BgDaning.com

Предимства на отглеждането на летни картофи

Решихме да получите онлайн Vsaduidoma.ru нов раздел, посветен на буквите читателите на сайта - това е добре известно, че най-добрият опит е опитът на своята, и когато искат да споделят с другите, че те избягват всякакви грешки в него, така че това не е лесна работа, тъй като работата на земята е добре двойно , Публикуваме първия такъв съвет относно технологията за отглеждане на летни картофи от читателя.

През последната година, за наша изненада, картофите не се появиха напълно на някой от обектите. При проверката на храстите имаше клубени с тънки кълнове или малки като грах. Изправени сме пред проблема с дегенерирането на картофите.

Написах семена от картофи от Москва, купих я на пазара - реколтата беше лоша. Чрез опита и грешката започнаха да се засаждат летни картофи, като всяка година се увеличава засаждането. Направих всичко, както е описано в моите статии в списание "Семейство". Земята. Жътва "Некрасов И.Й. и Davoyan E.I.

Миналата година бяха изкопани 20 кофи с отлични картофи за посадъчен материал, достатъчно за нас за пролетта и лятото, като засаждането на юли.

През пролетта трябва да отглеждаме картофи в светлината в малки кутии. Земята се обработва с мотоблок и се засажда в канали с задължително мулчиране на редици след загряване.

От четиристотин пролетни насаждения бяха изкопани 120 кофи от големи картофи, отделни грудки с тегло 700-850 грама. Картофи, засадени след прибиране на чесън на 10 юли, даде отлична реколта: от сто части - 50 кофи. Големите картофи бяха нарязани чрез потапяне на резени в пепел.Две седмици преди събирането на пролетните картофи ние кося зелените върхове и ги отстраняваме от площадката. Летните насаждения се извършват от 3-5 до 18 август, тъй като парцелите от други култури са изчистени от нарязани върхове от големи картофи и клубени с тегло 80-100 грама.

Преди издънките, гребените на картофите бяха препечени със слама, защитени са почвата от сушене и от бръмбар Колорадо. След утаяване, пътеките бяха объркани със слама.

Когато бръмбар първия сглобен на ръка, а след това два пъти се пръска на химикалите върху бръмбар, който съчетава с превръзки и лечения срещу мана и черни листни петна (за това как да се справят с Alternaria и края на бич в картофите е описано в статията "Вредителите на картофи и как да се справят с тях.")

При засаждането на картофи през юли бръмбарът беше по-голям. От нея на триста квадратни метра бяха изкопани 90 кофи с отлични картофи за посев. Единственият недостатък е, че е мръсен, защото в продължение на две години поред е необходимо да се почисти по време на дъждовете.

Благодарение на засаждането на летни картофи с такива семена в сурово лято, съпругът ми и аз получаваме здравословни картофи с високо съдържание на калории. При засаждане 1 кофа от грудки, реколта средно 12-15 кофи.

Татяна Руджак. Територията на Краснодар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се защитят картофите от кълняемост?Как да се защитят картофите от кълняемост?
Кюспета за картофи: защо лоша реколта?Кюспета за картофи: защо лоша реколта?
Колко често е необходимо да смените семената на картофите?Колко често е необходимо да смените семената на картофите?
Картофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опитКартофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опит
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Отглеждане на сладки картофи (фото) засаждане и грижи (Khabarovsk)Отглеждане на сладки картофи (фото) засаждане и грижи (Khabarovsk)
Как да се получи здрав материал от картофи за семена?Как да се получи здрав материал от картофи за семена?
Ранни картофи - реколта през юниРанни картофи - реколта през юни
Подаване на картофи по време на покълванеПодаване на картофи по време на покълване
Възпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстнициВъзпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстници
» » Предимства на отглеждането на летни картофи
© 2022 BgDaning.com