BgDaning.com

Картофи - събиране на картофи

Започнете да почиствате картофи за семе, необходимо е веднага след узряване. За да се определи степента на нейното зрялост, е необходимо да се извърши малка, изпитателна копаене. Според правилата ранните картофи трябва да бъдат отстранени, когато клубените им или повечето клубени достигнат диаметър 3 см и не по-малко от този размер. В районите на района на Черно море (в повечето райони) ранното събиране на ранните картофи започва в края на юли.

За да почистите преди всичко, имате нужда от онези части от картофите, които вече са напълно цъфтящи, а долните листа на храстите започват да придобиват жълт цвят. В никакъв случай не можете да държите картофите дълго време с вече мъртвите върхове в области на земята, които не са добре оплодени. Известно е, че най-различни ранни картофи, както и Близкия повече от други сортове податливи на такова заболяване като това заболяване, поради тази причина, че е изключително важно, че събиране на картофи от тези сортове, листата е била напълно здрава или е била засегната от болестта с не повече от 1-5%.

Ако по време на вегетация на картофи, че е много дъжд, а почвата е силно повторно хидратирана, не може дълго да забави прибирането на реколтата, като се увеличи влажността на почвата, може да предизвика силна мана и други болести, като по този начин качеството и безопасността на клубените ще бъде много разглезен.След прибиране на реколтата, клубените трябва да бъдат напълно изсушени. Примка грудки, действа върху факта, че ранното тестване на кората на картофите, това защитава клубените от различни патогени. След прибиране на реколтата, тя трябва да бъде сортирана, разделяйки я на определени групи: картофи за семе, картофи за храна за дългосрочно съхранение и картофи за незабавна продажба.

За групата за незабавно прилагане на картофи, е необходимо да изберете клубените са малки, по които има следи от насекоми, заболяване или признаци на наранявания, че клубените, получени по време на прибиране на реколтата. За да се защитят картофените клубени от различни заболявания, е необходимо, около седем до осем дни преди събирането на картофите, да се косят цели върхове почти до корена. Косене листа, това прави възможно да се намали до минимум, perezarazhenie различни заболявания на картофени клубени, както и засилване на предварително posodeystvuet кори грудки и изсушаване на почвата.

След като върховете на картофи окосени, той е длъжен да извърши парцел, можете да го запишете или да го погребат на по-дълбоко, където не се отглеждат картофи или домати, с други думи, на завод семейство Solanaceae.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Колко често е необходимо да смените семената на картофите?Колко често е необходимо да смените семената на картофите?
Как да отглеждаме картофиКак да отглеждаме картофи
Картофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опитКартофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опит
Стреля от картофи: какво влияе върху външния им вид или кога да засаждате картофите?Стреля от картофи: какво влияе върху външния им вид или кога да засаждате картофите?
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.
Събиране на сортове картофиСъбиране на сортове картофи
Картофи: необичайни начини за засажданеКартофи: необичайни начини за засаждане
Предимства на отглеждането на летни картофиПредимства на отглеждането на летни картофи
» » Картофи - събиране на картофи
© 2022 BgDaning.com