BgDaning.com

Пещ или камина: какво да изберем за лятна резиденция?

Получавайки лятна резиденция или започвайки ремонт там, летните жители са принудени да решат какво е за предпочитане - камина или печка. В хубава селска къща трябва да бъде красива, уютна и топла. Но преди да дадете предимство на камина или печката, трябва да прецените техните предимства и недостатъци. Също толкова важен е въпросът за стойността. В идеалния случай собственик къща къща иска да получи практични и красиви средства за отопление, и за предпочитане - на не много висока цена.


отопление, печка, камина, избор за лятна резиденция

Пещ: предимства и недостатъци

Пещта е традиционно средство за отопление в руски къщи за първи път. Тя не само може да готви храна за семейството. Изсуши неща и дори заспа. Печката винаги заемаше специално място в къщата, разделяйки къщата на селянина на две половини - кухня и стая за гости със спални за жителите на къщата.Поставете добра фурна не може да има майстор човек. За целта е било необходимо да имаме специални таланти. Пекарните занаятчии винаги са били високо ценени в провинцията. Но ако те бяха лесни за намиране преди сто години, днес е много трудно да се намерят такива занаятчии със златни ръце. Но собствениците на чадъри не се нуждаят от традиционна руска печка. Необходимо е да се потопят само през зимата, когато в страната има само посещения. Или през есента - в мрака и студ. Ето защо, в страната, можете да поставите опростена версия на руската фурна, която е по-компактна, така че не отнема много място.Пещите могат да бъдат с въздухонагревател и на основата. Пещите на основата могат да затоплят огромна стая, но в същото време се затоплят по-бавно. Тяхното минус е, че вторият етаж, ако е на разположение в къщата, ще остане студен. Калорифените пещи могат да затоплят няколко стаи и това е техният плюс.В страната най-често печките са изработени от тухли или метал. Пещите от тухли се затоплят по-бавно, но те са по-удобни за готвене върху тях. Пещите, изработени от метал, се нагряват и затоплят къщата много бързо, но е неудобно да се приготвя храна за тях.Но колкото и пещ, която собственикът избере за керемида или метал, е важно тя да изпълни следните изисквания:  • Фурната трябва бързо да се затопли и да затопли вилата

  • Неговата конструкция е да издържа на температурни промени поради факта, че пещта се нагрява от време на време

  • Необходими са мерки за предотвратяване на нейното овлажняване


Ако тези изисквания не са изпълнени, фурната може да се счупи по шевовете (поради разликата в температурата) и дим (поради лошото сцепление). За да може пещта да се затопли бързо, тя не трябва да бъде масивна. Тя трябва да има по-ниско загряване. В този случай е необходимо всички димни канали да са снабдени с термичен контакт с външната повърхност на печката.За да имате винаги възможност да готвите храна, фурната трябва да има готварска печка с двоен плот. Печката е най-добре инсталирана в кухнята и осигурява ефективна топлоизолация на пода, тавана и стените, така че топлината да не напуска веднага къщата.

Когато инсталирате пещта, собственикът ще трябва да похарчи пари за тухли, строителни смеси, тръби и работа по инсталирането на пещта, ако той не знае как да го направи сам. Но разходите всъщност не са толкова големи. Те могат да нарисуват дори човек на средна възраст. И всички необходими материали за изграждане на пещ - с лекота да се купи на местния пазар.

Камина: предимства и недостатъци

Камината в дача изглежда по-красива и грандиозна. И за мнозина той е станал по-свикнал от печката.

Камината заема по-малко пространство в стаята, може лесно и бързо да се стопи. Дава топлината в камината също незабавно. Размисъл за изгарянето на трупи - благоприятен и успокояващ ефект върху психиката и нервната система на човека. Освен това камината винаги превръща обикновена къща в уютно и романтично място. Винаги е приятно да се обаждате на приятели или близки.Има печки с камина и отоплителни камини. И двамата топят добре стаята. Не е необходимо да отделяте много време за разпалване. Но не можете да приготвите храна за тях. Ето защо, дача ще трябва да предостави други възможности за готвене. Поради факта, че камината заема по-малко пространство и е по-лесна за инсталиране, това ще струва на собственика по-евтино от печката.

Пещ и камина ... заедно

Ако средствата позволяват, печката и камината трябва да се комбинират по-добре. Камината, комбинирана с фурната на едно парче и с обща тръба с нея, може да излезе в хола или в хола. В същото време пещта се намира в кухнята.Ако лятното жилище има такъв дизайн, е необходимо първо да се стопи фурната, а след това и камината. Камината бързо ще затопли жителите на вилата в студ или замръзване, а печката ще загрее стаята и ще позволи готвене.Но такова удоволствие не е евтино. Собственикът ще трябва да похарчи както за инсталирането на пещта, така и за инсталирането на камината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво трябва да знаете, когато купувате газова каминаКакво трябва да знаете, когато купувате газова камина
Как да изберем лятна къща за лятна резиденцияКак да изберем лятна къща за лятна резиденция
Как да икономично изграждане на къща за гости от страната страна, дизайн на къща за гостиКак да икономично изграждане на къща за гости от страната страна, дизайн на къща за гости
Изграждаме една печка - камина за дачата със собствените си ръце. чертежИзграждаме една печка - камина за дачата със собствените си ръце. чертеж
Камина с каминаКамина с камина
Избор на стил на каминаИзбор на стил на камина
Камини печкиКамини печки
КаминиКамини
Ако в къщата няма газАко в къщата няма газ
Мраморна камина в провинциятаМраморна камина в провинцията
» » Пещ или камина: какво да изберем за лятна резиденция?
© 2022 BgDaning.com