BgDaning.com

Как да засадят зеле?

През първата половина на май при температура на въздуха + 10 ° C цветовете на карфиола могат да бъдат засадени в земята. Добре осветена зона е назначена за него. Почвата от есента е дълбоко изкопана с оборски тор, през пролетта те прекарват малко място за изкопаване и рейк. След това секцията се маркира с двулицева лента според схемата: 30x30x40 cm, между лентите, които оставят 50-60 cm.

Във всяка дупка трябва да направите половин литър купа хумус, супена лъжица пепел и щипка пълна минерална тор с микроелементи. Всичко това е добре смесено с почвата. След това се изсипва 1 литър разтвор на хлорфос (20 г на кофа вода), който предпазва разсада от увреждане от зеле. Разсадите са погребани в почвата до първия лист, без да заспиват до "сърцето".

Как да насадя зелеЗемята около растението е леко изцедена и излята около обиколката от периферията до центъра. На следващата сутрин, напоени разсад. Десет дни след пълното избиване на разсад, когато се появят нови листа, е необходимо да се приготви най-горната превръзка с урея (карбамид) - един свещ. лъжица за 5 литра вода, 0,5 литра на растение. Това хранене трябва да се дава на всеки 10-15 дни.

Необходимо е да се разхлаби почвата между растенията и да се олекоти леко всяка растение след още едно поливане или торене. Когато се появи малка глава, карфиолът се захранва с пълен минерален тор - две ст. Лъжици върху кофа с вода, един литър на растение.

За да поддържате белия цвят на главата, трябва да свържете 2-3 зелени листа в съседство до нея заедно над главата на клона. Докато зреят, главата се отрязва и котката се издърпва от земята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тайните на отглеждането на разсад у домаТайните на отглеждането на разсад у дома
Закуски от зелеЗакуски от зеле
Хранене на растения с пепелХранене на растения с пепел
Пекинско зелеПекинско зеле
Отглеждане на карфиолОтглеждане на карфиол
Отглеждане на зелеОтглеждане на зеле
Култивиране на българския пиперКултивиране на българския пипер
Отглеждане на ранни зеленчуци и разсадОтглеждане на ранни зеленчуци и разсад
Отглеждане на зеле в градинатаОтглеждане на зеле в градината
Отглеждане на пипер в УдмуртияОтглеждане на пипер в Удмуртия
» » Как да засадят зеле?
© 2022 BgDaning.com