BgDaning.com

Байпас в системата за отопление на къщата, какво представлява то, подробно описание на байпас устройството

байпас в отоплителната система

Искате ли да спестите пари за отопление на домовете си и да живеят в комфорт и да не се замразява от студа или се размила в жегата в стаята, или по-бързо, без да се налага да инсталирате скъпо ново оборудване за оптимизиране и подобряване на цялата отоплителна система? Прочетете нашата статия и ще научите как може да бъде направено, като използвате много проста и евтина, но много функционална част от отоплителната система - байпас.

Какво представлява байпас: Изгледи

Байпас (на английски - байпас), в широк смисъл - тръбопровод, разположен успоредно или в байпас на определена дължина на тръбопровода на главната система. Най-често по строителни стандарти се прилага понятието "байпас" отоплителна система и газа и водоснабдяване както на частни, така и на многоетажни къщи и в общ език се нарича "скок".

В зависимост от местоположението на байпаса в отоплителната система или водоснабдяването могат да се разграничат следните типове:

  • байпас на водомери, който позволява, като се прекъсне захранването с вода в апартамента, без да се изключва цялата водоснабдителна система,


  • байпас на отопляемия нагревател за кърпи, изпълнявайки същата функция - замяна или елиминиране на изтичането на топлината на кърпата, без да изключвате главната система за захранване с гореща вода.

  • радиатор байпас - както и в случай на монтаж на нагревател за кърпи или водомери, улеснява подмяна или ремонт (отстраняване на блокажи или проветряване) радиатори, без да прекъсвате цялата къща отоплителна система, както и регулира потока на охлаждащата течност на всеки отделен радиатор.

  • байпас в отоплителната система - регулира подаването на охлаждаща течност към радиаторите във водната отоплителна система както у дома, така и в апартамента, осигурявайки непрекъсната и икономична работа на системата.

Нека разгледаме по-подробно как се случва това.

Какво представлява байпас в отоплението

Ако на закрито, дори и с високо качество и скъп завършен и обзаведен студено или ужасно горещо - не е правилно или не са достатъчно функционираща система за отопление, нито една от които комфорта не можем да отидем. Такива "крайности" на отоплителната система се изглаждат лесно и продуктивно с помощта на устройството, което вече е измислено отдавна: байпас.

При отоплението байпасът най-често е необходимия конструктивен елемент на отоплителна система с малки размери, мост, изработен от парче тръба с напречен диаметър, по-малък от диаметъра на основната тръба. Този джъмпер, байпас, е инсталиран между директно и обратно свързване на стандартния отоплителен радиатор.

Защо имам нужда от байпас в отоплителната система:
- да се върне излишната охладителна течност (вода) в главния тръбопровод, като се променя обемът й (чрез ръчен или автоматичен регулатор).
- за увеличаване на скоростта на изпразване и / или за пълнене на отоплителната система,
- да се създаде възможност за избор на естествена или принудителна циркулация на охлаждащата течност в отоплителната система на частна къща:

  • който подобрява работата на по-стари отоплителни системи, които нямат циркулационни помпи, които работят само на базата на естествената циркулация: чрез инсталиране на байпас с циркулационна помпа-
  • което е много важно по време на спиране на тока (циркулационни помпи - са летливи, те се изключват, когато те създават пречка за ток вода, но с обходна система и сферични кранове, експлоатация на отоплителната система се включва към samotoka на режим -. естествената циркулация на охлаждащата течност).
  • което намалява количеството енергия в отоплителната система до 40% и в резултат на това енергийните разходи за отоплението.

Байпас устройство

В отоплителната система са възможни няколко варианта на байпас:

- на радиатора за отопление в многоетажна къща с централно отопление и в система за еднотръбно отопление на частна къща: байпасът се състои от мост и 2 сферични вентили- на линията в отоплителната система на частна къща: байпасът се състои от 2 кранове, филтър, помпа (в тази конфигурация байпас често се нарича помпена единица) и допълнителен топков вентил на главната линия.


- линията на отоплителната система: байпас се състои от филтър, помпа и автоматично регулиране на температурата в помещението, вместо топката клапани обходни монтирани термостати, осигуряващи снабдяването прекъсване и движение на охлаждащата течност към помпата, когато зададената температура в помещението и възобновяване на доставките на охлаждащата течност към помпата, в случай на спад в стайната температура.

Като цяло, байпас схема е просто и ясно, и ако е необходимо, може да се събира върху себе си, въпреки че тя все още е прав да се купуват готови сертифицирани байпас (особено когато става дума за монтаж на помпата) одобрен производител.

Инсталиране на байпаса

При инсталиране на байпаса в отоплителната система съществуват определени правила:

1. Диаметърът на байпасната тръба трябва да е по-малък от диаметъра на главните тръби (подаване и връщане)

2. Когато се монтира върху радиатори, байпаса се задава най-близо до радиатор за отопление и максималното разстояние от главния щранг отоплителната система е

3. В случай на инсталация на байпас в линията на частната отоплителна система, тя трябва да се монтира близо до отоплителния котел, но да не се прегрява циркулационната помпа.

Опции за инсталиране на байпас:

- на еднотръбна отоплителна система: байпас към радиатора.


- на линията на мрежовата помпа: помпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на селска къща и лятна резиденцияОтопление на селска къща и лятна резиденция
Сервиз и ремонт на котлиСервиз и ремонт на котли
Има достатъчно топлина за всички: отоплителната системаИма достатъчно топлина за всички: отоплителната система
Избор на отоплителна система за къщаИзбор на отоплителна система за къща
Асфалтовата инсталация бе пусната в експлоатация при изграждането на байпаса в СимферополАсфалтовата инсталация бе пусната в експлоатация при изграждането на байпаса в Симферопол
Изграждането на последната част от "заобикалянето на Вологда" започнаИзграждането на последната част от "заобикалянето на Вологда" започна
Газови подови котлиГазови подови котли
Тухлени фабрики в АрхангелскТухлени фабрики в Архангелск
Зимни водопроводни инсталации в страната - инструменти, инсталация и съвети за изолацияЗимни водопроводни инсталации в страната - инструменти, инсталация и съвети за изолация
Отоплителни системи с естествена и принудителна циркулацияОтоплителни системи с естествена и принудителна циркулация
» » Байпас в системата за отопление на къщата, какво представлява то, подробно описание на байпас устройството
© 2022 BgDaning.com