BgDaning.com

Изграждане на изба в крайградската зона

Изграждане на изба в крайградската зона

В къщата или в частна къща наличието на изба е необходимо условие за запазване на културата от задния двор.

Изгледите на избите са достатъчни, но за всяко място могат да се приложат различни опции.

В случай, че нивото на подземните води позволява изграждането на подземна изба, това ще бъде най-добрата възможност за съхранение на културата, но достатъчно често е необходимо да се изградят земни изби с насип. Това се случва в райони, където заплахата от наводнения през пролетта е висока, или нивото на подземните води може значително да усложни конструкцията.

Отделно си струва да се подчертае този вид изба, подобно на винарска изба. В такива конструкции много отговорна температура, влажност, рафтове дизайн за съхранение на вино, на тази основа неговата конструкция и дизайн следва да се обработват от експерти. Изграждане на винарска изба, когато са изпълнени всички необходими условия, без компетентният проект практически невъзможно за направи си сам, следователно, ние правим от построяването на избата за разпит, където е възможно да се съхранява реколтата.

И така, как е възможно да се изгради изба със собствени ръце на място, където нивото на подпочвените води позволява изграждането на погребан изба?

Възможните варианти за поставяне на мазето са двойка. Ако предградията просто си купих и си построи къща върху него все още не е започнало, с други думи, са на стойност мазе под къщата, избата е оптимално, от гледна точка на спестяване на пространство на площадката и последващото температура.

За средно голяма изба е достатъчна яма, с размер 2,5 х 2,5 м.

Ако решите да построите мазе с ръцете си, тогава трябва да се подготвите за това, че това е доста трудоемка професия. И в процеса на изкопаване на яма може да се окаже, че ще е необходимо да се изпомпва наемането на вода, за тази цел ще е необходима помпа.

Във време, когато тази работа е свършена, трябва да започнете да инсталирате оградата на стените на изкопаната изкоп. След това има пясъчна възглавница на височина около 20 см. По периметъра на бъдещата изба е да се изкопае отводнителна канавка, за да се регулира нивото на подпочвените води.

Следващият етап е изграждането на стени. Ъглите на разкопките са движени багажник, към които са прикрепени на борда, и за тях, от своя страна, пирони, чрез пробити дупки, прикрепени страници плосък шисти. Slate може да бъде заменен с втори материал, като етернитови страници (въпреки факта, че това не е най-екологично чисти материали).

Стените на мазето могат да бъдат направени от тухли, циментови блокове или трупи.

Обърнете специално внимание на хидроизолацията на бъдещата изба.Добрата изолация от течността е хидро-стъкло. Възможно е да се използва рубероид с покритие с катран. Когато се използват ролкови материали, е необходимо да се търси факта, че ставите на лентите не се появяват по линията на пресичане на стените и пода на мазето.

Изграждане на изба: циментова замазка

За начало изба достатъчно дебел цимент стена се счита за 15 см, и под - 20 см Когато налива бетон насочено да се подсилваща решетка, това ще гарантира, че стените на мазето няма да бъдат подложени на деформация при загуба на земята и няма да се образува микропукнатини, които могат да доведат. за проблеми с хидроизолацията.

Така че, във време, когато подът е наводнен, кофражът е настроен и стените са бетонирани - избата може да се счита за готова в средата. Тогава между технологичните стени и оградите на изкопните работи е необходимо да се запълни с останалото пясък.

В края на тези работи ще остане да уредите таван и да направите люка и да си приготвите изба със собствени ръце.

За изолацията на тавана ние използваме стъклена вата, която трябва да бъде поставена върху покривния материал или втория хидроизолационен материал. Устройството на избата включва насипването на слой от експандирана глина с дебелина 20-30 см, а по-късно слой от почва.

Изба-Glacier: 1- lestnitsa- lednik- 2- 3- 4- zadvizhka- изпускателната truba- Lyuksyutov 6- 5- 7- krysha- топлоизолационен материално 8- perekrytie- stellazh- 9- 10- 11- otseki- vodostok- яма

Вентилация на мазето

Вентилацията на мазето е отговорен фактор за запазване на културата. Ако това не е достатъчно, избата ще бъде остаряла въздушно пространство, влага, мухъл по стените и тавана започва да се образува конденз, което води до гниене плодове и зеленчуци в склада.

Добър вариант е вентилацията за захранване и отвеждане. За това е необходимо да се инсталират две тръби - отработени газове и захранване.

Устройството за снабдяване и отвеждане на вентилацията:
1 - захранваща тръба - 2-изпускателна тръба;
3- изолация (двойна)

Тръбите трябва да се смесват на две нива и когато е възможно на различни места в мазето, за да се избегне смученето на свеж въздух.

Отворът на изпускателната тръба се намира отгоре, под тавана на мазето, а захранващият въздух е на пода, на височина от около половин метър от нивото на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
При необходимост от дренажПри необходимост от дренаж
Колко правилно да се направи сутерен в къщата, без да се нарушава хидроизолацията у домаКолко правилно да се направи сутерен в къщата, без да се нарушава хидроизолацията у дома
Как построих изба в странатаКак построих изба в страната
Как да копаем изба на сайтаКак да копаем изба на сайта
Пластмасова изба, която представлява мястото, където можете да инсталиратеПластмасова изба, която представлява мястото, където можете да инсталирате
Нарежете собствените си ръцеНарежете собствените си ръце
Мазе в къщата: монтаж със собствени ръцеМазе в къщата: монтаж със собствени ръце
Нарежете собствените си ръцеНарежете собствените си ръце
Изграждаме изба със собствени ръце, как да изберем точното място за изба, възможности за изграждане…Изграждаме изба със собствени ръце, как да изберем точното място за изба, възможности за изграждане…
Изграждаме изба със собствени ръцеИзграждаме изба със собствени ръце
» » Изграждане на изба в крайградската зона
© 2022 BgDaning.com