BgDaning.com

Картофена реколта 2012

Картофена реколта 2012

Реколта картофи 2012 г. - вече е възможно да се обобщим. Пребройте реколтата и саксиите за нанасяне на картофи.

 Направени млади картофи право в почвата?

Реколтата от 2012 г. донесе и някои неприятни моменти - младите картофи започнаха да растат точно в почвата. Както се оказа, не всички сортове се появиха за нов растеж. Някои тестове са оцелели. Защо се случва това?

Повишената температура на околната среда продължи дълго време по време на вегетативния период на картофите. Поради дългата горещина земята се прегряваше и когато температурата на земята се увеличи, очите на младите грудки започнаха да растат. Не бяхме избягали от тази съдба.През настоящата година нашата колекция картофи беше най-малко очарователна - се оказа необикновен конкурс за странни картофи. (Прочетете повече: "Fancy картофени клубени").

Времето през лятото на 2012 г. - букет от болести по картофите

Метеорологичните условия на лятото са направили свои собствени корекции на картофена реколта 2012. За дълго време е имало много горещо и сухо време - и това е първото нещо, за да се покаже върху добивите от картофи. Много градинари казват същите симптоми на картофена реколта 2012 г. и хора, които са далеч от градовете и градини вече са усетили тази година стафиди реколта - вземане на пазара за нормални външни картофи поглед, половината трябва да бъдат изхвърлени по време на почистването. Повишени нива на болести по картофите чрез различни гниене.

Какво е обстоятелството?

  • Посадъчният материал от картофи е заразен. Много е трудно да се определи картофи за засаждане, ако има скрити болести, така че да не пропуснете болен грудки.
  • картофи за съхранение и прибирането на реколтата Wrong (Прочетете още: "подготовка и събиране на съхранение на картофи") Неправилното съхранение и подготовка на площадката на картофи, картофено посадъчен материал shepetilno трябва да се готви и подредено Харан
  • Замърсени земи - т.е. освен ако сте си купили напълно здрав посадъчен материал, и постави на собствената си градина, и взе болни грудки - с почти 100 възможно уверено да заяви, че проблем в земята си. Поради това става все по-популярни здравни мерки - фитосанитарна предсеитбена зелен тор (Прочетете още: Какви конкретни зелен тор може да се сеят през есента), това, което е не само обогатяват земята на хранителни вещества, но и значително ще помогне за възстановяването й, потиска растежа на патогени на много заболявания на растения.
  • Развитието на засаждането на картофи беше нарушено (Прочетете повече: Засаждане на картофи)

Освен това, дори ако част семена и заразяване беше оскъдна - биологични агенти на много заболявания, е, че при определени условия, например картофено -suhaya гниене (Подробности: Картофено Суха гниене) в пъти по-добре започва и се простира при повишена температура в комбинация с висока влажност, която е точно през текущата година и се е случило. Благоприятните метеорологични условия през лятото на 2012 г. допринесоха за важното разпространение на различни болести по картофите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да увеличите добивите на картофиКак да увеличите добивите на картофи
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Какво и кога да сее през мартКакво и кога да сее през март
Колко често е необходимо да смените семената на картофите?Колко често е необходимо да смените семената на картофите?
Картофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опитКартофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опит
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.
Игнам. описаниеИгнам. описание
Как да отглеждаме много картофи?Как да отглеждаме много картофи?
Култивирана картофена култураКултивирана картофена култура
» » Картофена реколта 2012
© 2022 BgDaning.com