BgDaning.com

Какво вреди на касис и цариградско грозде?

Касис и цариградско грозде често са засегнати от различни вредители. Вероятно сте забелязали в градината си огънати листа от касис и забелязана табела на цариградско грозде. Въпреки това, без да знаят за вредители, е невъзможно да се помогне на храстите. Често срещани са: листни въшки, краста и акари. На растенията има листчета, жълти гърди и бягащи листни въшки.



Увеличените листа на френско грозде показват наличието на жълтеница. Понякога в листата оранжеви малки ларви се заселват. Когато растението цъфти, ларвите изсмукват всичко, до което растението изсъхва и става крехко. Най-добре е растението да се обработва в студено състояние, когато ларвата е в етап на замръзване. Ако листът е силно повреден, той трябва да бъде отрязан, докато лишеите изчезнат.

За да унищожите ларвите, е необходимо да изкопаете почвата под храсталака и на около 0,5 метра. Корабите са унищожени след цъфтежа и след прибиране на реколтата. За френско грозде са подходящи препарати като "фуфанон" и "киммикс". Тъмните петна на цариградско грозде се образуват от брашнеста мана, която се отнася до гъбични заболявания.





Прахообразната мана се усеща в началото на пролетта. Плодовете изглеждат сякаш са поръсени с брашно. Спорите заразяват листата, издънките и други части от растенията. За да се предотврати разпространението на инфекцията в други растения, повредените части трябва да бъдат изгорени. Разтворът на сода и желязото се обработва на всеки 10-14 дни.

Ако не искате да използвате химикали, използвайте разтвор от сапун и пепел. От маната, суспензия помага добре, но се опитват да растителни сортове, които са по-устойчиви на болести. Срещу листни въшки подгответе следващия бульон: луковици, картофи и равнец. За да настоявате за 2-3 дни, напънете и разтрийте сапуна за пране.

Веднъж месечно, изсипете пепел в корена на храста, ако храстът цъфти, а след това 2 кофи, ако не, тогава 1 кофа. Ако разпространявате канела около храстите, няма да създавате акули и е известно, че мравките също разпространяват листни въшки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да намалите червеното и бялото френско грозде?Как да намалите червеното и бялото френско грозде?
Как да се отървем от листни въшки на френско грозде, отколкото да обработвате френско гроздеКак да се отървем от листни въшки на френско грозде, отколкото да обработвате френско грозде
Йоша - мистериозна дъщеря на касис и цариградско гроздеЙоша - мистериозна дъщеря на касис и цариградско грозде
Фигури през юни. Вредители и болести на цариградско гроздеФигури през юни. Вредители и болести на цариградско грозде
Болести и вредители от цариградско гроздеБолести и вредители от цариградско грозде
Болести и вредители от червено френско гроздеБолести и вредители от червено френско грозде
Компот от цариградско грозде и касисКомпот от цариградско грозде и касис
Борба с касис и цариградско гроздеБорба с касис и цариградско грозде
Обработка на френско грозде от вредителиОбработка на френско грозде от вредители
Хибриди от касис и цариградско гроздеХибриди от касис и цариградско грозде
» » Какво вреди на касис и цариградско грозде?
© 2022 BgDaning.com