BgDaning.com

Съдържанието на свине в свинеферми

Съдържанието на свине в свинеферми

Има два комплекта съдържание на прасета и ходене без глава. В големите свинеферми, най-често срещаният е безвигулная набор.

Животните от раждането до реализацията се държат на закрито в групови или лични машини. Това съдържание на животни може да доведе до отслабване на тяхната конституция и намаляване на производителността.

В фермите за родословие използвайте агрегат със съдържание на хляб.

Тя е разделена на свободно ходене и режима vigulnuyu набор. При агресивна структура, животното по всяко време отива до пешеходната платформа. При втория комплект животните го произвеждат на обекта само за срока, определен от графика.

Над стената на свинете от южната страна са разположени брави и са разделени на отделни секции, размерите на които се определят от броя на прасетата в групата.

Парковете трябва да имат твърда повърхност. Square стандарт за ремонт и угояване на телета 1.5 и 0.8 m2 съответно за прасета и бременни овце, кърмещи свине майки с прасенца от 10 м2 за главата на свинете майки и овце първите период на престой на бременността 5 m2.

Парковете трябва да бъдат оградени. Много често те се поставят на хранилки за питейна вода и твърди храни. Животните се хранят в зоната за разходки, след което след 30 минути или 1,5 часа (в зависимост от метеорологичните условия) те се забиват в помещенията, за да запазят чистотата в тях.

Прасетата в повечето случаи живеят в малки стада, на тази основа, когато се групират, животните растат много по-бързо, отколкото при единични животни. Заедно с това, разходите за храна се намират десет пъти по-малко.

Прасетата с групово съдържание трябва да бъдат избрани по тегло, възраст, пол, физиологично състояние. Неприемливи огромни различия между прасетата, в противен случай повече не най-силният от тях ще заеме подчинена позиция и ще изостане в растежа.

Във всички свинеферми животновъдството се използва в едно, две или три стада и угояването на свине. При първия метод за отглеждане на популацията на свине прасетата се отглеждат в края на отбиването от цариците от едно гнездо, без да се прегрупират.

Във ферми с този метод съществуват само два вида помещения за бременни и неомъжени свине майки и свине за отглеждане и раждане на прасенца през целия им период на отглеждане.

В стопанствата, които съдържат между 12 000 и 24 000 глави, по-често се използва вторият метод за отглеждане на свине. Прасенцата са оставени до тримесечна възраст в помещенията за кърмещи крави, след което те се прехвърлят на угоители.

Третият метод за отглеждане на свине се разпространява на специални свинеферми. Тук младежите се прехвърлят в нови помещения 3 пъти: за първи път с отбиване, след това на 22,5 месеца за отглеждане и последно от 4 месеца за последната фаза на угояване.

Изборът на свине за угояване и методът на отглеждане зависи от броя на главите във фермата, разположението на помещенията. Но първите два метода на угояване, както показва опитът, са най-ефективни, тъй като позволяват да се сведе до минимум състоянието на стрес при свинете, съответно средните нараствания на животните в един ден стават по-високи.

При отглеждането прасенцата се държат на групи от 20-25 глави в област с площ от 0,35 м2 на глава или 810 глави на машина. В близост до пода ограждението на машините е направено от железни решетки, над които цялата дъска достига 0,8 м.

В помещението за отглеждане трябва да разграничите машините за запазване на силни прасенца с по 12 глави във всяка. Хранене се създава в групата хранилки.

Осветлението в стаята трябва да бъде 75,100 лукса. Heifer до 4 месеца pognezdno задържане, след това оформен в групи от по 10 свине, и 5 свине (прасета и прасета бяха взети отделни групи), като се има предвид тяхната възраст и живо тегло. Такива групи могат да се съхраняват до 68 месеца, след което са отделени глиганите.

Една глава представлява 1 m2 в развъдни стопанства и 0,8 m2 в стокови стопанства. Два пъти на ден животните трябва да ходят 11,5 часа. Хранещите се прасета се поставят в групи от 1015 глави в машинен инструмент, 0,8 м2 на глава.

Ограждането на машината е същото като при отглеждане на прасенца. Храненето се създава от групата хранилки. За да се отглеждат свине за бекон, е по-успешно да се използва методът на гнездене за съхранение, т.е. в едно стадо.

Ядрото е с тегло 30, 50, 70 и 110 кг. е необходимо да се разпределят съответно 0,35, 0,5, 0,6 и 0,7 m2 от площта.Четвъртата част от зоната на машината трябва да е решетъчна. Осветлението на стаята трябва да бъде на ниво 2550 лукса. На ферми с малък брой свине е възможно да се държат нерези в една и съща стая с ремонтни и безплодни свине, но в отделни секции.

Възможно е да се държат нерези в магазина за отглеждане и осеменяване на свине майки в началото на бременността. В ферми нерези, държани личен обработка площ най-малко седем metrov2, с ширина 2,5 м, височина 1.4 m, дълбочина 2.8 m. Възможно е да се запази глигани групи (до 5 животни).

