BgDaning.com

Засаждане и грижи за цариградско грозде

Засаждане и грижи за цариградско грозде

За да засадите цариградско грозде е важно да знаете, че той е светлолюбив завод. Той е много взискателен за осветление. Ако поставите лозя на сенчеста площадка, ще получите много лоша реколта от плодове, те ще бъдат много малки. При засаждането на цариградско грозде трябва да се вземе предвид факта, че той не обича много влага, защото може да доведе до смъртта на растението.

Царевиците могат да бъдат засадени през пролетта и есента, само вие трябва да се съсредоточите върху периода на размразяване на земята. Необходимо е да засаждате лозята навреме, защото закъсняло кацане може да доведе до факта, че растението не се разпада. За да получите добра реколта от плодове, трябва да засадите цариградско грозде на метър един от един. Преди да засадите цариградско грозде в земята, трябва да проверите наличието на изсушени корени, ако те трябва да бъдат нарязани.

Ако искате цариградско грозде да живеете в продължение на много години, трябва редовно да разхлабвате почвата. Не забравяйте да запомните, че корените на цариградско грозде са много близо до повърхността, а след това разхлабването на почвата трябва да се направи внимателно, за да не се повреди растението. Важен етап в грижата за цариградско грозде е навременното отстраняване на плевелите, защото те вземат цялата влага.Всяка година царските краставици се нуждаят от хранене. В крайна сметка, когато храста е добре оплодена, ще донесе много вкусни плодове. Такова хранене трябва да се извършва най-малко два пъти годишно.

За да направите добре оформян храст от цариградско грозде, е необходимо да направите задължително подрязване за пръв път в рамките на една година. Това много добре помага за формирането на храсти и не позволява разпространението на всякакви болести.

За бележката: любителите на документалните филми се съветват да посетят сайта https://dokpro.net, има доста голяма колекция от много интересни филми, които заслужават да се видят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да засаждаме цариградско грозде?Как да засаждаме цариградско грозде?
Как да отрежете цариградско гроздеКак да отрежете цариградско грозде
Как да разпространявате и да засаждате цариградско грозде правилно?Как да разпространявате и да засаждате цариградско грозде правилно?
Фигури през юни. Вредители и болести на цариградско гроздеФигури през юни. Вредители и болести на цариградско грозде
Болести и вредители от цариградско гроздеБолести и вредители от цариградско грозде
Компот от цариградско грозде и касисКомпот от цариградско грозде и касис
Засаждане на цариградско гроздеЗасаждане на цариградско грозде
Какво вреди на касис и цариградско грозде?Какво вреди на касис и цариградско грозде?
Изливане от цариградско гроздеИзливане от цариградско грозде
Цариградско гроздеЦариградско грозде
» » Засаждане и грижи за цариградско грозде
© 2022 BgDaning.com