BgDaning.com

Болести и вредители от цариградско грозде

Цариградско грозде особено податливи на две заболявания - American брашнеста мана (sferoteka) и septariose (бели точки). Повече от всички други вредни насекоми, го тормозят цариградско грозде молец и жълт цариградско грозде листна оса.

Повечето от модерните разновидности на цариградско грозде са устойчиви на сферозащита. Въпреки това болестта действа избирателно - младите растения са по-засегнати. Затова те се нуждаят от защита - лечение с лекарства "Topaz", "Vectra" или "Strob" (дозата и начинът на приложение са посочени на опаковките). Първото пръскане е след като листата цъфтят в пъпки. Втората - след 10-14 дни.

Няма сортове, абсолютно устойчиви на септориоза. Преди цъфтежа и след прибиране на реколтата е необходимо да се обработват храстите и почвата под тях "оксихлорид" и "скоро", есента е задължително да се направи фосфор-калий тор и копаят почвата под храстите.

Срещу молци и листна оса храсти ранна пролет (след отделяне на пъпки и веднага след цъфтежа) се напръскват karbofosom или биологични - bitoksibatsilinom или Lepidocide. През есента се копае земята под храстите на дълбочина 8-10 см и картоф в радиуса на короната, така че да се образува височина черен възглавница от 10-12 см. През пролетта, две седмици след цъфтежа, храсти razokuchivayut.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фигури през юни. Вредители и болести на цариградско гроздеФигури през юни. Вредители и болести на цариградско грозде
Болести и вредители от червено френско гроздеБолести и вредители от червено френско грозде
Компот от цариградско грозде и касисКомпот от цариградско грозде и касис
Борба с касис и цариградско гроздеБорба с касис и цариградско грозде
Засаждане на цариградско гроздеЗасаждане на цариградско грозде
Какво вреди на касис и цариградско грозде?Какво вреди на касис и цариградско грозде?
Вредители от цариградско грозде и се бори срещу тяхВредители от цариградско грозде и се бори срещу тях
Засаждане и грижи за цариградско гроздеЗасаждане и грижи за цариградско грозде
Пръскане и обработка на градината през април (бележка към летния собственик)Пръскане и обработка на градината през април (бележка към летния собственик)
Отглеждане на цариградско грозде в района на Томск - грижи и рецепти за подправкиОтглеждане на цариградско грозде в района на Томск - грижи и рецепти за подправки
» » Болести и вредители от цариградско грозде
© 2022 BgDaning.com