BgDaning.com

Грижа за растенията през май

Грижа за растенията през май

грижа

Съдържание

Почва кора, се появи преди появата tugoprorastayuschih bezrassadnoj растения и домати, унищожаване на ротационен мотиката. Разхлабването на редовете се извършва веднага след обозначаването на редове от светлинната култура. легла корен и лук растения дълбочина на първия разхлабване - 3-5 см, в предстоящото ред - 5-6 см, средата на пътеките - 10-15 см.

В края на всеки поливане или дъжд, земята в междуреден разстояние на лука се засяват. Когато първите издънки се появяват под насипен мулч, той спешно се премества в пътеката. На плевелите в редици от корени и лукови зеленчукови растения протича веднага след появата на появата. За да се поддържа почвата и задържат влагата в насипно състояние и чист използване тор насипния материал между редовете в края на поникване, между редовете и редове - след разсаждане.

Във фаза 1-2 на тези листа се изтъняват редките редици на кореноплодни растения и лук, зеле и домати. Счупени разсад, с изключение на моркови, пащърнак и магданоз, се използват за ремонт на набраздените редове. Краставицата и други тиквени семки се разреждат във фаза на разгънати котиледони или първата реална страница.

Ако нямаше основно приложение на торове в почвата, се подхранват кореноплодни растения, картофи и лук. Картофите се хранят 6-7 дни след появата на поникване и преди узряване. В районите със семенни картофи, във време, когато растенията достигат височина 15-20 см, всички недоразвити растения и пациенти се отстраняват.

Един месец след засаждането, растенията с височина 10-15 cm се хранят, а по-късно ранните картофи се излюпват. Втората горна превръзка (без да е неуспешна с наличието на калий) се извършва в началната фаза. По време на интензивния растеж на върховете ранните картофи се напояват систематично.Първият най-висящ превръзка на краставицата се извършва не по-рано, отколкото при растенията, които ще се развият третото истинско листо. Облеклото за корени започва само след възобновяване на растежа на растенията, с други думи, след края на оцеляването. Краставицата, доматите, картофите, празата, стафидите растат. Ако е необходимо, изграждане на подкрепа за катерене на грах и боб.

Грахът се подава на височина от 5-8 см и след седем дни. Премахване на стрели от зимните стрели на чесън и лук от Сева, докато не достигне 15 см в дължина Ако трябва да се вземат въздушни глави чесън за разплод, а след това части на растенията, не докосвайте стрелките. Сгъване върхове на цъфтящи боб растения.

Дълги растения от артишок се поемат в началото на растежа на кошчетата. По времето, когато кошът достига половината от собствения си размер, стъблата под тях се пробиват с дървени стъбла, така че да достигнат по-голям размер преди цъфтежа. с диаметър 8-10 см. Започва почистване на аспержите.

препоръки

  • Картофи скоро ще започнат само в добре аерирани земята, на тази основа, когато леторастите изглеждат над земята, е необходимо да се направи разхлабване (6-7 дни след поникването).
  • Заливането на картофи с влажна земя допринася за образуването на допълнителни столони (те образуват клубени), заразяването със суха почва е неефективно. Преди узряване на растението е възможно да се нахрани.
  • В сухи топло време разсад Намесил цвекло, ряпа, лук, това, което се използва за ремонт на реда от разреждане, както и разсад от зеле, маруля, цвекло, ряпа, лук напуска преди засаждане съкратен до 1 / 2-2 / 3 дължина, за да се намали загубата на те са течности. След това расте бързо и по-добре да се утвърди.
  • Загрижени от изтъняване на кореноплодни растения и лукови растения при сухо време трябва да бъдат напоени.
  • За да се вземе едно легла не са само за основна култура на моркови, цвекло, магданоз, но също така и началото на корените Beam, изтъняване се извършва на два етапа: първият - във фазата на 1-2 истински листа, а вторият - в момент, когато ранните растения достигнат зрялост лъч.

За безсеменното зеле и доматите се формира необходимата плътност наведнъж - 5-6 доматени растения на 1 кв. Км. м и едно зеле растение в дупката (4-4.5 бр на 1 кв. м.). В момент, когато масата започва цъфтежа растителни боб и изравни първите плодове, растения, щипка топ 10 на 15 см. Това намалява риска от тъмно листна въшка по боба, който се храни само младите издънки. Освен това, в края на притискането на пиковете растежът на зърната се ускорява значително и узряването им става по-равномерно.

От втората година на растението киселец започва да хвърля дръжки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Корк на земята - как да се боримКорк на земята - как да се борим
Как да расте пачужникКак да расте пачужник
Кога да сеят моркови и цвекло според лунния семенски календар от 2017 г.Кога да сеят моркови и цвекло според лунния семенски календар от 2017 г.
Летен морков сеитба за съхранение през зиматаЛетен морков сеитба за съхранение през зимата
Съвместимост на зеленчуците в градинатаСъвместимост на зеленчуците в градината
Общи характеристики на цвеклотоОбщи характеристики на цвеклото
Семена на семена през есента и зимата,Семена на семена през есента и зимата,
Отглеждане на зелеОтглеждане на зеле
Съвместно кацане: таблична бележкаСъвместно кацане: таблична бележка
Зеле Пекинско нарЗеле Пекинско нар
» » Грижа за растенията през май
© 2022 BgDaning.com