BgDaning.com

Струнен боб

Фасулът от семейство бобови растения принадлежи към семейството на бобовите растения. Благодарение на младите и сочни шушулки този вид се нарича и аспержи или зелени. Зелените бобови шушулки започнаха да се използват като храна през XVIII век.

Неусложненото е важно предимство на това растение. Това не изисква от почвата, тя расте добре в съседство с повечето други зеленчуци. Корените на растението са богати на nodule бактерии, които помагат да се защитят жителите на градината от телени червеи по съвет на nasotke.ru. Семена от зелен фасул се засяват, когато измръзванията вече не са опасни. Засаждането е разпределено в дупките. Грижата на растението не е никак сложна, то се състои в поливане и разхлабване. Събирането може да започне през юли.


боб, бобови растения, зелени, растителни, аспержи, шушулки

При готвенето, зелените зърна винаги са високо ценени. Апетитна гарнитура за месо и риба се получава от зелени шушулки. За рагута и супи, ще се появи ракита. Плодът на това растение е съвършено комбиниран с много зеленчуци. Ястия от низ фасул отдавна станаха популярни в различни страни и ползите от тях могат да бъдат написани без спиране. В препарата обаче има един много важен нюанс: бобът трябва да се вари, във връзка със съдържанието на токсичното вещество на фазазина, което се унищожава чрез топлинна обработка. Много е удобно да замразите вече приготвените бобчета, докато не губят вкуса и качествата си.


боб, бобови растения, зелени, растителни, аспержи, шушулки


Аспержите не са способни да абсорбират вредни вещества, за разлика от много други зеленчуци. Въпреки че зелен фасул не са много богати на протеини, те съдържат фолиева киселина, фибри, витамин С, витамини В, провитамин А и различни минерали. Счита се, че е отличен инструмент за предотвратяване на сърдечни пристъпи. Поради съдържанието на желязо, се препоръчва бобът да бъде включен в диетата с анемия, има уникална свойства за подобряване на храносмилането. Особено полезни ястия от аспержи за диабетици, защото съдържат аргинин, който действа като инсулин и помага да се намали нивото на захарта. Дори депресивно настроение, което това чудо растение може да повиши, е необходимо само редовно да се ядат ястия от аспержи.

благодаря боб сок можете да облекчите мъжката болест - бурсит. Дори симптомите на туберкулозата могат да бъдат облекчени от антимикробните свойства на аспержите. Хората, които имат нередовен сърдечен ритъм, експертите препоръчват да се включат в диетата ястия от зелен фасул.

Трябва да се помни, че е много важно да не се смилат аспержи, тъй като полезните свойства на това растение могат значително да намалеят. Свежите млади бобчета се вариха в продължение на 5 минути и замръзнаха 7.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Зелен боб (фото) засаждане и грижиЗелен боб (фото) засаждане и грижи
Фасул, аспержи, култивиране и грижи, снимкаФасул, аспержи, култивиране и грижи, снимка
Групи и бобГрупи и боб
Фъстъчено бобФъстъчено боб
Сортовете зелен фасулСортовете зелен фасул
Боб аспержи - отглежданеБоб аспержи - отглеждане
Бърза подготовка на аспержи (зелени) зърна за зимата: 7 най-достъпни рецептиБърза подготовка на аспержи (зелени) зърна за зимата: 7 най-достъпни рецепти
Рецепти от аспержиРецепти от аспержи
Грах зеленчуковГрах зеленчуков
Био зеленчуци - Отглеждане и грижиБио зеленчуци - Отглеждане и грижи
» » Струнен боб
© 2022 BgDaning.com