-чести дренажи за пълнене, канали, проектирани да абсорбират течност и вода, заспиват с развалини. Доста често се използват отводнителни тръби за инсталиране на подобна инсталационна система, което предполага необходимостта от монтиране на дренажни кладенци.

Монтажът на дренажната система се извършва на няколко етапа. На първо място е необходимо да се изкопаят каналите, които трябва да съответстват на размерите - 1 * 0.5, където един метър - дълбочина, половин метър ширина. Каналите копаят с малък наклон до десет милиметра на всеки работещ метър в посока на кладенеца или естествен улей.

Каналът е изпълнен с натрошен камък, а след това и слой от трева, в слой от развалини, освен това е възможно да се поставят дренажни тръби. Такива канали се наричат ​​дренажи. Канализацията ще може да има разнообразни места, в повечето случаи това ще зависи от ландшафтните стафиди на даден обект.

Статията е предоставена от PolyPipes.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изтичане на сайтаКак да направите изтичане на сайта
Как да се изгради дренажна система в крайградската зонаКак да се изгради дренажна система в крайградската зона
Декориране на дренажни системиДекориране на дренажни системи
Отводняване на сайта със собствените си ръцеОтводняване на сайта със собствените си ръце
Видове дренажни системиВидове дренажни системи
Дренажни системи в крайградската зонаДренажни системи в крайградската зона
Къде се подава водата? Дренажни системи за селска къщаКъде се подава водата? Дренажни системи за селска къща
Дренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхносттаДренажни системи в крайградската зона: дренаж на повърхността
Дренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениранеДренажни системи в крайградската зона: дълбоко дрениране
Отстраняване и други нормативни документи за дренажни системи по въпроси и отговориОтстраняване и други нормативни документи за дренажни системи по въпроси и отговори
» » Отворени и затворени дренажни системи
© 2022 BgDaning.com