BgDaning.com

Замразени (фото) отглеждане и видове

Според една легенда красиви цветя растат през зимата близо до стените на стената, където се е родил Исус. От друга страна те цъфтят на мястото на сълзите на бедно момиче, което беше паднало в снега, плаче, защото не можеше да даде нищо на новородения син на Бога.

Оттогава насам традицията да се дават букети от хлебарка за Коледа, която цъфти в средата на зимата, се превърна в традиция. Нищо чудно, че в Англия растението се нарича "Коледа" или "Коледна роза".

Специални свойства на хеликоптера

В допълнение към неясните мистици има и реални лечебни свойства в храсталака. Те са били открити още в древни времена, а дори и тогава са забелязани опасни ефекти от употребата на наркотици от това растение. С помощта на хлебарка те лекували запек, парализа, подагра. Предозирането често води до замайване, виене на ушите, тежка жажда, оток на устната кухина и ларинкса, в особено тежки случаи - до смърт. Има версия, в която Александър Македон почина от отравяне от глухар.

Съвременните медицински изследвания показват, че гърдите са много отровни. Гликозидите, съдържащи се в тях, упражняват силно влияние върху сърдечната активност до фатален изход. Страничният ефект на погълнатата хрътка често е диария. Това е в основата на действието на такси за отслабване, които включват gelbeborus. Въпреки това, за да се използва глухар за загуба на тегло - това е почти същото като лечението на главоболие с гилотина.

Родът Helioborus принадлежи към семейството на Ranunculaceae. В природата има около 20 вида, срещани в Европа и Мала Азия (Турция, Сирия).

Това е интересно

  • През Средновековието хрътката е смятана за магическо растение, което може да предпази дом от зло.
  • В тази връзка стана традиция да ги засадим на входа или входа на къщата. От друга страна, глухарите се използват в тъмни ритуали за призоваването на демони.
  • Прах от буйна трева предполагаемо използва вещици, за да стане невидим.

Специален външен вид

В допълнение към фармакологичните суровини, замръзналите са красиви декоративни растения. В средата на Русия, те цъфтят в началото на пролетта, струва си да слезем от снега. Продължителността на цъфтежа не е прекалено голяма, 1-2 седмици, но структурата на цветята е такава, че след цъфтежа растението запазва своето декоративно качество.

Фактът, че ролята на листенца в кукуряк изпълнява обрасли чашелистчета, веднага след разкриването пъпка все още е доста нежна и боядисани в бяло, розово, тъмно череша или жълто-зелени нюанси, понякога украсени с контрастиращи pyatnyshkami- "лунички".

След цъфтежа сепалите са груби, постепенно стават зелени, но не губят формата си. Тази структура на цветята позволява измръзванията да останат декоративни за дълго време. Например, в Англия, "Коледа роза" разцвет в средата на зимата, и плодовете на своя грациозни увиснали листовки, заобиколен от една чаша, като листенца, приятни за окото до пролетта, идеално съчетани с цъфнали нарциси и иглики.

Лешоядите стоят добре във вазите и се изсушават, те са отлични компоненти на зимните букети

Привличане на окото и силен зелен месести стъбла кукуряк и трудни листа са големи с красиво разчленени плоча, която в много видове, без да навреди презимуват под снега.

Къде да поставиш хлебарка

В овощните градини хеллебелите предпочитат полу-сенчести места под короната на дърветата и храстите, то се толерира и с пълна сянка.

Почвите са необходими хранителни вещества, глинести, влажни, дълбоко култивирани, с неутрална реакция и добър дренаж.

Редица видове - Helleborus fetidus и зачервяване (Helleborus purpurascens) -може да расте добре в доста бедни песъчливи почви.

Мразовитата миризма също е устойчива на суша.

дестилация

Мразовит черен (Helleborus niger), източен (Helleborus orientalis) и кавказки (Helleborus caucasicus) може да се използва за дестилация. За да направите това, в началото на есента коренища се изкопават от почвата и се поставят в саксии с хранителна смеска за земя. Те се напояват и се поставят в хладна стая на первазите на слънцето. Поливането се извършва с очакването, че почвата не изсъхне. Тези растения могат да цъфтят през зимата. През пролетта те отново се засаждат в градината.

Nerf: грижи

Слабите са непретенциозни. С подходяща грижа може да расте на едно място в продължение на десетилетия, постепенно да образуват големи завеси. Те се нуждаят от плевене, отстраняване на цветни стъбла, след като най-накрая загубят своите декоративни качества, в сухо сухо време - при напояване.

През пролетта, след цъфтежа, почвата под засаждането се препоръчва да бъде покрита с компост или обелен торф. Зим-устойчиви, повечето декоративни видове не се нуждаят от подслон, освен слани от мирис и корсикан (Helleborus argutifolius или Helleborus corsicus). Посочените видове изискват лесна покривка с лапад и сухи листа.

Разделяне на завеси

Фрост се репликира чрез разделяне на завеси и семена. Големите екземпляри са разделени в началото на есента или началото на пролетта, преди растежа на корените. Замръзванията не обичат трансплантацията, така че трябва да разглобявате завесите с повишено внимание, а младите насаждения трябва изобилно да се напояват.

Но дори и с най-внимателно отношение, растенията не могат да разцъфтяват и да се развиват слабо през следващата година. За щастие смъртта обикновено не се случва, по-скоро или по-късно ставите ще станат по-силни и ще започнат да се харесат на собствениците. Ямките са подготвени за засаждане в ями с диаметър и дълбочина 30 см, поставени на разстояние от 30-40 см един от друг. В тях лежи почвата с хранителни вещества (хумус, компост). Изключително поливане се показва на младите насаждения в продължение на две до три седмици.

