BgDaning.com

Как да съхранявате картофите

Как да съхранявате картофите

Грудки от задушаване са синкави, разреза усети мирис на оцетната киселина и алкохол. предназначение на продукта картофи за съхранение трябва да включва три етапа: терапевтичен (след прибиране на реколтата узряване), главницата (най-дълбоката доклада трябва да почива) и пролетта (след началото на кълняемост).

Биологична база на периода на лечение - способността на клубените да подновяват покривната тъкан в местата на механични увреждания. Клубените имат две забележителни характеристики. Продължават процеса на узряване след края на събирането и сушенето.

В покривната тъкан се образуват допълнителни слоеве клетки. Кожата се уплътнява и става по-силна и по-устойчива на външни неблагоприятни условия, включително механични повреди.

Втората особеност на клубените е собственост за самолечение на механични повреди. По време на лечението в мястото на увреждане, което е особено вещество, токсично за много растителни патогени, разваляне. Инфекцията не разполага с време, за да свикне с повредените клетки, което се дължи на факта, че локализирането и потисканите е не само белези драскотини и съкращения, но и възстановяването на тези места.

Трябва да се отбележи, че местата и синините на повторни наранявания са особено трудни за излекуване.

грудки лечебен процес е успешна само ако те изсъхват и добър достъп на въздух, температура от около 15 градуса при относителна влажност около 90%. Този период на подготовка за съхранение картофено не е напразно наречен терапевтично. Той продължава 7-15 дни и е необходима на всички клубени не само за младите.За тази цел най-благоприятната температура е 15-20 градуса, а относителната влажност на въздуха е 85-95% и е необходим добър кислороден достъп. Периодът на лечение трае от няколко дни до 2-3 седмици и зависи от козината и степента на зреене на продуктите. За зрелите клубени с по-силна кожа, леко повредени по време на събирането, продължителността на периода на третиране е минимална.

При незрели, с все още слаба кожа и големи механични щети продължителността му е дълга.

се редуцира до 8-10 ° С и се прехвърля в охлаждане на 2 до 6 градуса, което се извършва бавно В края на периода на съхранение на температурата - в продължение на 20-50 дни, в зависимост от времето на прибиране на реколтата.

насочено не се забравя, че бързото охлаждане на узрели здрави клубените помага удължи срока на годност без покълване и предотвратява образуването на микробно разваляне. В същото време няма зрели грудки не трябва да се охлажда бързо, т.е.. А. Те могат да се появят физиологични нарушения и отслабване на стабилност.

Когато се съхранява в контейнери картофено грудки замъгляване на може да се появи в горния слой. Така, че не е, повърхността на могилата укриването спорна топлоизолационен материал, слама, талаш, няколко слоя от зебло, и др. И след това се премества от замъгляване площ за топлоизолатор и я хидратира и не грудки.

Топлоизолаторът понякога трябва да бъде подменен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отглеждаме картофиКак да отглеждаме картофи
Как да се справяте с картофите преди засаждане?Как да се справяте с картофите преди засаждане?
Болести и вредители от картофиБолести и вредители от картофи
Най-добрите видове картофи са описание и класификацияНай-добрите видове картофи са описание и класификация
Разнообразие от картофи uladarРазнообразие от картофи uladar
Картофени сортовеКартофени сортове
Най-подходящите сортове картофи за Сибир, УралНай-подходящите сортове картофи за Сибир, Урал
Степен от картофи иммпалаСтепен от картофи иммпала
Отглеждане на картофи в сдвоени редовеОтглеждане на картофи в сдвоени редове
Картофи - най-добрите сортове картофиКартофи - най-добрите сортове картофи
» » Как да съхранявате картофите
© 2022 BgDaning.com