BgDaning.com

Как да отглеждаме картофи

Как да отглеждаме картофи

Смята се, че картофите не се нуждаят от много подготвителна работа преди засаждането им в почвата. Но това е така. Всеки, който иска да получи добра реколта, внимателно подготвя картофите, т.е. във времето култивира и покълва клубените по всички правила. За това е необходимо да има специални кутии, вентилирана светла стая. Също така, различни торове, субстрат (торф, стърготини, хумус) и вода.

Инструкции за засаждане на картофи

Преди засаждане (един месец), трябва да получите посадъчен картоф от мазе или склад. Задръжте клубените във вода при стайна температура за един ден. Този процес ще върне картофи, загубени по време на съхранение, влагаПоставете картофите на два реда в предварително варени кутии, като ги наливате със сухи стърготини, хумус или торф. Поставете кутии в помещение, вентилирано и слънчева светлина. Можете да разливате картофи на пода, но това ще доведе до допълнителни разходи за труд, защото тогава ще трябва да се съберат в торбички или в същите кутии. В допълнение, отглежданите корени могат да излязат на клубените. Ако картофите са покълнали в помещение с недостатъчна светлина, леторастите ще бъдат тънки и те непрекъснато ще се откъснат. Уникалните температурни условия на този етап са от +10 до -15 ° C.

След един месец, когато кълновете на клубените стават по-силни, субстрата (торф, стърготини или хумус) трябва да се навлажни. Необходимо е да се навлажнява постоянно и по-добре не с вода, а с течен разтвор на торове. Важно е да не се преекспонират клубените във влажна среда и тогава корените между тях да растат, което ще доведе до затруднения при засаждането. Фактът, че картофените клубени са готови за растение, ще бъдат "произнесени" с мощни листа от корени. Приготвен по подобен метод на картофи ще даде сто процента кълняемост и, разбира се, отлична култура.

Към бележката: ако имате нужда от добри кабини за лятна резиденция, ви съветваме да погледнете тук https://bitovki-dom.ru/taxonomy/term/40. Сайтът предлага широка гама от потребителски продукти на конкурентни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Как да се изкопаят и съхраняват картофитеКак да се изкопаят и съхраняват картофите
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Отглеждане на сладки картофи (фото) засаждане и грижи (Khabarovsk)Отглеждане на сладки картофи (фото) засаждане и грижи (Khabarovsk)
Как да се получи здрав материал от картофи за семена?Как да се получи здрав материал от картофи за семена?
Вернализация (покълване) на картофи - подготовка на клубени за засажданеВернализация (покълване) на картофи - подготовка на клубени за засаждане
Подмладяваме картофите.Подмладяваме картофите.
Култивирана картофена култураКултивирана картофена култура
Методи за отглеждане на картофиМетоди за отглеждане на картофи
» » Как да отглеждаме картофи
© 2022 BgDaning.com