BgDaning.com

Събиране на картофи

Събиране на картофи

съхранението и събирането на картофи е основен момент за много стопани на камиони:

 • От първостепенно значение е да се запази реколта за собствена консумация
 • От първостепенно значение е запазването на посадъчния материал за следващата година

Събиране на картофи - как да не губят 5-10 кг картофи от сто!

Време за събиране на картофи - за да определите оптималното време, за което не може да има универсални препоръки, тъй като е необходимо да прецените какъв вид картофи растат на вашия сайт. Ранните разновидности се изкопават по-рано, а късните и средно-късни сортове се оставят на по-късна дата. Основният индикатор е зелените върхове.

Не копайте храсти със зелени върхове - има естествен поток от хранителни вещества от стъблата към клубените и веднъж на ден има увеличение от 5-10 кг картофи от сто!

Sci-fi, в селото има един вид раса - кой ще разкопае по-бързо всички картофи и смело ще атакува прибирането на вторите култури.

Плюс - вземаме предвид климатичните условия във вашия регион.Основната референтна точка е средната температура за един ден, ако средната дневна температура (нощ + ден) достигне 10-15 градуса - време за копаене на картофи. Във всеки регион този момент идва навреме.

Реколтата от картофи на 2012 г. (Подробности: Събиране на картофи за 2012 г.) направи свои собствени корекции, поради което времето за събиране на картофи през текущата година трябваше да бъде лесно коригирано.

Събиране на картофи. Основните моменти на прибиране на реколтата

 • Събираме внимателно, механични повреди допринасят за много болести (Повече: сухо гниене на картофи)
 • Изсушаваме 2-4 часа в градината, в случай че времето позволява
 • Смята се, че ако клубените са 100% здрави - това е възможно да сортирате направо в градината в края на сушене, и ги поставя в склад (Повече подробности: Съхранение-като картофите, за да се подготвят за съхранение).
 • В случай, че има подозрение за някаква болест - я поставяме на сухо черно място, например в плевня за 15 дни. Това ще даде допълнителни предимства - картофите ще се развият добре и ще се появят възможни заболявания
 • В трезора ние заспиваме в мошеници не повече от един метър, или го поставяме в склад директно в решетките, това голямо число е по-просто и ергономично

Какво ще поставим през следващата година? Засаждане на засаждане на картофи

Закупуването на засаждане на картофи се извършва по специален начин - ние не го крием в черна навеса, вместо това оставяме го засадени в светлина, в случай че слънцето все още е привлекателно - заслужава да бъде поставено на сянка. Соланин е ужасна отрова, не само за хората, но и за вредните бактерии, за гризачите. Озеленяване на картофи за засаждане заедно с това:

 • понякога по-добре съхранени,
 • не се влошава по време на съхранение,
 • не е засегната от гниене,
 • Той не е повреден от нито един неканен горен гост.

Оптималната температура на съхранение на картофи в магазина е 1-3 градуса.

Организирайки правилната колекция от картофи, ще гарантираме надеждно съхранение на реколтата през цялата зима.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Кюспета за картофи: защо лоша реколта?Кюспета за картофи: защо лоша реколта?
Картофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опитКартофи в страната: как да отглеждате две култури на сезон - моя опит
Какво тогава да сее в градинатаКакво тогава да сее в градината
Картофи: нововъведенияКартофи: нововъведения
Възпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстнициВъзпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстници
Съхранение на картофи без изба в странатаСъхранение на картофи без изба в страната
Събиране на сортове картофиСъбиране на сортове картофи
За поставяне на картофиЗа поставяне на картофи
» » Събиране на картофи
© 2022 BgDaning.com