BgDaning.com

Съхранение на картофи без изба в страната

Съхранение на картофи без изба в страната

Често има ситуация, в момент, когато поради подземните води е близо до земята, мазето е влажно. Къде и как да съхранявате картофите в такива условия?

Решението е установено, че е възможно да се оборудва ямата във фермата на селската къща. най-доброто място е сухо място под навес или в навес.

На въпроса къде и как да се съхранява, всеки, разбира се, ще отговори, в мазето или в мазето. Всъщност това е най-оптималното място за съхранение не само на картофите, но и на други зеленчуци. При условие, че, разбира се, оптимални условия са изпълнени, по-специално в сутерена е длъжен да получи постоянна добра температура от 2-4 градуса.

Стаята трябва да е суха и черна, разположена на леко повдигнато парцел, така че да няма наводнение по време на дъждовете или топене на сняг. Но има условия, в момент, когато нивото на подпочвените води се увеличава, а използването на мазе или изба става неприложимо. Къде и как да съхранявате картофи при такива условия?

В тази ситуация мога да посъветвам правилния отговор.

По-специално - копаят дупка специално за съхранение на картофи. това е по-оптимално за това да вземем място по-високо, на хълм, и е необходимо да е сухо. Възможно е да се утрои дупка в плевня, на повдигнат парцел в градината или под навес в страната.

Как да съхранявате картофи в страната

Ямата за съхранение на картофи в зависимост от климатичните условия, е възможно да се разкопае дълбочина от 0,60 - 1,5 метра. Колкото по-голяма е дълбочината на замръзване на почвата през зимния период, толкова по-дълбоко ще трябва да копаете яма. Но не е необходимо да се налива слой картофи повече от 1,5 метра.

В зависимост от това колко картофи имате, изберете района на ямата.В повечето случаи изкопавам яма от 2x1,5 метра и имам достатъчно, за да сложа всичките картофи. Дъното на ямата е задължително облицовано с дъски. Те също така скриват мястото за съхранение отгоре, а над тях поръсвам половин метър слой суха земя. След това покривам с топлоизолационен естествен материал.

За да направите това, сухата слама е напълно подходяща.

Преди да покрия картофите с дъски, вкарвам пластмасова тръба, за която видях дупка в дъската. Тръбата трябва да достигне повърхността на височина не по-малка от един метър и да не запушва зимния период със сняг. Следвайки това, аз слагах джантата с капачката и я фиксирах със скоба. Това отдушник е необходимо за добро съхранение на картофи, заедно с него ще забрани и podvnrgatitsya гниене.

Заедно с това, вентилационната тръба трябва да се извади до дъното.

Ако не сте в състояние да осигури място за съхранение на картофи в суха навес или при добра балдахин, а вие го организира на открито, аз препоръчвам някои от ямата да направи отводнителни канали, за да могат доброволно да е в състояние да се оттича водата, без да падне в ямата. С добри условия за зареждане на картофи в ямата, тя ще бъде идеално запазена до пролетта.

Така че, когато се зареждат, картофите не бият и запазват своята цялост, аз препоръчвам един прост и доказан метод. Свържете кофата до въжето до дъното и прикрепете второто въже към дръжката. Във време, когато кофата е спусната с въже до дъното на ямата, издърпайте втората, леко я отпуснете от картофите.

Възможно е да се даде съвет за друг по-бърз начин на натоварване, при който съхранението на картофи е още по-лесно. Изградете корито, според което картофите лесно заспиват и се спускат до дъното на ямата. Това, че клубените не се бият, ъгълът на стърнижа е малък, 30 градуса ще бъдат достатъчни.

В такива ями е много удобно да се съхраняват картофи за посев, но също така е възможно да се съхраняват други зеленчуци добре, например, цвекло, моркови, репички и ябълки.

Преди да поставите картофите за съхранение, направете внимателен подбор, тъй като клубените трябва да бъдат непокътнати без повреди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои зеленчуци се почистват през септември и как се съхраняват?Кои зеленчуци се почистват през септември и как се съхраняват?
Как да се защитят картофите от кълняемост?Как да се защитят картофите от кълняемост?
Как се съхранява гроздето в мазето: условия и методи на съхранениеКак се съхранява гроздето в мазето: условия и методи на съхранение
Как да се изкопаят и съхраняват картофитеКак да се изкопаят и съхраняват картофите
Как да копаем изба на сайтаКак да копаем изба на сайта
Как да се съхранява тиква в мазето и в апартаментаКак да се съхранява тиква в мазето и в апартамента
Нарежете собствените си ръцеНарежете собствените си ръце
Нарежете собствените си ръцеНарежете собствените си ръце
Колко правилно да съхранявате цвеклото?Колко правилно да съхранявате цвеклото?
Съхраняването на картофените семена е друго главоболие на собственицитеСъхраняването на картофените семена е друго главоболие на собствениците
» » Съхранение на картофи без изба в страната
© 2022 BgDaning.com