BgDaning.com

Как да засадят репички?

Репичките са най-ранни по отношение на узряването на зеленчуците. Семена от репички се засяват в градината, започвайки през март, и ако я засаждате редовно на интервали от няколко седмици, можете да ядете през цялото лято. Първата реколта, в присъствието на топло време, можете да стреля през април.


Подбор и подготовка на почвата.

Преди да засадите репички, трябва да изберете подходящия сайт и да подготвите градина за него. Репички предпочитат да растат на места, затопляни от слънцето, където са просторни и леки. В лошо осветени места корените растат в корена, а самият плод ще бъде дълъг и не вкусен. Не е желателно да се засаждат репички след репички, зеле или ряпа, тя е засегната от подобни заболявания. Почва за засаждане на репички семена трябва да бъдат внимателно разхлабени, смесени с торф или пясък, е необходимо да се определи размера на леглото. Попълнете леглото с не много гореща вода, около петдесет градуса, след това се изкопайте в дълбочината на байонета на стандартна лопата. За всеки квадратен метър се препоръчва да се направи качествено препълнен хумус, както и няколко супени лъжици течен минерален тор. След прилагане на вещества, които подобряват хранителния статус на почвата, леглото трябва да бъде изкопано с вилици, леко изравнено и уплътнено. По цялата дължина на леглото, издърпайте канали в рамките на десет сантиметра, вземете релсата и счупете земята, за да създадете най-гъстата основа за равномерно разпространение на семената. Всички семена трябва да бъдат разположени на една и съща дълбочина, което влияе на кълняването на леторастите. Жлебовете трябва да се навлажнят.

Подготовка на семена от репичкиСухите семена трябва да се поставят в чаша солена вода и да се изхвърлят плаващите, те са празни и няма да има кълнове от тях. Добри, пълни семена потъват до дъното на съдовете. Те се измиват вечер, един ден преди планираното засаждане, слаб, леко розов разтвор на калиев перманганат, увит в мокър парцал за подуване. След това трябва да се изсуши и на прах с нишесте, тъй като белезникавите семена на земята са по-добре видими. Допълнителна възможност за засяване е да се смесват семена от репички със сух пясък, да се смесват и да се сеят. Отпадъците с този метод трябва да се напояват изобилно. С този метод, кълнове няма да трае достатъчно дълго, в сравнение с предварително напоена. За бързо покълване семената могат да се накиснат в разтвор с натриева сода и свине, без да се измиват с чиста вода.

Репички за сеене

На каналите равномерно разпределени семена репички, поддържане на разстояние от пет сантиметра, и се поръсва земята. След засяването, легло трябва да се поръсва със суха жълтениче дърво пепел за защита срещу различни вредители ряпа, все още може да се използва пипер.

Репички грижи

Репички достатъчно навременно плевене, поливане и изтъняване, а дори разхлабване след дъжд и торене торове. Разсадите трябва да бъдат разредени, за да отстранят слабите издънки. След това извършете малко разхлабване между редовете с покълване на кълнове до първите листа на седем аедола. Репичките са култура, обитаваща водата, тъй като има доста малки корени, които се нуждаят от редовно и изобилно поливане. При липса на влага корените придобиват доста неприятни вкусове, стават свити и удължени. Въпреки това, твърде честото поливане допринася за бързото нарастване на върховете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко бързо да се отглежда репичка?Колко бързо да се отглежда репичка?
Как да се съхранява репички в различни условияКак да се съхранява репички в различни условия
Как да насаждате репичкиКак да насаждате репички
Какво расте с какво? Съвместимост на растенията на леглотоКакво расте с какво? Съвместимост на растенията на леглото
Как да получите семена от репичкиКак да получите семена от репички
Как да отглеждаме голяма репичка?Как да отглеждаме голяма репичка?
Зимна ряпаЗимна ряпа
Изисквания на зеленчуците за топлина и светлина, поливане и продължителност на деняИзисквания на зеленчуците за топлина и светлина, поливане и продължителност на деня
Проста схема на сеитбообращение, използвайки sideratesПроста схема на сеитбообращение, използвайки siderates
Съвместимост на растенията, съседни на растения в леглата, масаСъвместимост на растенията, съседни на растения в леглата, маса
» » Как да засадят репички?
© 2022 BgDaning.com