BgDaning.com

Дати на засаждане на картофи

Дати на засаждане на картофи

Покълналите клубени от картофи са доста устойчиви на студ и перфектно издържат спад в температурата на земята до 3 градуса. Във време, когато температурата на земята на дълбочина от 5-8 см ще се повиши до 5 градуса, е възможно да започне засаждането на ранни картофи. В северните райони на открито тези условия в повечето случаи се формират в средата на април.

В степните и горските степни агроклиматични територии - в последните дни на март - началото на април.

С ранното засаждане на покълнали клубени в слабо нагрята почва се получава по-голям добив, отколкото при по-късно засаждане в земята, нагрята до 6-8 градуса. Кълнове от покълнали клубени остават жизнеспособни допълнително при температура на почвата 2-3 градуса. Важно е в този случай да се вгради клубените по-малка дълбочина, от повърхностния слой на почвата и картофи преди затопляне не се подлага на топлина дефекти.

Колкото по-рано има провокативно количество засаждане, толкова по-малка е дълбочината на влагане на клубените.

На първо място, те засаждат клубени с развити корени. За да ги предпази от изсъхване и да се осигури оптимални условия за изцелението, се препоръчва преди засаждане да ги натопи в пръстен глина-маш, тъй като в повечето случаи са с разсад.

Ранните картофи се засаждат на удебелени модел, например 60-70 х 18- 20 см. За obezopasist млади растения от студените ветрове, растителни грудки не са върху плоска повърхност, и първите хребети Construct мотика Хиллер или посока напречно на основната пружина студени ветрове. Среща с ширина 35 см в основата и височина 8-10 см се разполагат на разстояние от 60 до 70 см.

Мопката се изрязва от жлебове с дълбочина 5-6 см дълбоко от другата страна, откъдето в повечето случаи влиза студено въздушно пространство. Те поставят клубените на върха и се изсипват над надраскания оборски тор или компост, смесени с пръст и пепел. Накълцаните грудки трябва да са ориентирани в дупката за сеене или в дупката.Среднозрели и късно узряващи сортове картофи се засаждат в зряла земя. Оптималното време за засаждане се достига след края на цъфтежа на бреза. Сега топлината е достатъчна, така че на дълбочина 10 см земята се затопли до 8 градуса.

Но ако температурата и студът на земята се съхраняват дълго време под 8 градуса, не засаждайте пасивни грудки. Те са по-склонни към образование в студена земя ldquo-childrk - отколкото на нормалното образуване, а след това леторастите ще бъдат разредени.

В условията на достатъчно влага в глинести земи могат да бъдат използвани в засаждане на хребети на дълбочина от 6 до 8 см от върха на грудката на повърхността на земята. На глинеста почва и песъчливи почви, както и в области с nedostapravilnym влага на всички видове земя е по-подходяща целева плосък (върху плоска повърхност) на дълбочина от 6 см.

Когато засаждането е плоско, земята се изпарява по-малко влага отколкото с гребена, това е от огромно значение при условия на безводна пролет и лято. С подобно на гребена засаждане, земята е по-добре вентилирана и по-бързо затоплена.

На мястото, където земята е с висока подземна вода, картофите се засаждат на високи легла. В повечето случаи две порции картофи се поставят на всяко легло. На всеки две последователности се прави бразда по ширината на лопатата и дълбочина 15-20 см.

Стените на браздите (браздите) не трябва да са вертикални, а наклонени. Земята, която е излязла, се разпределя с гребла по цялото било. Редовете са разположени на 16-18 см от ръба на билото.

След това на мокро време сайтът няма да бъде наводнен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Как да отглеждаме картофените кълновеКак да отглеждаме картофените кълнове
Стреля от картофи: какво влияе върху външния им вид или кога да засаждате картофите?Стреля от картофи: какво влияе върху външния им вид или кога да засаждате картофите?
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.
Картофи: нововъведенияКартофи: нововъведения
Как да отглеждаме много картофи?Как да отглеждаме много картофи?
Засаждане и сеитба (март)Засаждане и сеитба (март)
Възпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстнициВъзпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстници
» » Дати на засаждане на картофи
© 2022 BgDaning.com