BgDaning.com

Има достатъчно топлина за всички: отоплителната система

Отопление, селска къща

Да се ​​мисли за отоплителната система на селска къща трябва да бъде възможно най-рано - по време на строителната фаза.

Продължавай да се топли

Можете да се затоплите с газов, електрически или дизелов котел, просто можете да включите конвектор или да използвате топъл под. И някой би предпочел камина или класическа фурна с дърва за огрев.

Изборът на оптимална отоплителна система зависи от много фактори: наличието на определен вид гориво, архитектурни решения, обемът на обекта в процес на изграждане, броят на жителите.

Класика на жанра на страната

Ако къщата ви в къщи е малка дача, където хората живеят само през лятото, а разликата в температурата на въздуха отвътре и отвън е малка, можете да използвате директно електрическо или въздух в пещта отопление.

При електрическо отопление, въздухът в помещението се отоплява без използване на охлаждаща течност: електрическата енергия се трансформира в топлинна енергия. Можете да поставите електрически уреди навсякъде: до прозореца, до вратата, до леглото. Топлината ще се разпределя неравномерно, но пак ще се затоплиш.

Друга опция е отоплението в пещта. Охлаждащата течност тук е въздух, отопление, тече през тръбите в отопляемите помещения. Това не е просто печка, а цялата система. За неговото оборудване се нуждаете от генератор на топлина с принудително изтичане (специална пещ с повърхност, загрята от вътрешната страна и предаваща топлина през системата за въздуховоди). За подобряване на циркулацията на въздуха в тръбната система са монтирани специални вентилатори.

Плюс отопление на въздуха в пещта - бързината на отоплението на охлаждащата течност и добрата му проникваща мощност. Но такива системи бавно избледняват поради големия размер на генератора на топлина, шум фен, неравномерното разпределение на топлината, високата цена на системата като цяло и материални вреди на околната среда.

Ако собственикът на къщата реши да стигне до камина, тогава само една стая в къщата ще бъде отоплена.Подробен подход

Ако в селска къща живеят постоянно или прекарват уикендите си не само през лятото, но и през зимата, е необходима пълноценна отоплителна система.Традиционно системата отопление на водата. Сърцето на такава система е котел, работещ с газ, твърдо или течно гориво. Котли на твърдо гориво са автономни, което ги прави много популярни в райони без основни газови и други комуникационни стоки. Оборудването е по-евтино, отколкото за газ или течно гориво, а дървесината или въглищата не са толкова скъпи. Системите за отопление на селски къщи с твърди горива обаче са слабо автоматизирани и изискват постоянен мониторинг и допълнителни площи за съхраняване на дърва за огрев или въглища. Тази опция е най-подходяща и икономична за къща с площ от 60 до 80 квадратни метра.

котли върху течно гориво също са в търсенето. Те са сходни по отношение на газовите, но тяхната инсталация е по-скъпа поради допълнителното инсталиране на капацитет от 7-10 тона, за съхранение на гориво и полагане на пътища за достъп за танкера. В допълнение, дизеловите котли са летливи и не могат да работят без електричество.

За селски къщи от голяма площ най-печеливши и удобни са газови котли. Тяхната минимална мощност е 10 кВт, ефективността е 93%, в експлоатация те са прости.

Също така се нуждаете от разширителен резервоар, фитинги за свързване на тръби, въздушни вентили, отоплителни уреди, самите тръби и циркулационната помпа (ако системата е с принудително течение). Циркулационната помпа ще увеличи дължината на тръбопровода и ще намали металния капацитет на системата, като намали диаметрите на тръбите.

Друга схема за отоплителна система е възможна - повреда на горното разпределение на тръбопровода. Системата за отопление с две тръби с вертикални решетки и окабеляване е подходяща за къщи с два или повече етажа.

Подово отопление

Дизайнът на топъл под, включва поставянето на отоплителни елементи под подовото покритие. Има и избор.

вода топъл под в комбинация с отопление на радиатора и топла вода.

В системата електрическо подово отопление Като отоплителен елемент се използва кабел, поставен в пода. Недостатъкът му е увеличеното потребление на енергия. Системата за подово електрическо отопление е икономически обоснована само в райони, където няма главно захранване с газ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Малко за това, което е комбинирано отоплениеМалко за това, което е комбинирано отопление
Слънчево отопление, като опция за икономичностСлънчево отопление, като опция за икономичност
Байпас в системата за отопление на къщата, какво представлява то, подробно описание на байпас…Байпас в системата за отопление на къщата, какво представлява то, подробно описание на байпас…
КаминиКамини
Отопление на селска къща и лятна резиденцияОтопление на селска къща и лятна резиденция
Сервиз и ремонт на котлиСервиз и ремонт на котли
Ако в къщата няма газАко в къщата няма газ
Избор на отоплителна система за къщаИзбор на отоплителна система за къща
Организиране на отопление на оранжерията през зиматаОрганизиране на отопление на оранжерията през зимата
Устройството на дизелов котелУстройството на дизелов котел
» » Има достатъчно топлина за всички: отоплителната система
© 2022 BgDaning.com