BgDaning.com

Фиданки по пощата: необичайно, но толкова удобно!

Фиданки по пощата: необичайно, но толкова удобно!

В далечното минало съм в градинско-зеленчукова градина в собствената си къща. Това, което имам на това място, не присъства! И ябълки, череши, круши и кайсии.

Кюспе малини, цариградско грозде, френско грозде, орлови нокти и голям брой все още различни. Аз се грижа за собствените си дърво-храсти, както и за малки деца: аз вода, нарязани, фураж.

Но сега започнах да забелязвам, че не винаги тази грижа дава отлични резултати. Реших преди няколко години да засадя цариградско грозде - нямам достатъчно.

Съседът ми даде слоевете от храстите й, ги пуснах, се грижех за тях правилно, но не взех добра реколта. Плодовете бяха все по-малки, кисело, много изгнили, преди да узреят.

Същата история се случи и с френско грозде и малини. Нямах възможността да разбера какво не е наред, защото грижата за храстите беше отлична! Приятелката ми разрасна добре храсти с големи плодове, разговарях с нея и това определих.

Цялата неприятност е, че повечето летни жители вземат семена и разсад съгласно принципа "По-близо и по-евтини".

Но всяко зрънце, всяко дърво има свой собствен сорт, за изключването на който учени харчат енергията и времето си, се опитват да развият най-добрите качества, да се предпазят от болести. И тези разсад и семена, които вземаме от съседи или купуваме на пазара, нямат отношение към сортовите растения! Това най-добре - хибриди, които при неконтролируемо кацане скоро губят своето разнообразие и са диви.За да закупите такива растения, има специални магазини, като abekker.ru уеб магазин "Бекер". Не знаех как да поръчам разсад от тях, но се оказа доста лесно! Не мога да кандидатствам за интернет, на базата на това по телефона и много скоро всичко е направено - диктуват на момичето онези позиции, които са избрали.

В почти два дни взех на собствения си телефон съобщение, че парцелът ме чака в пощата. Отидох да купя, платени пощенски пратки и поръчка. Първото нещо, което ме впечатли, беше специалната опаковка за изпращане на разсад.

Всички корени бяха в специална смес от хидрогел и почва и изглеждаха така, сякаш те са били изкопани от земята!

На следващия ден засади растенията в къщата и с благоговение започна да очаква резултата. Всички корени бяха отлични и започнаха да растат, а през есента събирах първата реколта. През следващата година написах дузина други разсадки от различни култури и скоро разбрах, че разрушените ми насаждения по никакъв начин не са сравними с тези, които взех по пощата.

Разнообразните растения са добре установени и дават добра реколта.

През настоящата година реших да се отърва от всички разрушени кацания и да засадя собствения си парцел с нови качествени храсти от различни сортове. Благодаря на уеб магазина "Becker" и тяхната услуга за доставка! Сега съм спокоен за собствената си реколта!

Наталия Андреевна, пенсионирана

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подрязване на малини и френско грозде - майсторски класПодрязване на малини и френско грозде - майсторски клас
Фигури през юни. Вредители и болести на цариградско гроздеФигури през юни. Вредители и болести на цариградско грозде
Болести и вредители от цариградско гроздеБолести и вредители от цариградско грозде
Компот от цариградско грозде и касисКомпот от цариградско грозде и касис
Борба с касис и цариградско гроздеБорба с касис и цариградско грозде
Изливане от цариградско гроздеИзливане от цариградско грозде
Бери храсти през августБери храсти през август
Засаждане и грижи за цариградско гроздеЗасаждане и грижи за цариградско грозде
Ние помагаме на храстите от френско грозде, малини и цариградско гроздеНие помагаме на храстите от френско грозде, малини и цариградско грозде
График на градинаря, юли: плодовеГрафик на градинаря, юли: плодове
» » Фиданки по пощата: необичайно, но толкова удобно!
© 2022 BgDaning.com