BgDaning.com

Колко често е необходимо да смените семената на картофите?

колко често е необходимо да смените семената на картофите

Анатолий: През 1998 г. засадих картофи, донесени от района на Чернигов. Картофите са много добри, на него не са имали дори толкова много бръмбари от Колорадо. Но някои казват, че внесените картофи дават добра реколта само за една година, а през втората година грудките вече няма да бъдат. Това ли е така?

Отговор специалист:

Обновяването на сорта картофи е един от основните обещания за получаване на висок добив. Ogorodniki трябва да замени семенните клубени с чистота. Ако това не стане, реколтата от картофи ще намалява всяка година, но картофите престават да носят култури не толкова изведнъж.

Най-добре е да се засадят така наречените зонирани картофени сортове, т.е. онези, отглеждани в района за доста дълъг период и адаптирани към местния климат и почвата.

Според зрялост сортовете картофи са разделени на ранни, средни, средни, средни и късни.

За да се осигури непрекъснато вашите изисквания за картофи през летния и есенния сезон, се препоръчва в градината да не се засаждат само 3-4 сорта, чиято реколта може да бъде събрана по различно време.

За бележката: удивителният санаториум Yessentuki с руски масаж ще ви помогне да възстановите здравето си извън него. Повече информация за тези курорти можете да намерите на сайта butterfly-tour.ru.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Как да увеличите добивите на картофиКак да увеличите добивите на картофи
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Картофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опитКартофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опит
Какво тогава да сее в градинатаКакво тогава да сее в градината
Стреля от картофи: какво влияе върху външния им вид или кога да засаждате картофите?Стреля от картофи: какво влияе върху външния им вид или кога да засаждате картофите?
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Как да защитим картофите от картофено бръмбарче в Колорадо?Как да защитим картофите от картофено бръмбарче в Колорадо?
Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.
Подаване на картофи по време на покълванеПодаване на картофи по време на покълване
» » Колко често е необходимо да смените семената на картофите?
© 2022 BgDaning.com