BgDaning.com

Картофи - Холандски сортове картофи

Холандски сортове картофи

Сравнително голям брой градинари, отглеждат холандски сортове картофи и получават качествена, продуктивна реколта. Холандските сортове картофи, в по-голямата си част, не са обект на различни вирусни заболявания. Ще бъдат наречени още Холандски сортове картофи, които са добре пригодени за отглеждане на територията на Русия.

Мона Лиза

Този сорт се счита за един от най-устойчивите срещу всички вирусни заболявания на картофите. Клубените имат овална, леко удължена форма. За да се отглеждат тези разнообразие от картофи, е необходимо да се оплодят с азотни торове. С един храст от картофи от този сорт можете да получите 2 кг плодове, а понякога и повече.

Астерикс

Този вид холандски картофи се различава от предишния, тъй като не изисква азотни торове. В противен случай той, подобно на Мона Лиза, е устойчив на вируси, можете да събирате около 2 кг плодове от един храст. Този сорт има червеникав цвят на кората, плътта е жълта, много вкусна. Характеризира се с продължително съхранение.

Jarl

Този сорт се счита за ранен и доста висок. Този сорт има кратък вегетационен период, поради което е много устойчив на вирусни заболявания. За засаждане на това разнообразие от картофи, всяка почва е подходяща. Доходността на сорта е доста добра, от един храст е възможно да се съберат 2 кг и повече плодове.UkamaСортът е ранен, с висококачествени и висококачествени грудки. Формата на плода е овално-удължена. Този сорт, подобно на предишния, е устойчив на различни заболявания. Добивът със среден клас е 2,5 кг картофи от един храст.

Клеопатра

Това е един ранен картоф сорт, с висок добив. Формата на картофените клубени е овална, кората е червена. От един храст от картофи от този вид могат да се съберат 2,5 кг, а понякога и повече. Това разнообразие от картофи се отглежда добре в пясъчна и глинеста почва. Този сорт е подходящ за дълъг период на съхранение, но се различава от предишните сортове чрез неговата несъпротива на износване.

Латона

Това е ранно разнообразие, с висока доходност. Клубените имат жълт цвят, формата на клубените е овално кръгла. Този картоф има добри вкусови качества. Той се счита за резистентен към болестта. Добив на сорт, около 2 кг от един храст.

Фризия

Това е добро добиващо разнообразие от картофи, средно узряване. Клубените имат редовна овална форма. Този сорт има добър "имунитет" към общо заболяване от картофи. Добивът на този сорт е добър, с един храст можете да съберете 2 кг или повече.Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Картофи: нововъведенияКартофи: нововъведения
Разнообразие от картофена ривиераРазнообразие от картофена ривиера
Картофени сортовеКартофени сортове
Най-подходящите сортове картофи за Сибир, УралНай-подходящите сортове картофи за Сибир, Урал
Събиране на сортове картофиСъбиране на сортове картофи
Картофи със сини очиКартофи със сини очи
Сорт картофи TuleevskyСорт картофи Tuleevsky
Физиология на инфекцията с картофиФизиология на инфекцията с картофи
Холандска технология за отглеждане на голяма картофена култураХоландска технология за отглеждане на голяма картофена култура
» » Картофи - Холандски сортове картофи
© 2022 BgDaning.com