BgDaning.com

Пет кофи от картофи от храсталака - не границата!

Картофите от собствената си градина не са прищявка на летовника, а гордостта му. Дори известните производители като някъде в покрайнините на района - в близост до оградата на малина - "залепват" дузина картофи, до средата на лятото, за да угоди на своите близки млади картофи.

Тази култура не понася тежка почва, а храсталакът не толерира стягане. Но на лека, насипна пясъчна почва добивът ще бъде над средното. Торът не харесва картофите - той предпочита да бръмча и да пепел.

Честото отглеждане на едно и също място е още една сигурна стъпка към ниската производителност. Най-добре е да засадите картофи, където зелето, краставиците, салатата или спанакът са се увеличили миналата година. Когато има кореноплодни растения (моркови и цвекло), няма да можете да се хвалите с добра реколта. И е твърде лошо да засаждате картофи след сродни култури (домати, чушки, патладжани). Факт е, че тези "роднини" страдат от подобни заболявания, акумулиращи патогени в почвата.

Обърнете специално внимание на качеството на посадъчния материал. Изберете стари доказани сортове като Lorkh и Sineglazki. Рано Жуковски и Белоярски, приказка, късмет са много добри. За да се събере голяма реколта от храста, засаждането грудки трябва да бъде голям - около 100 грама. Преди засаждането ги разпространяваме на слънце в топлина за загряване и покълване. Как зелено е готово.

Засадете картофи в затоплена почва (температура 8-10 градуса по Целзий) до дълбочина 10 сантиметра. Основният природен Индикаторът за готовност за засаждане - бреза листа, които по това време са с размерите на монета рубла. Не копаят дълбоки ями, като картофи произвежда плодове в насипно състояние, плодородна, въздух, наситен с земята, най-доброто на високо, повишени хребети - хребети, при които не е застояла вода. По-високо от дълбоко. Ето защо дупките за засаждане на картофи на билото не трябва да са твърде дълбоки, така че върховете да растат по-бързо. Направете широки коридори, до 60-80 см, а разстоянието между клубените поне 30-35 см (за нормален режим на светлина).

Изкопахме почвата, правим хумус и пепел. Само една шепа пепел е достатъчна за дупката. Не забравяйте, че излишъкът от азот е особено опасен за картофите.

Добър руло в пепел и посадъчен материал се: в допълнение към факта, че това е един добър поташ торове, заяви, че пепелта не мога да понасям насекоми, ларви на бръмбари май, червеи и гризачи.Кореновата система на картофите е слабо развита, достатъчно дълбочина на засаждане е 8-10 сантиметра. Опитайте се да растителни грудки на една и съща дълбочина, това ще осигури приятелски издънки. Навън хребетите ви трябва да приличат на високи дървета, в които бъдещите корени ще бъдат поставени свободно.

При засаждане на билото, а именно, че ще ви предостави пет кофи от храстите, ние не се копае дупка и заби лопатата на билото в polshtyka център, то и пукнатина поставен внимателно клубен наклони. 6 см от почвата трябва да останат над него.

Периодът от засаждане до издънки в картофи варира от 14 до 28 дни. Една седмица след засаждането, но преди появата на кълнове, леко хълма със слой от почва със същата дебелина. По това време за растенията е много опасен вид на почвата на херметически кора, както и плевели. Повторното плевене може да се направи в рамките на една седмица. Оказва се, че от грудката до върха на гребена имате бяла дължина на изстрел от 20-25 сантиметра. На бялата част на изстрела могат да бъдат вързани десетки клубени. Зелената част на леторастите образува хлорофил, но няма клубени върху него. Принципът е прост: колкото по-висока е инкубираната част от изстрела (бяла, а не зелена), толкова повече картофите ще се размножават.

В случай на внезапни студове, картофените филизи са напълно покрити със земни маси. Това ще запази растенията, дори до 10-15 сантиметра високи, но методът е ефективен и за по-високи издънки с частично разпръскване.

Патладьорите препоръчват три напояване: в началото и края на пукането и в началото на цъфтежа. Особено важно поливане е по време на появата на пъпки и по време на цъфтежа.

Между другото, сред храстите картофи растат добре чесън и невен (невен), което е много страх от колорадския бръмбар.
Изводът от изложеното по-горе: компетентен засаждане, окопаване две и три напоителни системи (особено по време на начинаещи и цъфтежа) ви гарантира първото място в конкурса предградията градинари. Не прекалено много проблеми за такава победа!

ТВ канал 360

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да увеличите добивите на картофиКак да увеличите добивите на картофи
Какво да засадите след картофите?Какво да засадите след картофите?
Кюспета за картофи: защо лоша реколта?Кюспета за картофи: защо лоша реколта?
Обработка на зеленчукови култури в крайградската зона, таблица - какво да засаждатеОбработка на зеленчукови култури в крайградската зона, таблица - какво да засаждате
Колко често е необходимо да смените семената на картофите?Колко често е необходимо да смените семената на картофите?
Какво расте с какво? Съвместимост на растенията на леглотоКакво расте с какво? Съвместимост на растенията на леглото
Какво тогава да сее в градинатаКакво тогава да сее в градината
Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.Засаждане на картофи по лунния календар от 2017 г.
Съвместимост на зеленчуците в градинатаСъвместимост на зеленчуците в градината
Съвместимост на растенията, съседни на растения в леглата, масаСъвместимост на растенията, съседни на растения в леглата, маса
» » Пет кофи от картофи от храсталака - не границата!
© 2022 BgDaning.com