Възпроизвеждане на семена на храсталака

Neraznik расте доста бавно, така че голямо количество посадъчен материал е по-лесно и по-бързо да се получи чрез размножаване на семена. Семената на тези растения зреят годишно и в многообразие, често се засяват само семена. Прясно събрани семена се засяват в края на юни. В този случай, приятелски издънки се появяват следващата пролет, въпреки че някои семена могат да покълнат в една година, т.е. през лятото. Семената, оставени за съхранение една година по-късно почти напълно губят своя кълняемост.

Депозираните семена се нуждаят от двустепенна стратификация, която се разделя на топли и студени периоди. Закупените семена се засяват на открито само когато преди замразяването са останали поне 2,5-3 месеца. В този случай снимките ще се появят след една година.

Ако толкова дълго време не топло състав, семена се засаждат в саксия в торф и пясък смес (3: 1) и се съхраняват в продължение на три месеца при стайни условия (при температура от около 20 ° С), а след това - в хладилник (при около 4 ° C). Поставени в хладилника саксии периодично се проверяват, тъй като издънките могат да се появят не след три месеца, но, да речем, чрез един. Почвата в саксията трябва да бъде навлажнена.

6 популярни вида Helleboreчерен кукуряк

Видът се среща в Централна и Южна Европа, в Кавказ. Тя е с дължина до 30 см височина и кожени зимни листа. Цветята са големи, с диаметър до 8 см, бели, понякога леко розови отвън, с жълти тичинки, гледащи странично или почти нагоре. Много зимно издръжлив външен вид. В Европа цъфти в средата на зимата, в Русия - от началото на април. Цъфтежът продължава около две седмици, след това кайсието става зелено, листовете започват да се развиват.

Източно измръзване

Това се случва в Южна Европа и Кавказ. Стъблата могат да достигнат височина 50 см, листата са гъсти, зимуващи. Цветя с диаметър до 7 сантиметра, с различен цвят: от снежнобял до зеленикаво-жълт, от тъмно розово до цвекло, почти черно, увиснало.

Сепалите често са покрити с малко разпръснати петна. Повечето градински хибриди са създадени въз основа на този вид.

Замразени червеникави

в природата се намира в Югоизточна Европа. Стъблата са високи 20-40 см, листата са необитаеми. Цветя до 4 см в диаметър, лилаво-лилаво, от вътрешната страна със зеленикав оттенък, увиснал, с неприятна миризма, след цъфтежа зелени.

Измръзванията са миризливи

Разпространява се в Югозападна Европа. Голям завод със силна листни стъбла, достига височина от 0.8-1 м. През зимата приюта изисква, като стъблото порасне да падне до 20-30 см. Той е покрит с твърд листа зимуващите превозващи цветя през следващата година. Цветята са малки, но многобройни, камбанални, зелени, често с червеникаво-кафяв ръб, без мирис. Видът лесно толерира суша, предпочита почвите с алкална реакция.

Crowcicle Frozen

Той идва от островите Корсика и Сардиния. Стъблата с височина до 0,8 м. Цветовете са жълто-зелени, с форма на чаша, събрани в големи съцветия. В централната част на Русия, зимата се нуждае от подслон.

Замразен хибрид

Под това име се съчетават сортове градински хибриди, които се получават от пресичане на естествени видове храсталаци. Хибридните хеликоптери са много красиви и разнообразни. Те се различават не само по цвят, но и във формата на цветя. В допълнение към обикновените сортове анемон и фритюрници са получени.

Болести и вредители

NERFs са много устойчиви на вредители и болести.

Понякога те са атакувани от листни въшки и охлюви.

От болестите на опасност са гъбични: гъсти мана и място на листата.

От фалшива прахова плесен се подпомага чрез пръскане с фунгицидни препарати.

Когато листата се забелязват, се налага незабавно отстраняване на всички засегнати листа, последвано от тяхното унищожаване, след което прибягват до пръскане с фунгициди или течност от Бордо.

В особено тежки случаи засегнатите растения трябва да бъдат изкопани и изгорени.

Съвети от нашите читатели

Поради особения си вид, сланините се използват широко в различни градински насаждения. Те са добри в големи скални градини, покрай ресни на дървесни и храстови масиви, под навеса на големи храсти, в цветни композиции. О. Светозарова, Перм

Прекрасен външен вид на пролетните миксове в съседство с други ранни пролетни растения: лук, меджиница, купеной, пиони, дървес. Измръзване е обещанието на пролетта! К. Оленева, град Сергиев Позад

Nerf: видеоклип

Замръзнало или зимно (Коледна роза)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Замразени насаждения и грижи, снимкаЗамразени насаждения и грижи, снимка
Flower helebore - фото сортове, отглеждане и засажданеFlower helebore - фото сортове, отглеждане и засаждане
Ние украсяваме къщата за новата година и КоледаНие украсяваме къщата за новата година и Коледа
Как да посрещнем Коледа в къщата с снимкаКак да посрещнем Коледа в къщата с снимка
Flower helebore (снимка) - най-красивите сортовеFlower helebore (снимка) - най-красивите сортове
Фрост (фото) видове, грижи и размножаванеФрост (фото) видове, грижи и размножаване
Новогодишна къща - традиции и модерностНовогодишна къща - традиции и модерност
Измръзналото е растение, което цъфти през зиматаИзмръзналото е растение, което цъфти през зимата
ОреганоОрегано
Цветя за КоледаЦветя за Коледа
» » Замразени (фото) отглеждане и видове
© 2022 BgDaning.com