BgDaning.com

Съхранение на картофи в бурса

Събирането на реколтата от картофи от вашия сайт, си заслужава да се обмисли как да се запази, така че външният вид и вкус остават на правилното ниво за дълго време.

Първо, събраните картофи трябва да бъдат изсушени. За да направите това, той е изложен на тъмно сухо място и оставен в продължение на две седмици. След изсушаване клубените се сортират, отстраняват болните и повреждат. Ако пренебрегнете този процес, тогава надеждата за добра безопасност на картофите не си заслужава. След събитията грудките могат да бъдат изпратени за съхранение.


Съхранение на картофи в бурса

Най-простият и най-простият надежден начин за съхраняване на картофите - това е в мазето. Въпреки това, ако няма възможност за оборудване на избата, възможно е да се прилагат такива методи за съхранение като яма или изливане.Ако планирате да съхранявате картофи в яма, трябва да го изкопите на повдигнато място, за да избегнете навлизането на вода. Дълбочината на ямата трябва да бъде около два метра. Полагат се клубени на височина 1 метър. Сух пясък и пръст се изсипват отгоре. Когато студът идва, ямата трябва да бъде изолирана. За тази цел дървени стърготини, листа или торф са натрупани отгоре.Доста прост и надежден начин за съхранение на картофи е да се увият. Дъждовете могат да бъдат земни или изкопаеми.

Наземните греди изискват съхранение на повърхността на почвата върху равна повърхност.Уплътнителните уплътнения са канавки до дълбочина до половин метър, в които са поставени предварително приготвени картофи. Маркировката трябва да се постави в сухо есенно време върху плоски, повдигнати повърхности. За дезинфекция стените на зърната се третират с разтвор на вар. Не забравяйте и за вентилацията. За това се поставят хоризонтални и вертикални тръби, чиито краища излизат. Покрийте яката с няколко слоя изолационен материал. Първи слой полиетилен, той е покрит със слой от пръст (около 40 см), а след това слой от дървени стърготини или торф. Ако студът е тежък, той може да бъде затоплен със сняг.

Семената картофи могат да се съхраняват вкъщи или в апартамент. За това клубените се сгъват в стъклени буркани и се покриват с памучен плат.

Но независимо от начина на съхранение, който избирате, е необходимо да запомните следните правила:  • Мястото за съхранение трябва да бъде добре изсушено и дезинфекцирано,

  • Ако има липса на вентилация или липса на вентилация, картофите започват да гният,

  • Температурата на съхранение трябва да се спазва в диапазона от 2-5 градуса по Целзий-

  • Кълновете, които се появяват върху клубените, трябва да бъдат премахнати, тъй като те вземат влага и полезни вещества от картофа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да съхраняваме правилно картофените семенаКак да съхраняваме правилно картофените семена
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Защо картофите потъмняват по време на съхранение?Защо картофите потъмняват по време на съхранение?
Как да се защитят картофите от кълняемост?Как да се защитят картофите от кълняемост?
Как да се изкопаят и съхраняват картофитеКак да се изкопаят и съхраняват картофите
Как да запазите реколтата от картофиКак да запазите реколтата от картофи
Колко често е необходимо да смените семената на картофите?Колко често е необходимо да смените семената на картофите?
Как да отглеждаме картофиКак да отглеждаме картофи
Как да съхранявате картофитеКак да съхранявате картофите
Съхраняването на картофените семена е друго главоболие на собственицитеСъхраняването на картофените семена е друго главоболие на собствениците
» » Съхранение на картофи в бурса
© 2022 BgDaning.com