BgDaning.com

Обработка на картофи преди засаждане

През март, посадъчен материал правят в стаята, внимателно разгледа всеки клубен, бракуване болен, пресъхна, с дълги тънки издънки покълнали. Най-посадъчен материал с тегло 100 грама отлагат поотделно полезни грудки 50 грама или по-малко (10-20 гр.), Само малък отвор се поставя в 2-3 парчета.

Опитайте се да купите 2-3 сорта картофи, най-доброто ви може да бъде избрано от есента. Миналата година купихме чанта от семена от Пепеляшка, пораснахме кълнове в чаши от 18 храсти. Засадени малко стръмни (30x30 см), нараства силни върхове, натрупани елитни клубени с размер на пилешко яйце до 10-15 грама. Това е полезно - в края на краищата, засаждането на семена може постепенно да се замени и подобри чрез засяване на семена.


третиране на картофени клубени преди засаждане

Избрани картофени клубени трябва да започнат да се топлина при температура от 23-24 ° градуса по Целзий в продължение на четири дни, след което един слой се разпространят по пода в близост до прозорци, прозорец, върху специални стелажи. В рамките на 30-35 дни (при температура не по-малко от 14 ° С), трябва да следват ежедневни клубените, на всеки 4-6 дни, за да се измести, флип, всички погледи са покълнали.

Три до четири дни след загряването на клубените се обработват с разтвор на микропрепарати, дървесна пепел или стимулатори на растежа. Например, купихте натрий хумат. Този препарат се получава чрез третиране на торф с разтвор на алкали. Повишава растежа на кореновата система, увеличава приема на хранителни вещества, подобрява устойчивостта към неблагоприятни атмосферни условия, предотвратява натрупването на хербициди и тежки метали. При преработка на посадъчен материал натриев хумат увреждането на клубените с издраскване и късна подутина се намалява.За да се обработят картофените клубени означава да се овлажнят или поръсват с стимулаторен разтвор (0,1%, т.е. 10 g на 10 литра вода). Хълбоците в мрежите са потопени в контейнер с разтвор за 5-10 минути. Процес на картофени клубени можете и в деня на засаждане, и предварително, по-добре след отопление, защото ще ускори кълняемостта и ще подобри качеството на издънките. След това, грудки, третирани с разтвор на меден сулфат (3 литра вода трябва 1 чаена лъжичка на меден сулфат или меден оксихлорид, или може да се заменят с polikarbatsin), е възможно да се пропусне през разтвора в продължение на 1 минута.

Advise на всеки 5-6 дни спрей картофени клубени следния хранителен разтвор: 1 супена лъжица нитрофосфата до 3 литра вода 0.5 чаена лъжичка на борна киселина за 3 литра вода натриеви Humate разтвори (0.01%), "Eco-L" , тор "Раствирн" и др. Спрей клубените с чиста вода между леченията. Макар че има привърженици на естествените техники, които не позволяват използването на "химия", въпреки че химията на тези лекарства е всъщност трудно да се извършват.

Два дни преди засаждане грудките на картофите струпани в кутии, кошници, кофи и носещ тъмно плат, и е желателно да се намали температурата до 10-12 ° С, може да ускори появата на разсад. Обратно, ако се очаква замръзване или понижаване на температурата на въздуха, клубените могат да бъдат засадени без предварителна обработка с понижена температура и потъмняване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Картофи: как да изберем посадъчен материалКартофи: как да изберем посадъчен материал
Как да съхраняваме правилно картофените семенаКак да съхраняваме правилно картофените семена
Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?Защо да отглеждате ранните картофени клубени преди засаждане?
Винаризация на картофите - колко правилно?Винаризация на картофите - колко правилно?
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Възпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстнициВъзпроизвеждане на картофи от върха на стъблото и неговите невръстници
Подобряване на сорта картофиПодобряване на сорта картофи
Варнизация на картофи и други подготовка на клубени за засажданеВарнизация на картофи и други подготовка на клубени за засаждане
Предимства на отглеждането на летни картофиПредимства на отглеждането на летни картофи
Отглеждане на картофи в района на Курск - засаждане и грижиОтглеждане на картофи в района на Курск - засаждане и грижи
» » Обработка на картофи преди засаждане
© 2022 BgDaning.com