BgDaning.com

Как да разпространяваме картофи с кълнове от очите?

Как да разпространяваме картофи с кълнове от очите?

Най-икономичният и добив метод за размножаване на картофи е вегетативно - кълнове от очите. На един клубен, в повечето случаи, най-малко десет кълнове започват. Едно кълно може да даде две грудки.

Оказва се, че е възможно да се вземат до 20 картофа от един клубен. Методът е оптимален, защото добивът е добър, но за огромни площи е много труден. Използвам растат картофи от кълнове, за да получа млади картофи за моето семейство 14-30 дни по-рано, отколкото просто.

В началото или средата на февруари съм отнел 6-10 грудки Нева, се подчиняват, магьосница (от всякакъв вид -Какво има такива) и се поставя на яровизация в прозореца на северната страна при условие, че температурата градуса 15-20 и разсеяна светлина. В края на вирнализацията на клубените, бъбреците и началото на бъдещите корени са ясно видими. Следващата стъпка ще бъде кацане в полето почва разсад се състои от черно пръст, пясък и хумус в съотношение 1: 1: 1, е възможно да се приложи листа хумус.

На слой от пръст най-малко 5 см разпространение на клубени през 1 см, поръсени на върха на земята и гладка повърхността. Кълнове се появяват скоро. да не би да се протегна, без допълнително осветление при слънчево топло време, кутия картофи стоят на улицата, точно на sngeg, тази процедура позволява допълнение нрав издънки.

По това време, когато височината на листни зеле ще бъде не по-малко от 10 см, чекмедже може да донесе в неотопляеми оранжерии, и изведнъж очакваната студена, а след това, в допълнение към подслон.Отрежете кълнове от кълнове в подрязани пластмасови бутилки с капацитет от 1,5-2 литра с отвори, направени отдолу. В долната част на контейнера, за да излее натрошени тухли за дренажен слой и разсад земята височина 5 см, кълнове са засадени, поръсени от над земята и се полива. Поставих резервоарите на прозореца.

Необходимо условие тук е наличието на фоново осветление - фито лампа или лампа с мощност 40 W, разположена на височина 40-50 cm.

Във време, когато преминават студове (в началото или в средата на март - в зависимост от района на отглеждане), е възможно да се засадят кълнове в почвата. За да направите това, трябва да копаете жлеб за половин литър лопата и да го наводните. По времето, когато земята ще абсорбира водата, растенията са седнали в жлеб съгласно схемата. 2-3 кълнове в 15 см един от друг, между групите -20 cm Това напомня косо обрасли разсад засаждане домати.

Възможно е да се работи с лопата (мистрия), оказа се скоро и удобно. В случай, че се предвиждат слани, е необходимо леторастите да бъдат покрити със земя или мулч. От време на време тази операция трябва да се извършва няколко пъти.

Във време, когато растенията ще растат, ще се нуждаете от чести поливане, тъй като те са без клуб майка, така че те се нуждаят от влага и повишено хранене.

В бъдеще, за засаждане, се грижа за един прост метод. Изглежданите цветя са отрязани, оставяйки само 1-2, за да разберете времето на цъфтежа. - След седем дни е възможно да започнете да копаете млади картофи. Между другото, аз се опитах да засадят издънки в оранжерия - има много листа, а клубените са малки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отглеждаме картофи на улицата?Как да отглеждаме картофи на улицата?
Винаризация на картофите - колко правилно?Винаризация на картофите - колко правилно?
Как да отглеждаме картофените кълновеКак да отглеждаме картофените кълнове
Как да приготвяме картофи за засажданеКак да приготвяме картофи за засаждане
Как да отглеждаме много картофи?Как да отглеждаме много картофи?
Отглеждане на картофи в района на Курск - засаждане и грижиОтглеждане на картофи в района на Курск - засаждане и грижи
Отглеждане на картофи в градински кутии - моята обратна връзка (москус)Отглеждане на картофи в градински кутии - моята обратна връзка (москус)
Отглеждане на картофи: 6 алтернативни начинаОтглеждане на картофи: 6 алтернативни начина
Характеристики на отглеждането на картофи в южните условия - препоръчителни сортовеХарактеристики на отглеждането на картофи в южните условия - препоръчителни сортове
Многостепенна технология за отглеждане на картофи - моята обратна връзкаМногостепенна технология за отглеждане на картофи - моята обратна връзка
» » Как да разпространяваме картофи с кълнове от очите?
© 2022 BgDaning.com