BgDaning.com

Анализ на опита на любители градинари

Първото градинарство в района на Ленинград съществува от няколко десетилетия и натрупа известен опит в организацията и управлението на тази сложна икономика. В същото време, градинарите отбелязват редица типични неудобства, причинени от недостатъчно измислени решения, взети в организацията на партньорството.Много градинари смятат, че при разпределянето на парцелите не са взети предвид в достатъчна степен индивидуалните искания на собствениците. Например, размерът на площ 600 m2 са доволни само 4,8% oproshennyh- 9.5% ще има 800 m2 парцел, 57.1% - 1000 м 2, 23,8% - 1200 m2 и 4,8% - 1500 m2. Повечето градинари искат площта на парцела да бъде пропорционална на броя на членовете на семейството. Част от градинарите се позовава на факта, че поради липсата на земя те не могат да построят гараж, изба, баня.Значителна част от собствениците на сайтовете посочват необходимостта от малък детски стадион или детска площадка за детски забавления (хазарт, колоездене и др.) В градинарството.Изследваното градинарство няма развит сектор на услугите, въпреки че необходимостта от тях е голяма. По този начин, 100% от анкетираните от производителите на искат да имат, когато градинарство магазин, който продава основни стоки и строителни материали-76% - магазин за покупката и продажбата на излишни продукти-42.9% -Услуги по химичен анализ на почвата и rasteniy- 14,3% от общото тяло на вода подходящ за kupaniya- 14.3% -Услуги консултация агрономическа voprosam- 5.6% - обмен ал газ ballonov- 4.5% - организирана теглене musora- 90.5% - 45.8% medpunkt- - телефон- машина. Очевидно е, че организацията на тези услуги е необходима главно през април - ноември, когато градинарството е максималният брой хора.Анализ на въпросниците, попълнени от градинари показа, че по време на работата на сайта само на неговото семейство собствени условия за неговото развитие опъната в продължение на няколко години, така че е по-добре да се даде приоритет на развитието на територията и на работата по засаждане в градината и кухня градина. Всички работи и сгради са по-добре да се изпълняват в окончателната версия, предоставена от вашия план, без преработка. Тя ще бъде по-евтина от използването на временни решения. Повечето опитни градинари, интервюирани от нас, които усвоиха запасите от силите на семейството, работеха в следната последователност.

Първата година.Зима: изсичане на гората, изчистване на обекта. Пролет - лято: изграждане на временно жилище от импровизиран материал, купчинки, почистване на камък, подравняване на релефа. Есен: приблизителна разбивка на парцела, внос на органични торове, закупуване и прокопки от посадъчен материал.

Втората година.

планиране дискусия сайт, анализ на моделни проекти за изграждане, подготовка на собствен проект, закупуване на средства за изграждане, закупуване и доставка на строителни материали до обекта за първия етап на строителство (например икономическата основа за плевнята и къщата): Зима. Пролет - лято - есен: изграждане на икономическия блок, подреждане на работилницата, засаждане на много летни насаждения и отглеждане на зеленчуци в градината. Някои градинари успяха да положат основите на къщата, но повечето я направиха само за третата или дори четвъртата година.

Третата година.

Зима: закупуване на материал за къщата. Значителна част от градинарите за тази цел написаха гората на лозата, а за зимата тя беше събрана и изнесена от гората към дъската за рязане в необходимия диапазон. Лятото в същото време беше изразходвано за рязане и транспортиране до обекта. Някои градинари купуват тухли за изграждането на къщата, а след това са необходими по-малко дървесина и са закупени в магазините. Третата група градинари купуваха стандартни сглобяеми градински къщи. Имаше и други възможности: закупуване на отписани конструкции в държавните организации, разрушаване на къщи, предназначени за събаряне и т.н. Пролет - Лято Есен: .. рязане градина, засаждане, модернизация зона за отдих (колкото е възможно), изграждане на жилищна сграда в двора.

Четвърта година.

Зима: закупуване на строителни материали и оборудване за градинската къща и други сгради. Пролет - лято - есен: краят на строежа на къщата, подреждането на икономическата зона и зоната за отдих, работа в градината за засаждане на трайни насаждения и храсти.Почти всички аматьори градинари водят запис на парите, изразходвани за сайта им. Разликата в тези разходи е доста значителна и вероятно се дължи на различното благосъстояние на семействата. Въпреки това само 20% от градинарите наемат външни лица за работа, а 49% привличат механизми за плащане. Това показва, че повечето от членовете на партньорствата се опитват да вършат цялата работа сама.Приходите от продажби на продукти, отглеждани в градинарския сектор, варират от 30 до 300 рубли. годишно. Тя не взема предвид разходите за продукти, които се консумират в семейството, а само нетният доход от продажбата. Повечето градинари не се стремят да получават продукти за продажба, но тези, които го продават, са имали най-голям приход от продажбата на цветя (gladiolus и т.н.)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е SN?Какво е SN?
Радост за детето: детска площадка със собствените си ръцеРадост за детето: детска площадка със собствените си ръце
Детска площадка в страната със собствени ръцеДетска площадка в страната със собствени ръце
Детска площадка със собствени ръце във вилатаДетска площадка със собствени ръце във вилата
Таблица на семена от зеленчукови култури - от колко семена имате нужда?Таблица на семена от зеленчукови култури - от колко семена имате нужда?
Къщи и стопански постройки и други полезни съоръжения в крайградската зонаКъщи и стопански постройки и други полезни съоръжения в крайградската зона
Рисковано ли е да купувате вили?Рисковано ли е да купувате вили?
Уфа жители ще могат да закупят земя за жилищно строителствоУфа жители ще могат да закупят земя за жилищно строителство
Методи за оценка на парцелите. Препоръчва адвокатМетоди за оценка на парцелите. Препоръчва адвокат
В переславия те забраняваха да построят "макдоналдс"В переславия те забраняваха да построят "макдоналдс"
» » Анализ на опита на любители градинари
© 2022 BgDaning.com