BgDaning.com

Завинаги зелени млади: видове, приложение, размножаване и грижи

Завинаги зелени млади: видове, приложение, размножаване и грижи

Има в света на флората растения, наречен многостранен. И това, което е много интересно - не за външен вид, а за изобилие от "равни" имена, всеки от които отразява едно от сериозните акценти на техния характер. Сега ви представяме един от тези "хамелеони" - млади. Ботаническото наименование на тази многогодишна многогодишна е семпероввиум, който се превежда от латински като "винаги жив" или "винаги жив", с други думи, вечнозелен.

Такива растения също така напускат през есента време под сняг, а през пролетта се появяват от разтопяването на снежинки. И на мястото, където няма сняг, цялата зима весело и ярко украсява студената почва. Официалното име е озаглавено от официалното име - "zhivotchka". Но по-скоро определя собствеността на растението "да се придържа към съдбата", за да оцелее в най-бедните и сухи земи.

Името "Каменна роза" показва в необичайна форма като дебели сочни "венчелистчета" на страница сякаш издълбани от скъпоценни камъни: те не са само зелени, но също така и розово, сребристо, жълто, червено, тъмно червено, ресни, двуцветен и "мрамор". И освен това е намек, че растенията се чувстват чудесно сред камъните.

И накрая, най-популярното име - "Young" - казва неувяхващата способност и външен вид да отида млада и красива, защото това растение - monocarpic, с други думи, всички изходни цъфти веднъж в живота и в края на плодните умира. Но това се случва практически незабележимо, тъй като от всички страни растежът на майка е заобиколен, като кокошка с пилета, от дъщерни розетки. Между другото, в британските млади и кокошки носачки и пилета - "пилета и пилета".

Различни видове растения се срещат в твърди райони: от Северна Африка и Мала Азия до Южна и Централна Европа. В допълнение, в района на Твер, е възможно да се наблюдават поляни, бреговете на реките и борови гори, напълно обрасли с zhivichkami. Що се отнася до броя на видовете, ботанистите - таксономистите ги определят от 30 до 60.

Разпръснатото число се дължи на факта, че растенията от различни видове както в природата, така и в културата лесно преминават и образуват нови хибриди. Освен това младите са много променливи: те ще могат да променят оцветяването не само в зависимост от осветлението, сезона и състава на почвата, но и като се развиват. Значително повече от видовете растения, използвани в културата на младата кавказки, м. Покрив, м. Сферични, м. Руски, м. Планина, м. Джудже, м. Pautinistoe, м. Мрамор, м. Hybrid.

Линиите и сортове са много разнообразни и се различават не само по цвят, степен на окосменост листо магнитуд (0,5 до 20 cm) и розетка, но също така и върху интензивността на размножаване, цвят цвете (бяло, розово, червено) Височина на стебла (5 до 25 см), продължителност и време на цъфтежа. Ние, уви, купуваме сортови растения е почти нереалистично - има или растителни видове, или екземпляри под определението на "микс".

Но разнообразието, красотата и оригиналността на растенията завладеят мнозина и насърчават събирането на колекции и създаването на зрелищни композиции.

Място в градината: възможностите са възможни

Младите растения са не само красиви, те имат много необикновен "характер", тъй като тя се отваря пространство за неочакваните композиции. Много по-често те се използват в алпинеуми, на подпорни стени и алпинеуми: многоцветен изход хармонично изглежда сред скалите.

Тези красиво разтегнат растения земята капак са в състояние да прикрият и украсяват райони с лошо заземяване (например, оставащ в края на строителството на къщата). В този случай, сключване на модни чакъл градини с сукулентни растения - една красива възможност за бързо и ефективно трансформиране на територията. Но тези, които са готови да дадат на градината много време и усилия, ще бъде в състояние да създаде "фантазия граници" и килими, полагане на сложни модели на младежта.

Дълго време вече са засадени млади хора на покривите на къщи (имало е убеждението, че те защитават жилището от удар от мълния), един вид се нарича - покривът е бил млад. в момента, в момент, когато разработени специални материали (пластмасови мрежести и геотекстил), което позволява на растенията да растат не само в полегато, но също така и във вертикално положение, което показва красива възможност да украсяват стените им и покриви на ниски сгради.

