BgDaning.com

На лука и картофи не покълна

На лука и картофи не покълна

С началото на пролетта проблемите със съхраняването на останалите зеленчуци се умножават: сякаш усещат все по-голямото слънце, те бързо се опитват да покълнат. Задачата на господаря е да предотврати този ненужен растеж. За да се удължи съхранението на лук, може да се снеме. Най-добрите контейнери за това са каси, в отсъствието на които можете да използвате обикновени яка: лукът се полага върху 20-сантиметров сняг и покрива с най-малко 50-сантиметров слой. Но от друга страна, от стремежа на лука към кълняемостта, може да се възползва и от засаждането му в кутии със земя и отрязването на витаминовите зелени пера. Те могат да служат като допълнение към семейния бюджет - мързеливи жители на града, копнеещи за витамини, с радост купуват купчини зелен лук.

Картофените кълнове не могат да се използват с предимство, растежът трябва, ако не се спре, след това най-малко да спре. Начинаещият да отглежда картофи също се нуждае от намаляване на температурата, но не толкова остър, колкото лък. Достатъчно е да се понижи температурата в хранилището до 2 - 3 градуса - и процесът на кълване на бъбреците ще бъде значително забавен. Не се препоръчва значително понижаване на температурата, тъй като води до захарно нишесте в клубените. Понижете температурата с помощта на обикновена вентилация - обикновено сутрин или през нощта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да съхраняваме картофи през зимата?Как да съхраняваме картофи през зимата?
Как да увеличите добивите на картофиКак да увеличите добивите на картофи
Как да направите семена от лук да се покачват по-бързоКак да направите семена от лук да се покачват по-бързо
Как да насаждаме лук със семена?Как да насаждаме лук със семена?
Кога да насадя черен лук през пролетта?Кога да насадя черен лук през пролетта?
Лукът в оранжерията стане жълт, какво трябва да направя?Лукът в оранжерията стане жълт, какво трябва да направя?
Маруля салатаМаруля салата
Съхраняването на картофените семена е друго главоболие на собственицитеСъхраняването на картофените семена е друго главоболие на собствениците
Съхранение на чесън и лук: народни пътищаСъхранение на чесън и лук: народни пътища
Съхранение на лук и чесънСъхранение на лук и чесън
» » На лука и картофи не покълна
© 2022 BgDaning.com