Размерът на площта за всяко глиганче заедно с това трябва да е най-малко 3,54 м2. Храненето се създава в машинните инструменти. В случай, че глиганите се държат на групи, груповото хранилище трябва да бъде разделено на цели септа, за всяко животно е необходимо не по-малко от 45 см от предната страна на храненето.

За да се запази репродуктивната способност на свинята, физическото упражнение е задължително. Въз основа на това в благоприятни климатични глигани гонеха по специални песни Изпълнява дълга 34 км, и за постигане на отрицателна време vygulnyh бутон 2 пъти дневно в продължение на 1,52 часа.

Камите трябва да бъдат систематично изцедени, изкъпани в умишлено оборудваната стая с температура на водата не по-ниска от +24 ° С. Ремонтите могат да се държат в малки групи от 5 глави в машината.

За разходка те могат да бъдат произведени заедно с възрастни животни. Температурата в помещението за свине трябва да бъде от порядъка на 1617 С. Трябва да е ярка и суха. Машината трябва да се почиства 2 пъти на ден, покривайки с нови дървени стърготини, слама или стърготини.

Освен това за свинята е оборудван машинен инструмент с размери 5 м2.

Стените на машината трябва да са с височина 90100 см. В страничната или задната част на машината е оборудвана с ложа (място за почивка) с размерите на животното.

Дворът може да бъде отделен от другата страна с дървена бара, прикован на пода. В предната част на машината на коридора е необходимо да се направи крилото, а до него да се инсталира коритото за хранене.

При машинните инструменти за свине майки с прасета трябва да се направи силна ограда с височина 18 см по стените, на 25 см от стените. Тази ограда ще попречи на прасето да разбие прасетата, докато лежи, докосвайки стената.

На задната стена трябва да оборудвате бърлогата, в която в повечето случаи подредете постеля от слама, стърготини или талаш. В повечето случаи подаващото устройство е изградено около стената близо до пътеката.

в предните редове на коритото е възможно да се постави щит с отвори, през които свинята да залепи главата си през храненето. Тези щитове са необходими, така че свинете да не се бият по време на хранене. В машината за свине за свине трябва да оборудвате станция за хранене.

В този случай, предната стена на машината от една странична врата захранващото намира на други торене отделение прасенца, които трябва да бъдат изолирани от свински ограда с люк 20 х 30 cm. Предаден чрез захранване и фуражна резервоар за торене водата в отделение.

До самата машина или в самата машина трябва да уредите кукла за прасенца. В повечето случаи те се намират близо до утробата на майката. Възможно е да се направи къща за кукли под формата на къща с височина 5060 см, издигаща се от масивен шперплат или дъски.

В самата къща трябва да направите катерене 20 х 30 см, а в горната част на къщата да направите покрив. На покрива за отопление е предназначено да инсталира лампи с мощност 100150 W.

Температурата в къщите за прасенца не трябва да бъде под +1622 С. Подовете трябва да бъдат покрити с дебел слой слама. Прасето трябва да се държи в чисти сухи помещения.

В повечето случаи тя се отстранява само на едно конкретно място и лежи само на чиста площ. Оборският тор може да бъде отстранен със скреперния транспортер, който се намира до машините в прохода за оборски тор. От машината оборският тор ръчно се нанася върху конвейера, който го изпраща от стаята до мястото за съхранение на оборския тор.

Съществува и втори метод за събиране на оборския тор. Той пада през специални пукнатини в пода и попада в подземни канали, от които се отстранява от поток от вода. Подземните подове трябва да се намират само в областта на хранене на машината.

В горната част те трябва да бъдат цели.

Ширината на подовите настилки за млади животни трябва да бъде 45 см, за възрастни животни 7 см, слотовете трябва да са с ширина 2,2 см и 2,4 см широка, съответно. С този размер на цепнатините, животните не увреждат собствените си крайници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как е чифтосването на прасетаКак е чифтосването на прасета
Характеристики на угояване прасенца у домаХарактеристики на угояване прасенца у дома
Характеристики на отглеждането на прасета на дълбоки отпадъциХарактеристики на отглеждането на прасета на дълбоки отпадъци
Печеливш бизнес у дома - отглеждащи прасетаПечеливш бизнес у дома - отглеждащи прасета
Подготовка на фураж за прасетаПодготовка на фураж за прасета
Прасета за разплодПрасета за разплод
Поддържане и отглеждане на свине: породи свинеПоддържане и отглеждане на свине: породи свине
Хранене на прасетаХранене на прасета
Маркиране на смесени фуражи, премикси и протеин-витамин-минерален концентрат (bvmk)Маркиране на смесени фуражи, премикси и протеин-витамин-минерален концентрат (bvmk)
Условия за отглеждане на свинеУсловия за отглеждане на свине
» » Съдържанието на свине в свинеферми
© 2022 BgDaning.com