BgDaning.com

Червило във вашата градина

Кервел е близък роднина на целина и магданоз. Този представител на целина има други имена: плът, снек, френски магданоз. Отворената и нежна кервина при благоприятни условия расте до 50 см височина и изглежда много декоративна сред градинските насаждения.

култивиране

Кервел е много непретенциозно растение. Тя може да расте добре на всякакви почви и при всякакви светлинни условия. Но при плодородни овлажнени субстрати при условия на полусвой, растението образува по-значим фитомас. Следователно, преди сеитбата на субстрата е желателно да се оплодят с органични, фосфатни и калиеви съединения. Ако районът е твърде светъл и почвата рядко се навлажнява, листата на кервилата стават твърди и започва да цъфти интензивно.

Когато има недостиг на земя, това растение не трябва да отделя отделно легло. Неговите семена могат да бъдат разпръснати под овощните дървета или в междуредията зеленчуци. Първата сеитба се извършва през зимата или началото на пролетта, а през лятото се повтаря. Това трябва да се направи, тъй като отрязаните екземпляри не растат и са необходими нови копия за поддържане на културата. Ако някои растения успяха да дадат семена, тогава микропопулацията ще се поддържа чрез самозасяване. Семената узряват много бързо и е важно да "уловите" времето за тяхното узряване във времето, за да съберете някои от техните части. Те ще бъдат необходими за сеитбата през пролетта. Съберете семена от светлокафяв цвят и ги оставете да узреят на сянка.

Приложение в готварството и медицинатаChervil нежелателно да изсъхне и топлина, тъй като с това приложение, той губи своя вкус и полезни свойства. Най-добре е да добавите тази билка към салати, готови първи и втори курсове. Кервел е особено подходящ за варени картофи. Това дава на този зеленчук деликатен, деликатен аромат. Също така успешно комбинира подправката с пилешки бульон и омлет. Освен това, красива зеленина на кервил Използва се за украса на готови ястия.Нашите прадеди са използвали корена на тази билка за обличане на сосове и салати преди много векове. Вкусът изглежда като бели моркови и пащърнак.В допълнение към храната, chervil има медицинска стойност. Благодарение на високото съдържание на етерични масла, каротин, аскорбинова киселина и други биологично важни съединения, това растение има тонизиращо, противовъзпалително, омекотяващо, холеретично и диуретично действие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво расте с какво? Съвместимост на растенията на леглотоКакво расте с какво? Съвместимост на растенията на леглото
Как да расте магданозКак да расте магданоз
Как да отглеждаме магданоз от семената?Как да отглеждаме магданоз от семената?
Корен магданоз (снимка) - култивация и сортовеКорен магданоз (снимка) - култивация и сортове
Календар за сеитба за август 2016 г.Календар за сеитба за август 2016 г.
Календарът за сеитба на градинар и градинар за април 2016 годинаКалендарът за сеитба на градинар и градинар за април 2016 година
Съвместимост на растенията, съседни на растения в леглата, масаСъвместимост на растенията, съседни на растения в леглата, маса
КервелКервел
Смесено леглоСмесено легло
Семеен календар за ноември 2016 г.Семеен календар за ноември 2016 г.
» » Червило във вашата градина
© 2022 BgDaning.com