BgDaning.com

Отглеждане на касис в пеперудата - засаждане и грижи (Воронеж)

снимка на черната касис

По някаква причина рядко виждам статии за черното касис, въпреки че има много места в нашето градинарство, където храстите или другата от тази култура няма да растат?

Тук в нашето партньорство за дахa такива и изобщо (и това, аз ви казвам, не малка - под двеста собственици на земя). Моето черно френско грозде нараства от много години насам. Скитал тя е в сайт за дълго време (все още не мога да планирате градина да позволи "предложения" на всички свои обитатели), но в края на краищата, не се поемат това е точното място - най-южната граница на имота си, 2 метра от оградата грил-заешки, а отзад е подкрепен от възрастни сливи. Ще кажете ли, че листата на черното касис е противопоказана?

Самият аз си мислех така преди това, но всъщност се оказа точно обратното: дърветата предпазват черното касис от изгарящите лъчи на лятното слънце в огъня от 13 до 16 часа. И в студения сезон го пазете от силни ветрове. Ето защо на това място храстите дават най-голяма реколта.

Разстоянието между тях около 2 м Макар съпругата си и даваше мира мен, когато аз трябваше да ги е пуснал, казват те, твърде високомерен замахна с насаждения, да, но сега съм щастлив :. обрасли храсти и един към друг не пречат, а ние сме зад тях е удобно да се грижи за (да не говорим за събиране на плодове).

Тъй като касисът е много привързан към влагата, се опитвам да го напоявам редовно, особено при горещо време. Аз правя това с маркуч късно през нощта или рано сутринта. Изливам вода, загрята в бъчви, с 20-25 литра за всеки храст. Поливането продължава дори след прибиране на реколтата до първото замръзване. Между другото, отслабнали след плодове, носещи храсти (те вече са на около осем години), аз също се хранят суперфосфат, което им помага да се подготвят за студа и следващия сезон.

По същата причина, най-старият отсече (тъмно кафяв на цвят, с "lohmatyascheysya" кора), клонове, както и тези, които са били през лятото, както се казва, бледо външен вид (прекалено голям шанс, че слабите зимни издънки няма да оцелее). И през следващата година, изтъкани по този начин, храстите получават достатъчно светлина и въздух. И че през пролетта те бързо печелят сила, преди да се разхлабя, направя най-горното превръзка с хумус и урея. След цъфтежа и по време на яйчниците на плодове добавям разтвор на пилешки тор.

Байпас, апетит и вредители от касис

На плодните currant`m не се оплаква, но имам изброени - това е само половината от битката, защото, за съжаление, често се появяват на вредителите храстите - те ценят, независимо дали това тази култура? Важно е да ги откриете възможно най-скоро, докато не причинят сериозна вреда. Това е почти всеки ден, за да заобиколи патрула на площадката и внимателно да инспектира всички храсти (обаче, тази процедура, аз се съчетавам с задължително разходка преди вечеря).

Аз не съм фен на химията, така че предпочитам добрите стари народни средства.Така например, от листни въшки, които извеждат на моя френско грозде почти всяка година, аз използвам обикновен сапунена вода, третирайки ги заразените клонки и листа. Но преди това внимателно проучвам прогнозата за времето предварително, така че в деня на лечението и през следващите два дни няма да има дъжд. Тъй като листни въшки касис донесе мравки, и борбата с тях: ликвидацията стеблата на растенията, предпочитан от тях, специални лепенки и вряща вода се излива гнездо заспал или гореща пепел. Напълно унищожаване им не работи, но номерът може да бъде значително намален (макар и само за известно време).

От гъсениците, зимуващи в земята, през пролетта аз мулчиране на рояци под храстите. И от паяка червеи (първият знак на външния му вид е мрежа върху листа и между клонки) Аз съм спасен от опрашване с тютюнев прах.

Ако забележа, че върховете на клоните започват да изсъхват, изрежете такива издънки под корена и ги изгорете, тъй като те най-вероятно са засегнати от стъклена кана или касис. За съжаление, други методи за борба с тях не са известни на мен. Успокоява се само, че подобна атака срещу храстите ми се случва рядко.

Що се отнася до заболявания, най-неприятното е прахта, която засяга не само леторастите и яйчниците, но и плодовете. Ако видите бяла нападение над тях, това означава, че това заболяване е дошло при вас.

Той се разпространява много бързо, така че не можете да отлагате. Срязах внимателно всички заразени места и ги изгорих. Ако това не е достатъчно, променям правилото си, за да не се докосна до химията: аз пръскам целия болен храст (и за предотвратяване в същото време съседните) с разтвор на меден сулфат.

Но не през сезона на узряване! И какъв е смисълът да ги спасяваме по такъв начин, ако те са вредни за здравето? Нека по-добре да ги ядат мана ... Поне тогава ще лекува болните растения язвителност (макар че след като аз не са имали време да запишете един храст, и трябваше да се изкорени и изгори).

Като превантивни мерки срещу вредители и патогени на различни заболявания, преди началото на зимата и началото на пролетта, премахвам и изгарям всички паднали листа от храстите и изкопавам почвата под тях. Разхлабването на почвата под храстите се повтаря в самия край на пролетта или в началото на лятото и след това разпространявам почвата със смес от пепел и тютюн в приблизително еднакви пропорции. Също така забелязах, че ако засадите чесън или лук до касис, рискът от кошери от всички видове акари намалява чувствително.

Като цяло, макар и касис, а не капризни растение, за всяка година да получават стабилни и високи добиви целия вегетационен период е необходимо да се даде вниманието си, сложи работата си, а след това тя ще ни благодарят!

Да, забравих да спомена сортовете. Аз растат две разновидности на период на средно узряване (Черна перла и Перун) и две по-късни сортове (Русалка и Ядреная).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отглеждате бяла касис в лятната Ви вилаКак да отглеждате бяла касис в лятната Ви вила
Как да насаждате касис?Как да насаждате касис?
Грижа за черното касис - както германските градинари правятГрижа за черното касис - както германските градинари правят
Касис: начини за събиране, съхранение и приготвяне на рецептиКасис: начини за събиране, съхранение и приготвяне на рецепти
Полезни свойства на касисПолезни свойства на касис
КасисКасис
Черно френско гроздеЧерно френско грозде
Засаждане и отглеждане на касисЗасаждане и отглеждане на касис
Обличане на касисОбличане на касис
Таблица на предшествениците и съседите (храсти и дървета)Таблица на предшествениците и съседите (храсти и дървета)
» » Отглеждане на касис в пеперудата - засаждане и грижи (Воронеж)
© 2022 BgDaning.com