Вертикалното озеленяване - фитостените и фитопартиците - става все по-популярно всяка година. Между другото, компактни форми, малки скромни нужди и кореновата система във влага и почва откриват много възможности за цветни лехи на балкони и покриви. Някои екземпляри са толкова млади, че са толкова уникални по форма и цвят, че искат да бъдат повдигнати на пиедестал.Такива растения са засадени в саксии и ниски вази, създавайки мини-рока. Добавяйки към тази фирма почистващи препарати, черупки, чаши и камъчета, е възможно да създадете забавни композиции. Но те бяха добри в добри саксии, в каменни корита и в керамични саксии, освен в разхвърляни куфари, обувки и други реколта "трикове". Фуксия-розови сортове каменни рози са особено ефективни.

Младите хора притежават и медицински свойства, сокът им се използва в същите случаи като сока от алое. В пейките, младите са невероятно комбинирани не само със своите "братя", но и с пречистватели.

Възпроизвеждането: не е по-трудно!

Едно от важните предимства на младите - лекота на възпроизвеждане. Преди всичко - чрез вегетативен метод или чрез дъщерни изходи, които много се появяват вече на едногодишните растения в аксилите на листата.

Те са свързани с маточната растителност с нарастващи стъбла (понякога тънки, като струни). Но когато младата розетка докосва земята, тя започва да се вкоренява. Вероятно да не чакаме този момент, а да насилствено отделим граховете от грахово зърно от основното растение и да ги разпръснем на земята.

Всяка трансплантация на растението е отлична, те също така толерират временно отсъствие без почва, като се започне от това, посадъчният материал се транспортира удобно и също така се изпраща, например, по пощата. Възможно е да се популяризира методът на младите и семената. За да направите това, в началото на март много малки семена (пулверизирани) разпръсват на повърхността на пясъка, леко на прах от горе.

При температура 20 ° C те покълват почти седем дни. В допълнение, семената, събрани от едно растение, ще могат да дадат много интересни и разнообразни екземпляри, като на това основание ги изтъняват, в повечето случаи не бързат. През май-юни, култивираните гнезда се засаждат на открито.

Някои видове млади хора ще могат да се разпространят в градината само по себе си. За да не се случи това, разкъсаните стъбла на цветя са отрязани.

Грижа: по-лошо, толкова по-добре

Младите - много непретенциозни растения.

В природата те живеят на пясъчни и каменисти почви, на тази основа за по-удобно съществуване в градината те се нуждаят от светлина, в насипно състояние, добре дренирана почва, неутрална или леко алкална (за да разберете киселинността на вашата статия ще ви помогне да се определи вида на земята и затова е необходима). В съвършенство той трябва да бъде абсолютно беден, тъй като е нараснал в плодородна земя през гърба и расте по-слаб, като става по-малко устойчив на зимата.

Разбира се, че при торене и поливане тези растения също не се нуждаят, с изключение на много сухо лято и печено. И очевидно, малко поливане ще се възползват по време на засаждането на млади растения. Но прекомерната влага може да доведе до смърт на растенията и гниене на листата. Едно от най-значимите условия на просперитет беше младата - открито слънчево място. Не само защото тези растения в сянката на дърветата могат да загубят собствените си цветове, но и защото листовият отпадък ще доведе до препятствие.

Изключват се и това, както и подслонът за зимата: достатъчно младата снежна покривка. Каменните рози са устойчиви на вредители и болести. Единственото нещо, което може да донесе някои проблеми в грижите за тях - това са плевели.

Особено неприятни са тези, които растат в гъсти крутони - те са много неудобни за отстраняване. Като се започне от това, земята преди засаждането се приготвя, приготвя се от плевелни растения и след това се мулчира след кацането. Чакъл, гранитни проби, камъчета, разширена глина и чакъл са отлични за тези цели.

Текст: О. Уварова. Снимка: А. Лисйков, С. Калякин, О. Уварова, shutterstock.com ... Вписването е в раздели: млади, сукуленти, видове, репродукция, грижи, личен опит на читателите

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възпроизвеждане на флокс (подробна снимка)Възпроизвеждане на флокс (подробна снимка)
Декоративен завинаги зелен храст? Малка листа кадифе!Декоративен завинаги зелен храст? Малка листа кадифе!
Lobelia (снимки) изгледи, засаждане и грижиLobelia (снимки) изгледи, засаждане и грижи
ДевисилДевисил
Изберете сорт: рози от необичайни цветовеИзберете сорт: рози от необичайни цветове
Червена боровинка четирилистнаЧервена боровинка четирилистна
HoyaHoya
РозмаринРозмарин
Романтични рози: няма ограничения за съвършенствоРомантични рози: няма ограничения за съвършенство
Изберете сорт: рози с прости цветяИзберете сорт: рози с прости цветя
» » Завинаги зелени млади: видове, приложение, размножаване и грижи
© 2022 BgDaning.com